Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA ALMAYI DÜŞÜNEN BİRİ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• INSIGNIA ALMAYI DÜŞÜNEN BİRİ

Merhaba arkadaşlar, Şu anda Opel Vectra 2003 1.6 Comfort aracım var. Geçen yıl LPG nedeniyle subap yandı ve yaklaşık 1500 TL'lik bir masrafla motor üst kapağı açılıp subaplar yenilendi. Şu an aracım performans olarak daha iyi. Soruma gelince: Insignia 1.6T almayı düşünüyorum. Ancak aldıktan sonra mecburen LPG taktıracağım. Çünkü Ankara'da aylık 1200 km. yol yapıyorum ve benzin fiyatları malum. Daha önce aracına LPG taktırıp üzerinden 50-60 bin km. geçmiş olan üyeler varsa bilgi verebilirler mi? LPG montajı sonrası subaplar yanıyor mu? Yanıyorsa ne kadar sürede yanıyor, ne kadar masraf çıkarıyor ve motora zarar veriyor mu? Bu arada LPG montajından sonra arabanın performansında bir değişiklik oluyor mu? Yokuş çıkarken arabanın LPG'li olduğu hissediliyor mu? Sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
    (Not : Opelin tasarımı Vectra olsun astra olsun, insignia olsun daima diğer modellerden bir gömlek üstün olduğu için opelden vazgeçmeyi düşünmüyorum; ancak motor ve lpg ile ilgili kaygılarımı giderebilirsem... O nedenle yardımınıza ihtiyacım var.)
    2010 İNSİGNİA T COSMO

Ynt: INSIGNIA ALMAYI DÜŞÜNEN BİRİ

bence lpg'ye bulaşacaksanız insignia almayın, ya da dizel bakın
    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

welcome

Yorum

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyelim.

LPG konusu forumda uzun uzun tartışıldı ARA kısmından araştırırsanız birçok bilgi bulabilirsiniz.
        Benim aracımda LOVATO LPG var 8 ay önce takılmış.
        Sorunsuz kullanıyorum.
        Performasda hiçbir kayıp yaşamadım.
        Dost ise düşünme, ver ömrünü gitsin.
        Dost değilse, hiç bekletme yol ver gitsin....

Yorum

İnsignia turbolu ve seri bir araç olduğu için benzin ile kullanımda bile subap ayarlarını bozabiliyor..Kİ Lpg taktıracaksanız araç ile birlikte 1 takım çelik subap almanızı tavsiye ederim..
          Subap ayarları ile iligli konu Yetkili Servisten alınmış bilgidir.
          Şimdiden Hayırlı Olsun.
          2010 1,6 Turbo Cosmo DVD 800 +Navi 18"

Yorum

Şayet performans kaygınız yoksa 1.6 T yerine 1.4 T almanızı öneririm. LPC işi sakat memnun olan da var, yaka silkip bu yüzden aracını satan da var. İmkanınız varsa 2.0 cdti 160 hp alıp keyfinize bakın derim. Yaşımız icabı biraz sağlamcıyız, yediğimiz onca kazıktan sonra

Yorum

Hayırlısı olsun.

Yorum

aracımda prins lpg kiti mevcut. şimdilik sıkıntı yok ..lpg ile kullanırken yüksek devirlere çıkmıyorum .ama ilerde sübabları değiştireceğimiz kesin ..performans içinde diyeceğim şu ki kim ne derse desin benzin gibi olmuyor .

Yorum

Lpg guvenle kullanılabilir.İlk başta 1000-1500 tl daha verip çelik subap takmamk en mantıklısı.O zaman sıkıntısız kullanılabilir

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                  17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                  35GB5825  A Rh+

Yorum

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Daha önce de söylediğim gibi şu anki aracım da LPG'den dolayı subap yaktı ve çıkardığı masraf ile LPG'nin bana sağladığı avantaj karşılaştırıldığında LPG kullanmak daha mantıklı geliyor bana. İnsigniaya muadil araçları da çok araştırdım ama sorun çıkarmasa bile hiçbiri insignianın çekiciliğine sahip değil. Vectra C kasayı biliyorsunuzdur. Benim ilk göz ağrımdır o. Vectra C de bana zaman zaman sorun çıkardı ama arabama hala baktığımda gözüme çok güzel görünüyor. Bu nedenle her şeyi göze alıp Insignia alacağım inşallah. İyi dilekleriniz için de tekrar teşekkür ederim. Hoşça kalın.
                    2010 İNSİGNİA T COSMO

