Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA 2.0T 220PS HAKKINDA ÖNERİLERİNİZ

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• INSIGNIA 2.0T 220PS HAKKINDA ÖNERİLERİNİZ

Merhaba adım Kürşat. Daha Insignia'mız olmamasına rağmen her zaman forumunuz da vakit geçiriyorum.

Bu aralar yeni bir araba bakıyoruz. Hatta güzel bir insignia'da buldum. Ancak sormam gereken sorular ve tecrübelerinize ihtiyacım var.Araç 2.0T 220beygir ve 2010 model.
    Alacağımız arabada opsiyon olarak 19jant, recaro koltuk, sanroof,flexride ve navigasyon var joistikli. Araç 40bin de. Kazası değişeni yok ancak bel altı boyalıymış!

Sizce ederi nedir ?

Şimdi bu araçların koronik sorunu var mıdır ? Otomatik şanzımanı sorun çıkarır mı ? Birde sakin kullanımlarda 100km de 12litrenin üstüne rahatlıkla çıkabilir mi ?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.Tüm abilerimizin fikirlerini bekliyorum.

Son olarak da SOMA'daki şehit olan abilerimize Allah gani gani rahmet eylesin...

Ynt: INSIGNIA 2.0T 220PS HAKKINDA ÖNERİLERİNİZ

Öncelikle hoşgeldiniz, 2.0 220 hp insignia çevremizde çok fazla olmadığı için yorum yapmak biraz zor, ancak bilfiğim kadarıyla kronik bi sorunu yada sanzıman problemi yok, yakıt olarak şehiriçi 12 lt altına düşmek çok zor, ortalama 12-14 lt civarı gezinirsiniz, aracın ederi hakkında yorum yapmak zor, ben bu araca 60 bin civarı bi değer biçerim, 3 aşağı 5 yukarı oynayabilir, yslnız bel altı boyalı ama kazasız olması ilginç, niçin bel altı boyalı ozaman onu bi araştırın, birde km orjinalmi dikkat edin derim...

Yorum

kardeşim şyle syleyim şehir içi yakıt konusu şehrine göre değişir..mesela bizde 1.6 T var 18 jant 45 45 lastik üstünde şehir içi 7.5 litre yakıyoruz fabrikasyon verisi 10.6 litre verilmiş fakat adana trafiğinde..istanbul trafiğinde ne yakar bunu bilemem... otobanda 108 ila 110 kmh arası 6 ltre yakıyor...2.0 Tye baktım ondada 14.2 yazıyo şehirdışı ise 6.9...kullanmadığım için bilmiyorum nasıl yakar...yakıt verilerinden belliki şehir içi kullanılcak bi araç değil..ama artılarına bakarsak az önce konuşuyoduk performans konusundan falan 1.6 T e 250ye bile kafa tutabilcek kapasitede 2.0 Tyi sen düşün tr otobanında rakip ararım ben o arabaya(fazla arama bulamazsın)..ki 2.0 Tlerde yok yok sunroof turn push flexsi deri koltuklar boş bi araba değil anlayacağın

Yorum

Çok güzel araçlar var tam bilgi verirseniz hasar durumu hakkında daha güzel olur vergisi sorun olmicaksa dert etmeyin 1.6 T ile 10 litreyi genelde geciyordum varsın 13-14 yaksın farketmez o zevke deger 2.0 turbolar genelde full paket güzel araçlar bende bir ara niyetlendim nasip olmadı.
        2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
        Gerçek pilot

Yorum

Teşekkürler arkadaşlar, peki motor lpg ye uygun mudur ?
          1.6 motorlar uygun olmadığını biliyorum ama 2.0t lerde durum nasıl ?

Yorum

1.6 T ile ilgili LPG kullananlar da var.
            Sorunsuz diyemedi henüz kimse, ama şikayeti olmayan bir çok kullanıcı var.
            Forumdaki LPG konularına bir bakın.
            Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
            Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

2.0 turboyu alan sadece otomatik vites olduğu için almalıdır performans olarak 1.6turbodan çok üstün değil nedenleride otomatik vites olması ve daha ağır olması 1.6 turbodan zamanında şafakta vardı onunla denemeler yapmıştık

