Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çizik giderme işlemi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• çizik giderme işlemi

Arkadaşlar, benim aracı çalıştığım okulda çizdiler. Çizdiler kelimesi okurken kolay ama birde bana sorun. Neredeyse çizik olmayan yer kalmadı. Kaputta, sağ kapıda,sol kapıda, bagaj kapağında, hatta benzin deposunun kapağı ve civarında. Sizden ricam bu konuda neler yapılabileceğini , tecrübelerinizi paylaşmanız.

Örneğin kaskodan faydalanıp yaptırsam nasıl olur? Kasko etkilenir mi? Yada bir usta bulsam ( tavsiyede alabilirim) daha mı mantıklı olur. Yada kendim pastayı ciları hatta makinayı alsam ( dün koçtaşda sordum 100 lira civarı alınabiliyor polisaj makinası ) kendim mı uğraşsam...

MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: çizik giderme işlemi

Kendiniz hiç bulaşmayın, tecrübeniz yok ise, şti bi usta pasta cila ile halleder...

Yorum

Kesinlikle iyi bir ustaya yaptırın. Amatörce yapılması halinde ilk zamanlarda gayet hoş görünüyor ama bir süre sonra berbat bir hal alıyor.
      İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
      Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cankaan_x
        Kesinlikle iyi bir ustaya yaptırın. Amatörce yapılması halinde ilk zamanlarda gayet hoş görünüyor ama bir süre sonra berbat bir hal alıyor.
        İlk zaman güzel görünüp nasıl sonradan kötü olabilir? Harelenmeyi ilk anda farketmemeyi kastediyorsanız anlarım da demek istediğiniz bu değil ise aydınlatın bizi.

Kendi çok çok amatör tecrübelerimi paylaşabilirim.
        Dışarıda bizim araçlara 250' 450 tl arası fiyat aldım. En makulu 350 civarı. Onca malzeme uygulayacağız filanca şunu yapacağız bunu edeceğiz diye diye ballandırdılar bolca. Önceki aracımda, 250 TL gibi bir fiyata yaptırmıştım boyacı bir arkdaşa. İlk anda süper görünen hadise, fazla değil 1 hafta 15 gün içinde eski haline döndü.
        İşin rengini ben bu işe girişince anlayabildim. Accayip zahmetli ve doğru ürünlerin kullanılması çok çok önemli. Anladım ki ballandıra ballandıra anlatan elemanların çoğu şu bu ürünü kullanacağım diye gösterdikleri malzemeleri sanıyorum ki asla kullanmıyorlar. Yalandan bir pasta, sonra bolca cila.

(Kaliteli kuruluşları ve işini bildiğiniz ustalarımız tenzii ederim )

hal böyle olunca kendim yapmak istedim. Bu iş için, açıkçası elinizin bu tür aletlere yatkınlığı çok önemli. Yıllardır amatörce ve hobi maksatlı benzer aletler kullandığım için
        işin el beceri kısmı zaten CEPTE

Sonra, internetten einhell Polisaj makinesi aldım. Makine deyip geçmeyin. Doğru devri ara ara vermek önemliymiş... Alınabilecek en uygun ve kaliteli alet bu... ;

www.hepsiburada.com/liste/einhell-bt-po-1100-e-polisaj-ve-zimpara-makinesi/productDetails.aspx?productId=hreinbtpo110e&catego ryId=13003392

Sonra kaliteli bir pasta, cila, wax almak. Bu, oldukça geniş bir konu. İşin uzmanları daha detaylı fikir verecektir.
        Ben, turtlewax'ın pastası ve formula1 marka cila aldım. ÇBS belco pasta da vardı elimde. İşe koyulduğumda, turtlewax elimden kayıp tüm pasta yere boca olunca işe ÇBS ile hafif çe devam ettim. Ve malesef sert olduğu için HARE lenmenin önüne geçemedim.

10 gün sonra, dayanamayıp, meguiars ürünlerini temin etmeye başladım.

meguiars sıvı pasta
        Hare giderici,
        koruyucu sprey cila,
        farecla WAX

Temin ederek ürünleri uygulama sırası ve kurallarına göre uygulayınca harkulade bir sonuca ulaştım. Tüm hare ve derin olmayan çizik ve kılcal fırca izleri temizlendi.

işin uygulama kısmı ayrı bir konu anlatımı olur sanırım : ) Açıkçası eliniz yatkın ise basit teknikler ve kurallar dahilinde bence çok çok iyi sonuclar elde edebilirsiniz. Korkmayın, kolay kolay boya da sıyırmazsınız.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

bende bu işlere meraklıyım. mümkün olduğunca kendim yıkar ve kil, cila v.b. uygulamarı kendim yaparım. eliniz yatkın ise inanın kaliteli ve doğru malzemeler ile en iyi sonucu kendiniz alırsınız, yaptıkca da eliniz de alışacak. bu işlerle ilgili forum siteleri var. onları okursanız mazlemeler konusunda da bilgi sahibi olursunuz.