Yorum

Merhabalar , bende de vectra c var. 1.6 115 hp lik insignialar piyasada tutulmuyor mu? Piyasa algısı nasıldır bu 115 lik insigniaların

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vectratolga
                        Merhabalar , bende de vectra c var. 1.6 115 hp lik insignialar piyasada tutulmuyor mu? Piyasa algısı nasıldır bu 115 lik insigniaların
                        115 hp lik insignialar bu kasaya yeterli gelmediği ve rağbet görmediği için Opel tarafından üretimden kaldırılmıştır..Sakin kullanıcı iseniz ve iniş çıkışı olmayan düz bir yerde kullanacaksanız alınabilir ama ben tavsiye etmem..Bu arada bunlar Turbosuz yani atmosferik motorludur..

Selamlar...
                        2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oceanexplorer
                          Orjinal yazı sahibi: vectratolga
                          115 hp lik insignialar bu kasaya yeterli gelmediği ve rağbet görmediği için Opel tarafından üretimden kaldırılmıştır..Sakin kullanıcı iseniz ve iniş çıkışı olmayan düz bir yerde kullanacaksanız alınabilir ama ben tavsiye etmem..Bu arada bunlar Turbosuz yani atmosferik motorludur..

Selamlar...
                          Vectradan bu motora alışığım ama tek korkum 2. elde patlaması. Yoksa agresif kullanım huyum olmadığı için sorun olmaz

2. elde sıkıntılı olur diye korkuyorum.

Yorum

Yaklaşık 5 aydir Landirezzo omegas kitli INSIGNIA 1.6T SPORT TOURER aracıma biniyorum.Aracimda daha önce sübaplar çelik ile değistirilmiş ( servisten araştirdim) yani daha önce formda hep anılan kaçınılmaz son'a 40.000Km lerde yakalanmış aracım.Ben aldığımda üzerinde LPG SI SÖKÜLMÜŞTÜ..Ben bu zamana kadar Dizel 'e vereceğım farkı LPG 'ye verme tercihini kullanan insanlardanım.LPG montajı işini çok araştirdim..Ama özetle Benzin kullanan arkadaşlar kusura bakmasınlar ,ne performans farkini anladım ne de aracımda LPG gaz kokusunu aldım.. Memnunum..Çelik subap değisimini Antalya'da 700-800 TL ye yapan sağlam ustalar var ..Servise giderseniz yanağınizdan makas alacakları kesin.. ( 1200-1800 TL ) Ben LPG'li Insignia kullanıcılarında biriyim ve memnunum..Önerirmisisiniz ..Evet ..
                            Ama iyi bir marka,temiz işcilik ve servis... Gerisi kulaktan dolma şehir efsanekleri ,zaten subaplar değiştikten sonra 5küsür benzine vermektense 2,40- 260 arası LPG 'ye verilen her kuruş insanı mutlu ediyor..
                            Bilginize..
                            2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mursav
                              Yaklaşık 5 aydir Landirezzo omegas kitli INSIGNIA 1.6T SPORT TOURER aracıma biniyorum.Aracimda daha önce sübaplar çelik ile değistirilmiş ( servisten araştirdim) yani daha önce formda hep anılan kaçınılmaz son'a 40.000Km lerde yakalanmış aracım.Ben aldığımda üzerinde LPG SI SÖKÜLMÜŞTÜ..Ben bu zamana kadar Dizel 'e vereceğım farkı LPG 'ye verme tercihini kullanan insanlardanım.LPG montajı işini çok araştirdim..Ama özetle Benzin kullanan arkadaşlar kusura bakmasınlar ,ne performans farkini anladım ne de aracımda LPG gaz kokusunu aldım.. Memnunum..Çelik subap değisimini Antalya'da 700-800 TL ye yapan sağlam ustalar var ..Servise giderseniz yanağınizdan makas alacakları kesin.. ( 1200-1800 TL ) Ben LPG'li Insignia kullanıcılarında biriyim ve memnunum..Önerirmisisiniz ..Evet ..
                              Ama iyi bir marka,temiz işcilik ve servis... Gerisi kulaktan dolma şehir efsanekleri ,zaten subaplar değiştikten sonra 5küsür benzine vermektense 2,40- 260 arası LPG 'ye verilen her kuruş insanı mutlu ediyor..
                              Bilginize..
                              Antalya da çelik süpap değişimi için tavsiye ettiğiniz yerleri bildirirseniz sevinirim..

Selamlar...
                              2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

İşleniyor...
                              X