slm arkadaşlar bir konu hakkında fikirlerinizi almak istedim.yılda en fazla 15000km yol yapacak biri dizel mi almalı yoksa benzinli mi.daha önce baktığımda bu km için benzinli daha avantajlı diye anladım bir de sizlere sormak istedim.insignia için siz ne önerirsiniz?
Şehir içi benzinli ortalamasını 10 dizelinkini 7 alın.Benzinli 1500 lt benzin yakar,dizel 1050 lt.Benzinli güncel fiyattan 7680 tl yapar,dizel 4683 tl yapar.Aradaki fark yaklaşık 3000 tl.Dizel arabanın periyodik bakımı yaklaşık 100 tl pahalı olsun eder 2900 tl fark.Alacağınız aracın dizel ve benzinli arasındaki fiyat farkına ve motor hacmine bakılıp hesap sonlandırılır.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
şimdi baktım 2012 model 1.6t cosmo ve 2.0 model cosmo insignia için.1.6tlarda en düşük 55000tl 2.0 dizellerde en düşük 64000tl fiyat gördüm.arada 9000tl fark var.yukarıdaki hesaba göre benzinli daha iyi görünüyor.daha iyi ihtimalle 5000-6000tl dizel daha pahalı olsa benzinli daha avantajlı oluyor.
baktığım araçların ikisi de boyalı ikisinde de turn push yok.benim aradığım araç dolu bir araç turn push navigasyon gibi özellikleri koyarsak sanırım aradığım 2 araç arasında en düşük ihtimalle 10.000 tlye yakın fark olur.benzinli araç bakmak daha mantıklı gibi duruyor.
Vay be askerlik anılarım depreşti. Ben de 2011'de askerligimi tamamladım. Senin gibi son iki ayı hangi aracımı alsam heyecanıyla geçirdim. Geldigimde hemen astra j siparişi verdik. neredeyse iki ay bekledim aracı. Tekrar şafak saydık alayacagın. ama çok guzel heyecandı gizli gizli internetten araç broşürlerini incelemek.
Yorum