Duyuru

Collapse
No announcement yet.

OPEL ASTRA SEDAN COSMO 1.6 CDTi 136 hp Manuel TEST

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• OPEL ASTRA SEDAN COSMO 1.6 CDTi 136 hp Manuel TEST

http://www.youtube.com/watch?v=BVhwOYqaXy8#
    Arkadaşlar merhaba.Bu video da sizler için yeni motoruyla Astra 1.6 cdti'yi test ettim.Umarım bu arabayı alacaklar için bir fikir verir.Video'da araç hakkında uzun uzadıya yorum yapamadığım için araç hakkındaki genel izlenimlerimi bu bölümde sizlerle paylaşacağım.Test aracımız Opel'in yeni piyasaya çıkardığı 1.6 litre hacmindeki yeni dizel vitesli versiyonuydu.Test aracımız en üst donanım seviyesi olan "Cosmo" donanıma sahipti.Araç, doanım olarak yeterli bir seviyedeydi.Otomatik kararan dikiz aynası,yağmur sensörlü silecekler,otomatik yanan farlar,çift bölmeli otomatik klima,hız sabitleme,çok fonksiyonlu direksiyon simidi,deri vites topuzu ve direksiyon simidi,radyo/cd/mp3 çalar,aux ve usb girişi,gündüz yanan led farlar,afl far sistemi,start-stop...Araçta navigasyonlu dokunmatik ekran ve açılır cam tavan opsiyonel olarak alınıyor.
    DIŞ TASARIM/ÖN KONSOL/KONFOR:
    Aracın dış tasarımı gayet spor görünüyor.Baktığımızda İnsignia'nın biraz küçüğüymüş gibi bir algı oluşuyor.Ayrıca araçta yer alan 225/65 R17 jantlar oldukça hoş görünüyor.Led farların bumerang tarzı görünümüde araca hoş bir hava katmış.İç mekana gelince;ön konsolda bulunan kalabalık tuş takımı açıkçası benim gibi sade kokpitleri sevenler için hoş bir görüntü oluşturmuyor.Bu tuşların yeni İnsignia'daki gibi dokunmatik ekrana toplanması bence daha iyi olur.Ayrıca aracı kullanırken,tuşları kullanmaya çalışmak sürüş güvenliği açısından da tehlikeli olabilir.Aracın genel malzeme kalitesi kendi sınıfı için oldukça başarılı.Ön konsolda kullanılan yumuşak malzemeler aracın kalite algısını arttırmış.Ayrıca sıfır araçlarda oluşan plastik kokusu bu araçta kaliteli malzeme nedeniyle oldukça az hissediliyor.Yarı deri-kumaş koltukların sürüş pozisyonu ve sürücüyü sarması oldukça başarılı.Ayrıca aracın dizel olmasına rağmen ses yalıtımını çok beğendim.Araç gayet sessiz ve konforlu.
    MOTOR/ŞANZIMAN/YAKIT TÜKETİMİ:
    Opel'in yeni geliştirdiği 1.6 litrelik motor 2000 devir/dakika'da 320nm tork,4000 devir/dakika'da da 136 bg güç üretiyordu.Aracın fabrika verilerine göre ortalama tüketimi 100 km'de 3.8 litre.Kullandığımız test aracında ise yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 9.6 litre olarak gösteriyordu.Test aracı olduğu için ve motorun rodaj dönemini tamamlamadığı için bu tüketimlerde olduğunu düşünüyorum.Yaptığım test sürüşü esnasında aracın sanki 136 bg değilde daha düşük bir güce sahip olduğu gibi bir his uyandı içimde.Kendi aracım Seat Leon 1.6 tdi 105hp ile karşılaştırdığımda böyle bir sonuca vardım.Belki de aracın konforlu olmasından kaynaklanan bir algıydı.Çünkü aracın fabrika verilerine göre 0-100 km çıkış zamanı 10.3 saniye.
    İÇ MEKAN VE BAGAJ GENİŞLİĞİ:
    Aracın iç mekanda sunduğu genişlik rakiplerini göz önüne aldığımızda (VW Jetta,Skoda Octavia,Toyota Corolla,Renault Fluance) yetersiz.Eğer benim gibi 1.86 cm boyunuz varsa koltuğu kendinize göre ayarladığınızda arkadaki diz mesafesi oldukça daralıyor.Ayrıca aracın sunduğu 420 litrelik bagaj hacmi rakiplerinin çok gerisinde.
    SONUÇ:
    Aracın sport+stil paketli versiyonuna Antalya bayisinde 73.000tl'lik bi fiyat aldım.Satış fiyatı,aracın sunduğu konfor ve donanım göz önüne alındığında şuan için piyasadaki en cazip araç halini alıyor.Rakiplerine göre sunduğu yüksek çekiş gücü ve düşük yakıt tüketimini de göz önüne alırsak; C sınıfı sedan arabaların içinde liste de kendine birinci sırada yer edinmesi için hiçbir engelin olmadığını görüyoruz.Tabi buna Almanların sağlamlığını ve yüksek mühendisliğini de eklemeyi unutmayalım.