Yorum

Önceki aracıma yaptırdım. Yaklaşık 2-3 ay aracımın dış görünüşü sıfır araç kıvamındaydı. Daha sonra hiç fırça kullanmadığım halde, ilk önce harelenmeler, daha sonra fırça çiziklerine benzer kılcal çizikler, en sonundada resmen araç fırça darbeleri yemiş gibi kendikendine çiziklerle kaplandı. Daha sonra işinin ehli bir usta malzemelerin doğru kullanılmadığını, kimi yerlere çok uygulanırken kimi yerlere az uygulandığını belirtti. Zamanlada yıkandıkça (kesinlikle cilalı şampuan ve süngerle yıkarım) bu yüzden bu sorunla karşılaştığımı söyledi. Aracımın özellikle plastik aksamlarında ve kaportanın köşe noktalarında vernik atması bile oldu. O yüzden doğru madde kullanımı ve uygulama miktarı çok önemli.
            İnsignia >> 2010 >> 1.6 T Cosmo >> Teknik Gri
            Vw  CC  >> 2013 >> 1.4 TSİ BMT >>  Beyaz

Yorum

bende biryandan araştırıyorum netten. işin içine girdikçe karışıyor sanki. o kadar çok marka ve markaların da o kadar çok ürün çeşidi var ki. aynı markanın belki on çeşit pastası var.
              ne bileyim biraz meslek lisesinden kalma alet kullanmışlığım var ama yine de biraz daha araştıracağım.

ve tabi ki bu arada sizlerden gelecek tavsiye ve uygulama anılarını okuyacağım.

Orjinal yazı sahibi: aton1981
              Orjinal yazı sahibi: cankaan_x
              İlk zaman güzel görünüp nasıl sonradan kötü olabilir? Harelenmeyi ilk anda farketmemeyi kastediyorsanız anlarım da demek istediğiniz bu değil ise aydınlatın bizi.

Kendi çok çok amatör tecrübelerimi paylaşabilirim.
              Dışarıda bizim araçlara 250' 450 tl arası fiyat aldım. En makulu 350 civarı. Onca malzeme uygulayacağız filanca şunu yapacağız bunu edeceğiz diye diye ballandırdılar bolca. Önceki aracımda, 250 TL gibi bir fiyata yaptırmıştım boyacı bir arkdaşa. İlk anda süper görünen hadise, fazla değil 1 hafta 15 gün içinde eski haline döndü.
              İşin rengini ben bu işe girişince anlayabildim. Accayip zahmetli ve doğru ürünlerin kullanılması çok çok önemli. Anladım ki ballandıra ballandıra anlatan elemanların çoğu şu bu ürünü kullanacağım diye gösterdikleri malzemeleri sanıyorum ki asla kullanmıyorlar. Yalandan bir pasta, sonra bolca cila.

(Kaliteli kuruluşları ve işini bildiğiniz ustalarımız tenzii ederim )

hal böyle olunca kendim yapmak istedim. Bu iş için, açıkçası elinizin bu tür aletlere yatkınlığı çok önemli. Yıllardır amatörce ve hobi maksatlı benzer aletler kullandığım için
              işin el beceri kısmı zaten CEPTE

Sonra, internetten einhell Polisaj makinesi aldım. Makine deyip geçmeyin. Doğru devri ara ara vermek önemliymiş... Alınabilecek en uygun ve kaliteli alet bu... ;

www.hepsiburada.com/liste/einhell-bt-po-1100-e-polisaj-ve-zimpara-makinesi/productDetails.aspx?productId=hreinbtpo110e&catego ryId=13003392

Sonra kaliteli bir pasta, cila, wax almak. Bu, oldukça geniş bir konu. İşin uzmanları daha detaylı fikir verecektir.
              Ben, turtlewax'ın pastası ve formula1 marka cila aldım. ÇBS belco pasta da vardı elimde. İşe koyulduğumda, turtlewax elimden kayıp tüm pasta yere boca olunca işe ÇBS ile hafif çe devam ettim. Ve malesef sert olduğu için HARE lenmenin önüne geçemedim.

10 gün sonra, dayanamayıp, meguiars ürünlerini temin etmeye başladım.

meguiars sıvı pasta
              Hare giderici,
              koruyucu sprey cila,
              farecla WAX

Temin ederek ürünleri uygulama sırası ve kurallarına göre uygulayınca harkulade bir sonuca ulaştım. Tüm hare ve derin olmayan çizik ve kılcal fırca izleri temizlendi.

işin uygulama kısmı ayrı bir konu anlatımı olur sanırım : ) Açıkçası eliniz yatkın ise basit teknikler ve kurallar dahilinde bence çok çok iyi sonuclar elde edebilirsiniz. Korkmayın, kolay kolay boya da sıyırmazsınız.

bu arada bu uygulamaları kapalı garajda mı yapmak gerek.
              MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Gölge olması gayet makbul olandır. Dik güneş görmemesi mühim...
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

butip işler için auto king veya sonax tarzı yerler nasıldır bulunduğum yer itibariyle biraz kısıtlı imkanlar varda

Yorum

açıkcası zevkli ama bir okadarda yorucu ve zaman alıcı bir iş.Kapalı garaj bence olmazsa olmaz.çünkü güneş beyninize vururken ve etraftaki meraklı gözlerin bakışları altında bu iş yapmak imkansız gibi bişey.Uygun mekan ve zaman olduğu taktirde iyi bir ekipman ile bu iş bence eli kolu tutan azda meraklı olan herkesin yapabileceği bir iş.
                    İnanın dışarda yaptırdığınız uygulamalardan pek bir farkı olmuyor sadece biraz elin alışması lazım.
                    2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                    2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Auto king tarzı profesyonel yerlere gidebilirsiniz bu tür çizik ,küçük vuruklarda boyasız tamirat yapıp çok iyi işler çıkarıyolar. ayrıca her kaskoda var mı bilmiyorum ama çoğu kasko belli bir ölçüde böyle yerler de çizik tamiratı yaptırıyor kaskoyu delmeden .

Yorum

İşleniyor...
                      X