merhaba ; aracım 1.4t edition elegance .. dün daha önce denemediğim birşey yaptım, viraja 90 ile girdim. savrulma hissetmedim ancak aracın eğilecekmiş gibi hissettirmesi beni tedirgin etti. acaba bu hissi, spor yay ile çözebilir miyim ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
spor yay ?
Collapse
X
-
Ynt: spor yay ?
Konu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Bugün aracımla tem otoyolunda 170 gibi bir hızla seyrederken bir viyadük geldi ve uç kısmı bilirsiniz girişte tünsek vardır ve aracı salllar tamda o sırada ufak bir kavis viraj dönerken araba tümsekte şöyle bir havalandı ön kısım ve sanki yola oturunca viraj dönerken araba lastik yanağına basmış gibi böyle hafiften bir kontrol kaybeder gibi beşik gibi sallandı baya korktum direksiyonu tek elle tutuyordum sanırım hafif tutuyordum bu virajı alırken tümsek olması önden sanki kontrolü kaybedicekmişim gibi sallaması ön kısmı beşik gibi neyden kaynaklanabilir şimdiden teşekkür ederim.
2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HeIIusKonu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Bugün aracımla tem otoyolunda 170 gibi bir hızla seyrederken bir viyadük geldi ve uç kısmı bilirsiniz girişte tünsek vardır ve aracı salllar tamda o sırada ufak bir kavis viraj dönerken araba tümsekte şöyle bir havalandı ön kısım ve sanki yola oturunca viraj dönerken araba lastik yanağına basmış gibi böyle hafiften bir kontrol kaybeder gibi beşik gibi sallandı baya korktum direksiyonu tek elle tutuyordum sanırım hafif tutuyordum bu virajı alırken tümsek olması önden sanki kontrolü kaybedicekmişim gibi sallaması ön kısmı beşik gibi neyden kaynaklanabilir şimdiden teşekkür ederim.
MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bilgecemOrjinal yazı sahibi: HeIIusKonu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Araçlarımız çok güzel yol tutuyor gerçekten bizde buna güvenerek bazen sınırları çok zorluyoruz....
Acaba ben dedim yanakların ince olmasından vs kaynaklanabilirmi yanaklar 45 olduğu için.2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HeIIusOrjinal yazı sahibi: bilgecemOrjinal yazı sahibi: HeIIusKonu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Araçlarımız çok güzel yol tutuyor gerçekten bizde buna güvenerek bazen sınırları çok zorluyoruz....
Acaba ben dedim yanakların ince olmasından vs kaynaklanabilirmi yanaklar 45 olduğu için.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ortodoxianmerhaba ; aracım 1.4t edition elegance .. dün daha önce denemediğim birşey yaptım, viraja 90 ile girdim. savrulma hissetmedim ancak aracın eğilecekmiş gibi hissettirmesi beni tedirgin etti. acaba bu hissi, spor yay ile çözebilir miyim ?
Yorum
-
Ince yanakta esneme az olur buda bir avantajdir yanak yukseldikce arac bu durumlarda yuksek yanak sebebi ile esner ve araci ziplatabilir bence sizin ve arabanin bos bir anina denk gelmis gibi gozukuyor
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Bende aynı şekilde 90'la keskin bir viraja girdim.Arabayı zor topladım
Sonra kendimden ve arabadan nefret ettim nasıl olur böyle birşey diye. Üşenmedim geri döndüm aynı viraja aynı hızla tekrar girdim. Ama bu sefer hiç birşey olmadı.
Sonuç! sorun benden kaynaklıymış
Birde bizim araçların direksiyonu çok yumuşak olduğundan dolayı yüksek hızlarda çok çabuk tepki verebiliyor. Dikkat etmek lazım.
1.4T INSIGNIA
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HeIIusKonu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Önceki aracımdaki KW yaylar hakikaten bu problemin önüne geçmişti ve çok güvenli idi. Tavsiye ederim...Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drdilmenOrjinal yazı sahibi: HeIIusKonu yeri burası değil ama bugün aracımda gerçekleşen bir olaydan bahsedicem.Bilgi sahibi arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim ayrı konu açmak istemedim.
Önceki aracımdaki KW yaylar hakikaten bu problemin önüne geçmişti ve çok güvenli idi. Tavsiye ederim...
Öneriniz için teşekkür ederim bir araştırıcam.2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXAslında Lastik ebatlarımız büyük bunun hem artısı hemde eksisi var2012 insignia 1.4 T 140 Hp Yeni Stil Paket Fume
Yorum
-
Yaylar esnemeyi çözer de bu yüksek hızlarda benzer tümsek veya dalgalanma varsa aracı zıplatarak yerden de kesebilir.
Bence aracı ya da lastikleri suçlamaktansa virajlara daha kontrollü girmek gerekir o zaman inanın araç hiç esnemiyor veya zıplamıyor
Yorum
Yorum