iyi geceler cümleten..danışmak istediğim bi konu var burda tecrübeli abilermden yardım bekliyorum...bizim 1.6 T aracımız var sakin kullanımda gerçekten yakıtına dceğim yok fakat araca köklenince sömürüyor..geçenlerde cruzela alakalı bi konu açmıştım yakıt verilerimz o araçla aynı cruze normalde ne yakıyosa basıncada yakıtı o kdr farketmiyo 30 yakacaksa 40 yakıyo fakat biz basınca 30 yakacaksa 50 60 lira yakıt yakıyo bunun nedeni aracın dizel yada benzinli olmasıylamı alakalı merak ediyorum..dışardan bi kaç kişiye danıştım dizel bu hususta öyleymiş bassan bile yakıtı o kdr fazla yakmıyomuş...hani insignidan vazgeçemiyoruz ev olarak ahali olarak..bizim aracın performansını aratmicak tek dizel insignia 195lik olan dye düşünüyorum teknik verilerine falan baktım bizimkilerden çok az üstün yönleri var atiklik 0,1 sn max hız 4 kmh..yakıt olarakta verileri bizden düşük...hani aynı şekil gazladığında normal dizeller gibi ise aham şaham bizim araç gibi yakmıyosa almayı düşünüyoruz...sizlerin fikirlerine ihtiyacım var şimdiden tşk edyorum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
BiTURBO & 1.6 T
Collapse
X
-
Ynt: BiTURBO & 1.6 T
Biturbo da tecrübeli arkadaşlarımız var
Performans olarak duyduklarımız eksiği yok fazlası var (ara hızlanmalarda)
Yakıt olarak 10 litre ortalamayı geçmesi çok zor
Yıllık kullanımda motorlu taşıtlar vergi farkı var
Yılda 15 bin km den fazla yapıyorsanız şimdiden hayırlı olsun
Yorum
-
abi şyle syleyim yılda 10 bin ancak yapıyoruz bunun sebebinide benzine bağlıyorum insignia 1.6 Tyi sakin kullanmak imkansız..geçen yıl aldık aynen bu zamanlardı 9 bin km yaptık şimdiye kdr dizel olsa 15 bin rahat görürüz..hani öğrenmek istediğim ya devamlı bizi sakin kullanmaya zorlamasın..illaki her zmn basmicaz ama %50ye %50 gderiz..bide benzinli araçlarda sakin kullanıyosanız araç yerinden kıpırdamıyor ışıklardan kalkana kdr en son kalkan araba biz oluyoruzdizellerde en azından düşük devirlerinde istesende istemesende felaket kalkış yapıyo...bu arada tşk ediyorum abicim ilginizden ötürü
Yorum
-
Arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var. Sirf vergi farki nedeniyle biturnbo almadim. 1.6 sidi cosmo harika bir arac. Super bir arac ama ben uzun yolda hic bu kadar benzin istasyonuna girdigimi hatirlamiyorum. 70lt depo ile neler yapilmaz ki ama bu 1.6 at performans canavari. Gerci asiri da hiz yapmadim ama uzun yolda her 150km de bir ceyrek bitti. Sizce biturboya gecersem yakit tuketimi bari farkeder mi. Fabrika versinin 2lt uzeeindeyim ama reelde 4lt civarinda fark var gibi insignia dizel icin de gecerli ki aceba. 55lt astra dizelle bir depotla 1350km gitmistim. 130km ile gittigimde de 950kmnin altina dusmemistim.2014 İnsignia Siyah 1.6T AT SIDI Cosmo Sunroof.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: türk_187Arkadaslar acil yardiminiza ihtiyacim var. Sirf vergi farki nedeniyle biturnbo almadim. 1.6 sidi cosmo harika bir arac. Super bir arac ama ben uzun yolda hic bu kadar benzin istasyonuna girdigimi hatirlamiyorum. 70lt depo ile neler yapilmaz ki ama bu 1.6 at performans canavari. Gerci asiri da hiz yapmadim ama uzun yolda her 150km de bir ceyrek bitti. Sizce biturboya gecersem yakit tuketimi bari farkeder mi. Fabrika versinin 2lt uzeeindeyim ama reelde 4lt civarinda fark var gibi insignia dizel icin de gecerli ki aceba. 55lt astra dizelle bir depotla 1350km gitmistim. 130km ile gittigimde de 950kmnin altina dusmemistim.
Yorum
-
Biturbolar dizel olması sebebi ile daha az yakıtla daha çok km gideceği aşikar ama 1.6 170 hb insignia önceki motora göre 1,2 litre daha ekonomik hele uzun yolda bunu hissetmeniz lazım eski motorla 180 likle 120 km sabit hızda 200 km gittim 7.2 yaktı gerisini siz düşünün
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Uzun yolda gerçekten çok yakmışsınız,normal şartlarda bizim 180liklerden 1-1.5 litre az yakıcagı söyleniyordu,buda bizim araçların o hızlarda 7-8 litre yakıcagını varsayacaksak sizin 6-6,5 litre civarı yakmanız gerekiyordu ya hesaplamada bir sorun var yada araçtaBir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)
Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool
F10 Msport
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: kdristnblUzun yolda gerçekten çok yakmışsınız,normal şartlarda bizim 180liklerden 1-1.5 litre az yakıcagı söyleniyordu,buda bizim araçların o hızlarda 7-8 litre yakıcagını varsayacaksak sizin 6-6,5 litre civarı yakmanız gerekiyordu ya hesaplamada bir sorun var yada araçta2014 İnsignia Siyah 1.6T AT SIDI Cosmo Sunroof.
Yorum
-
Aynı araçtan bizdede var fakat siz gerçekten çok yakmışsınız samsun merkezden ladiğe kadar samsun ankara yolunu kullananlar bilir 120-150 arası gittik hep yokuştur kaldı ki peder bey hız sabitleyici filan kullanmaz ve mesela 140 la uzun süre gitmez 150 ye çıkar iner tekrar çıkar ve yokuşlarda hep bastık ve araç o zmanlar daha 300km de filandı 11 litre gösterdi dönerken 100 le döndük aynı yolu dönerkende 5.5 lt gösterdi ort 8.5 lardaydı . düz yolda az yakıyor bu araç denedim çünkü.ort hız 45 lerdeydi ve 5-6 kez dur kalk yapıp 35 km yol yaptım ort yakıt 7.5 litreydi. şuan reelde 5 km aracın evden otoparka gidip gelmesi astra h 1.3 cdti 7.5 litre yakıyor bu araç tam 12 litre . çok mu değil çünkü turbo benzinli otomatik bir araç ort hız 22 km. bu araç düz yolda şehir içi 10 litreyi geçmez tabi manuelide 9 litreyi geçmez2014 astra 1.6 cdti sport+still (ateş kırmızı)
2014 insignia 1.6 sidi at flexride park go sunroof
Yorum
-
Gosterge sizin dediginiz gibi ancak reelde fark var. Kismetse donus yolunda daha dikkatli test etme imkanim olacak. Bir de rakim cok onemli. Bakalim donuste nasil bit tabloyla karsilasacagim2014 İnsignia Siyah 1.6T AT SIDI Cosmo Sunroof.
Yorum
Yorum