Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İstanbulun Fethinin 561. Yıl Dönümü...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İstanbulun Fethinin 561. Yıl Dönümü...

İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te, şehri günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o zamanki adıyla Konstantinopolis (Constantinople) şehrini Sultan II. Mehmed Han'ın komutanlığında fethetmesidir.

Bu fetihten sonra Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, henüz 21 yaşında olan Sultan II. Mehmed, fatih unvanını da alarak Fatih Sultan Mehmed olarak anılmaya başlanmıştır. Tarihteki en önemli devletlerden olan Doğu Roma İmparatorluğu böylelikle sona ermiştir.

İstanbul Fetih edildikten sonra Orta Çağ kapanmış ve 1789 Fransız ihtilali'ne kadar sürecek olan Yeni Çağ başlamıştır.

Tarih: 2 Nisan - 29 Mayıs 1453

Yer: İstanbul (Bizans dönemi ismi: Constantinople)

Sonuç: Osmanlı'lar İstanbul'u ele geçirdi, Bizans İmparatorluğu yıkıldı. II. Mehmed, Fatih (fetheden) ilan edildi.

Bizans İmparatorluğu kumandanı: XI Konstantin

Osmanlı kumandanı: Fatih Sultan Mehmed (İkinci Mehmet)

Ynt: İstanbulun Fethinin 561. Yıl Dönümü...

Hatırlatma ve Bilgilendirme için Teşekkürler

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Hatırlatma ve Bilgilendirme için Teşekkürler

Yorum

Çağ açıp çağ kapatan bir Fatih'in ve daha nicelerinin ecdadımızın olmasının kıymetini bilmeliyiz

Yorum

Hatırlatma için teşekkürler.

Ayrıca; "Konstantiniyye elbet bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir" senai Peygamberisine milletimizin komutanının ve askerinin mazhar olmasının sene-i devriyesidir.

Ayrıca ve tabiki güzel Ayasofyanın fethin sembolü olarak camie çevrilmesinin sene-i devriyesidir.

Allah bu milletin mazharı olduğu bu güzel fethin sembolünün de tekrar cami olduğunu görmek nasip etsin.(amin bi seyyidil mürselin)
          MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem

Ayrıca; "Konstantiniyye elbet bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel askerdir" senai Peygamberisine milletimizin komutanının ve askerinin mazhar olmasının sene-i devriyesidir.

Ayrıca ve tabiki güzel Ayasofyanın fethin sembolü olarak camie çevrilmesinin sene-i devriyesidir.

Allah bu milletin mazharı olduğu bu güzel fethin sembolünün de tekrar cami olduğunu görmek nasip etsin.(amin bi seyyidil mürselin)
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem

Ayasofya demişken bir hatırlatma da bulunayım

31 Mayıs 2014 Cumartesi günü Ayasofya Cami Önünde sabah namazı kılınacak. Namazı Kabe İmamı Abdullah Basfar kıldıracak.

Yorum

http://www.izlesene.com/video/fatihi...stasin/6037759 urock urock urock hiho hiho

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Kostantınıyye- İstanbul; lâtif havası, denizi, pırıl pırıl manzarası, suları, yeşillikleri ve Asya ile Avrupa arasında köprü teşkil edecek eşsiz konumu itibâriyle, tarih boyunca pekçok milletin hayâlini süsleyegelmiş, bir çok gayrimüslim hükümdar ve kral, bu güzel şehre sâhip olmak için açık ve gizli tertipler hazırlamış, ordular toplayıp muhâsaralar yapmışlardır.

Kostantınıyye- İstanbul-Müslüman Araplar ve Türkler tarafından da defalarca muhâsara edilmiştir, anack gayrimüslim hükümdar ve kralların bu güzel şehre sâhip olma arzuları ile, Müslümanların arzuları çok farklı olmuştur.

Asrı saâdet Müslümanlarından, Sultan Fatih’e kadar Istanbul’un fethi için yapılan bütün fetih teşebbüsleri ve muhâsaraların yegâne gâyesi; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in: Kostantınıyye-Istanbul mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan, onun askerleri ne güzel askerdir.” müjdesine nâil olma arzusudur.

Kur’ân-i Kerim’de İstanbul:

Fatih Sultan Mehmed Han’ın hocası ve İstanbul’un manevî fâtihi, Ak Şemseddin Hazretlerine göre, “Sebe’ Sûresinin 15. Âyet-i Kerîmesindeki “Beldetün Tayyibetün” güzel belde, nazm-ı Celîlinden murad İstanbul olup, ebced hesabı ile İstanbul’un fethine tarih düşülmüştür. Hicrî 20 Cemâziyelevvel 857, Miladî 29 Mayıs 1453.

Hadis-i Şeriflerde İstanbul:

İbni Amr (r.a.), Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz’in: “Ey Nâs! Ey Eshabım! Altı şey vardır ki, onlar olmadan Kıyâmet kopmaz” buyurduğunu naklederek o altı şeyi şöyle izah eder.