Ynt: OPEL ASTRA SEDAN COSMO 1.6 CDTi 136 hp Manuel TEST

İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Beklediğimiz, beğendiğimiz bir motordu ama 9.6 litre şaka gibi geldi bana, rodaj süreci desek dahi 5 litre düşecek hali yok

Yorum

9,6 mi, bunun yol bilgisayarı bozuktur

Yorum

9.6 yı görünce bir an 1.4 t mi test ediyorum acaba hissine kapılmadınızmı
          2010 VW Jetta 1.4 TSI DSG Comfortline.
          2012 Insignia 1.4T Teknik Gri +18" Jant + Sunroof+Navimaster Multimedia (Satıldı)

Yorum

Bir yanlis olmasin benim ort. 10lt
            2015 leon fr

Yorum

Genelde test araçlarını, performansı denenmek için genelde dip gaz kullanılıyor. Rodajıda hesaba katarsak sarfiyat normal bence..

Bu aracın motoruna en yakın olarak gördüğüm, Hyundai i30 ve Kia Ceed'in kullandığı 1.6crdi 128 hp lik motor var. 2 sinide arkadaşlarım kullanıyor İstanbul içi ortalama yakıtları 6-6.5 litre arası.. Bence Astrada bu aralıkta olacaktır.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Test aracında 9,6 litre oldukça iyi

Yorum

bende izmirde 1,6 cosmo dizel motoru tes etmiştim gecen hafta ortalama yakıt 7,6 gözkuyordu..ayrıca motoru cok sesiz dizel araç demeye bin sahit lazım.. su an türkiyedeki 1,6 dizel araçlar arasında en sesiz motora sahiptir diye bilirim...bu sefer opel yaptı hakını verdi isallah en yakın zamanda insignia ayni motoru koyarlar dürt güzle bekliyorum
                  ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Arkadaşlar yayınladığım video'yu beğenirseniz çok sevinirim ;-)

Yorum

9.6 litrelik tüketim, satış danışmanının söylediğine göre;aracı her test eden kişinin sürekli üst devirlerde aracı kullanıp,gücünü test etmeye çalışmasından kaynaklanıyormuş.

Yorum

Test için teşekkürler. 0-100 çok aldatıcı bir hızdır. 60-160 hızlanmasında motor gücü tam olarak belli olur. Araç daha güçlüyse bu 80-180 ya da 100-200 km/h lara doğru uzar gider.

Birde araç max. gücü 3500 devirde veriyor 4000 devir değil üstadım.
                        Test için tekrardan teşekkürler
                        2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Muharrem Bey,sizinde testlerinizi youtube'dan takip ediyorum ;-) Size rakip olmak için bu işe girdim :-) Uyarınız için teşekkür ediyorum. Videomu beğenirseniz çok sevinirim.gelelim aracın motoruna.Motorun ürettiği beygir gücünü takdir ediyorum.Fakat maksimum torkunu verdiği devir bence yüksek kalmış.Bugün VW'nin 1.6 tdi'si 1500 d/d 'da, PSA'nın 1.6 hdi'si 1750 d/d'da ve Toyata'nın 1.4 d-4d'si de 1750 d/d'da maksimum torkunu üretiyor.Bu da Astra'nın ilk hızlanmasında küçük bir hantallık yaratıyor bence.Onun haricinde Astra sedanın 1428kg gibi yüksek bir ağırlığı var.Birçok rakibi şuan 1250kg gibi ağırlıklara düşmüş durumda.Bunun da hızlanma ve esneklik değerlerini etkilediğini düşünüyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: gencuse
                            Muharrem Bey,sizinde testlerinizi youtube'dan takip ediyorum ;-) Size rakip olmak için bu işe girdim :-) Uyarınız için teşekkür ediyorum. Videomu beğenirseniz çok sevinirim.gelelim aracın motoruna.Motorun ürettiği beygir gücünü takdir ediyorum.Fakat maksimum torkunu verdiği devir bence yüksek kalmış.Bugün VW'nin 1.6 tdi'si 1500 d/d 'da, PSA'nın 1.6 hdi'si 1750 d/d'da ve Toyata'nın 1.4 d-4d'si de 1750 d/d'da maksimum torkunu üretiyor.Bu da Astra'nın ilk hızlanmasında küçük bir hantallık yaratıyor bence.Onun haricinde Astra sedanın 1428kg gibi yüksek bir ağırlığı var.Birçok rakibi şuan 1250kg gibi ağırlıklara düşmüş durumda.Bunun da hızlanma ve esneklik değerlerini etkilediğini düşünüyorum.
                            Size katılıyorum 2000 d/d çok yüksek bir değer bunun aşağılara çekilmesi gerekiyor.sadece hantallık değil yakıt tüketiminede çok fazla etkisi var.nakadar az devirde max güç elde edilirse araç okadar verimli olur.Bana kalırsa opel mühendisleri derslerine çok iyi çalışmamışlar.zaten verdikleri fabrika değerleri sadece kağıtta yazılı kalıyor pratikte ulaşılması imkansız gibi bişey.
                            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

1600 devirde bile rakipleri kadar tork veriyor zaten
                              2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                              yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

İşleniyor...
                              X