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Volkan abii.. Manuel bulamayız mi 2.0 T
                2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Wolkan kardeşimin dediği gibi öyle aman aman seri bir araç değil. Yakın zamanda sattığım için biraz anlatayım. Gerçi benimki yazılım, hava filtresi, egsozt flaan bir sürü performans artırıcı şey vardı. Sprint booster la falan çok iyi kalkıyor ve gidiyordu. Son hız olarak 260 ı rahatlıkla görüyordum ancak daha da gideri oluyordu
                  Yakıt şehir içinde 13-14 civarında geziyor, sehirler arası 8-9 civarında. KEsinlikle LPG takılmıyor. Konfor olarak 1.6 T den bir üstünlüğü yok. Zaten donanım olarak da aynı. Volkanın dediği gibi alanlar sadece otomatik olduğu için tercih ediyor. İyi bir yazılımla 280 BG civarında gücü zorlanmadan alabiliyorsunuz...
                  Gelelim kötü yanlarına;
                  Benim 3. insigniam dı Ş1afağın aracıydı. Ben özellikle çok extrası olduğu için almıştım. Ancak pek de binemedim. Zira acayip bir arıza verdi ve maalesef hiçbir servis adam gibi bir tanı koyamadı. Parçaları genellikle türkiyede bulunmuyor. Ben direkt olarak yurtdışından kendim getirtiyordum. Öyle aman aman pahalı değil. 10 gün bekleyince getirtemiyeceğiniz parçası yok. Buna komple motor da dahil. Tabi servis aracılığı ile getirtmek isterseniz en az 3 hafta diyorlar. Net üzerinden aracı şirketlerle çok kısa sürede geliyor. Beyin arızası yapabiliyor bazen. Onun dışında kronik bir sorunu yok.
                  Şu aralar fiyatları düşük. Temiz bi tane bulursanız alabilirsiniz...
                  Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

İlla ki otomatik vites olsun diye bir düşüncemiz yoktur. 1.6T almak daha mantıklı o zaman.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MERCAN41
                      Volkan abii.. Manuel bulamayız mi 2.0 T
                      özel sipariş etceksin kardeşim başka seçenek yok

1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: drdilmen
                        Wolkan kardeşimin dediği gibi öyle aman aman seri bir araç değil. Yakın zamanda sattığım için biraz anlatayım. Gerçi benimki yazılım, hava filtresi, egsozt flaan bir sürü performans artırıcı şey vardı. Sprint booster la falan çok iyi kalkıyor ve gidiyordu. Son hız olarak 260 ı rahatlıkla görüyordum ancak daha da gideri oluyordu
                        Yakıt şehir içinde 13-14 civarında geziyor, sehirler arası 8-9 civarında. KEsinlikle LPG takılmıyor. Konfor olarak 1.6 T den bir üstünlüğü yok. Zaten donanım olarak da aynı. Volkanın dediği gibi alanlar sadece otomatik olduğu için tercih ediyor. İyi bir yazılımla 280 BG civarında gücü zorlanmadan alabiliyorsunuz...
                        Gelelim kötü yanlarına;
                        Benim 3. insigniam dı Ş1afağın aracıydı. Ben özellikle çok extrası olduğu için almıştım. Ancak pek de binemedim. Zira acayip bir arıza verdi ve maalesef hiçbir servis adam gibi bir tanı koyamadı. Parçaları genellikle türkiyede bulunmuyor. Ben direkt olarak yurtdışından kendim getirtiyordum. Öyle aman aman pahalı değil. 10 gün bekleyince getirtemiyeceğiniz parçası yok. Buna komple motor da dahil. Tabi servis aracılığı ile getirtmek isterseniz en az 3 hafta diyorlar. Net üzerinden aracı şirketlerle çok kısa sürede geliyor. Beyin arızası yapabiliyor bazen. Onun dışında kronik bir sorunu yok.
                        Abi senin arizalarinin istisna oldugunuda eklemek lazim, o arabayla ne kadar oynandigini (oynadigimizi) iyi biliyorum ihihi
                        InsigniaTEAM

Yorum

Haklısın çağrıcım. Malesef benimki öyleydi...
                          Orjinal yazı sahibi: cagri
                          Orjinal yazı sahibi: drdilmen
                          Gelelim kötü yanlarına;
                          Abi senin arizalarinin istisna oldugunuda eklemek lazim, o arabayla ne kadar oynandigini (oynadigimizi) iyi biliyorum ihihi
                          Mondeo 2.0 Ecoboost 240 Bg Selective

Yorum

Bende bu araç için hevesliydim ama sizin bu performans olarak 1.6 t lerden aman aman güçlü değilse pek bakmanın anlamı yok ancak nasıl 2 motor 1.6 dan fazla güçlü olmuyor anlamadım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilbilge_11
                              Bende bu araç için hevesliydim ama sizin bu performans olarak 1.6 t lerden aman aman güçlü değilse pek bakmanın anlamı yok ancak nasıl 2 motor 1.6 dan fazla güçlü olmuyor anlamadım
                              Otomatik şanzıman ve daha ağır olması biraz performans kaybına yol açmış. Ama sonuç olarak 2.0t , 1.6t ye göre 1 sn daha iyi hızlanma ve son hızda 15 km/h daha hızlı.

Anladığım kadarıyla 2.0T motoru, 1.6T nin chipli hali gibi düşünebiliriz.

Yorum

İşleniyor...
                              X