1- Peygamberiniz’in (s.a.v.) vefâtı. 2- Aranızda malın artması. Öyle ki bir adama on bin dirhem para verilecek de, hâlâ râzı olmayacak, yine isteyecek. 3- Sizden her adamın evine giren fitne. 4- Koyun boynuzu kıvrımları gibi ölüm çokluğu. 5- Beni esfer’le aranızdaki sulhun bozulması. Öyle ki, kadının hamileliği süresi gibi dokuz ay toplanırlar, sonra size gadirlik (kötülük) yaparlar. 6- Medine’nin fethi. Denildi ki, hangi Medine yâ RasûlAllah? Kostantınıyye- İstanbul’un fethi” . buyurdular.

Hazreti Ümmü Haram (r.a.) anlatıyor. Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz: “Ümmetimden deniz gazâsına çıkan ilk asker (Cenneti ve mağfireti) hak etmiştir. Ümmetimden Kayser’in şehrine (Kostantınıyye- İstanbul) gazâya giden ilk asker de mağfiret olunmuştur” buyurdular.

Hazreti Muaz (r.a.) anlatıyor.

Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz: “Melhamat-ül kübrâ (büyük harp), Kostantınıyye’nin (İstanbul) fethi ve deccal’in çıkması yedi ay içinde olur”. buyurdular. Hazreti Amr ibni Avf (r.a.) anlatıyor.

Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz: “Hak Teâlâ Hazretleri, Mü’min kullarına, Roma’nın merkezi olan Kostantınıyye’nin -İstanbul- tesbih ve tekbirlerle fethini nasip buyurmadıkca kıyâmet kopmaz”. buyurdular. Yine Hazreti Muaz (r.a.) anlatıyor.

Rasûlüllah (s.a.v.) Efendimiz: “Beyt-i Makdis’in ma’mur olmasını, Medine’nin harap olması takip eder. Onu da melheme’nin çıkması, ve onu da Kostantınıyye-İstanbul’un fethi takip eder. Onu ise deccalin çıkması takip eder” .

Kostantınıyye- İstanbul- mutlaka fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandan ve o’nun ordusu ne güzel askerdir” buyurdular.

FATİH SULTAN MEHMED HÂN’IN DİLİNDEN HAYATININ GÂEYESİ VE HEDEFİ

Imtisâl-ü câhid-ü fillah olubdur niyyetüm,

Dîn-i Islâm'ın mücerred gayretidir gayretüm.

Fazl-ı Hakk u himmet-i cünd-i ricâlullah ile,

Ehl-i küfrü serteser, kahreylemekdür niyyetüm.

Gayretim, yalnız Islâmî gayret ile, Allah rızası için, Allah yolunda cihâd’a sarılmak olup, Yüce Allah’ın fazl-u keremi ve manevî ordularının yardımı ile, ehl-i küfrü baştan başa kahreylemektir niyetim.

Enbiyâ vü evliyâya istinâdum var benüm,

Lûtf-i Hak’dandur heman ümmid-i feth ü nusretüm.

Nefs ü mâl ile n’ola kılsam cihanda ictihâd,

Hamdülillah var gazâya sad hezâran rağbetüm.

Benim, Peygamberler ve Allah’ın velî kullarına dayanağım var, onların himmeti (manevî) yardımı ve Allah’ın lütfi ile, Fethin nasip olacağına inandım. Allah’a hamdolsun ki, benim nefsime pay çıkarma ve mal, şöhret edinme gibi bir gayretim (ve düşüncem) yoktur. Ben sadece Allah yolunda, Allah’ın Dîni uğrunda gazâ ederim.

Ey Muhammed! Mucizât-i Ahmed-i Muhtar ile, Umaram gâlib ola a’dâ-yi dîne devletüm.

Ey Muhammed! Umarım (Yüce Allah’dan dilek ve niyâzım odur) ki, Ahmed-i Muhtâr’ın (Yüce Allah tarafından seçilmiş) Ahmed (Muhammed) aleyhisselâmın mu’cizeleri ile (Habîbullah’ın yüzü suyu hürmetine) , devletim Din düşmanlarına dâimâ gâlip olur.

Avnî: (Fatih Sultan Mehmed)

Büyük fethin 561’inci sene-i devriyesi münâsebetiyle başta büyük Hâkân Sultan Muhammed Fatih Han olmak üzere, bütün ecdâdımızın, şühedâ ve guzât-ı Müslimînin aziz ve temiz ruhlarına, yüce Mevlâ’dan ganî ganî rahmet niyâzı ile, (lütfen birer Fatiha üçer İhlas-ı Şerif okuyarak hediye edelim).. Cünlesinin ruhları şâd, makamları âlî olsun...

Yorum

İşleniyor...
                  X