Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL Far göz alma sorunu

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• AFL Far göz alma sorunu

merhaba arkadaşlar,1.4t afl'li aracımla uzun zamandır gece yolculuğu yapmamıştım.Dün gece 100km'lik(Allahtan daha fazla değildi.)bir yol yaptım karşıdan geçen 100 kişiden 99 unun selektör atması uzunlarını gözüme dayaması vb.davranışları sonucunda far ayarının bozulduğuna kanaat getirdim.Uzun far asistanı açık ve düzgün çalışıyor önümde araç olmadığında uzunları açıyor olunca kapatıyor onda sorun yok ama kısa da çok yukarıyı aydınlatıyor gibi o da göz alıyor.Daha önce de bununla ilgili yazmıştım ama dün geceki orana vurduğumda önceki solda sıfır kalır.Bunun manuel olarak bir ayarı bulunuyor mu bakımda servise iletmiştim bakıldı herhangi bir soruna rastlanmadı dedi ama pek inandırıcı gelmemişti.Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
    1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri

Ynt: AFL Far göz alma sorunu

Eğer Farlarınız ayarsız ise olabilir işin doğrusu serviste iyice kontrol ettirmek ama servis uzak diyorsanız düz bir zeminde düz bir duvara karşı farlarınızı açın ve elinize bir tornavida alarak far üzerindeki ince ayar işlemini yapabilirsiniz ama dikkatli olun kaş yapayım derken göz çıkarmayın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
      Eğer Farlarınız ayarsız ise olabilir işin doğrusu serviste iyice kontrol ettirmek ama servis uzak diyorsanız düz bir zeminde düz bir duvara karşı farlarınızı açın ve elinize bir tornavida alarak far üzerindeki ince ayar işlemini yapabilirsiniz ama dikkatli olun kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Bu ince ayarı tam olarak nasıl yapabilirim fatih abi dediğin gibi iyice gitmesinDün ama çok aşırı rahatsız ettim milleti bende çok sinir oldum ince ayarla düzelecek gibi yapabilirsem boş yere 100 km. yol gitmeyim.Kaputu açınca farların üst kısmında kapaklar görmüştüm ama hiç açmadım ayarı o kapakların altından mı yapmak gerekiyor.

Yorum

Fatih abi çok iyi anlatmış, ilave olarak her farın üzerinde ikişer tane ayar düğmesi var, bunlardan biri aşağı yukarı, diğeri sağa sola ayar yapmanızı sağlar, ayar yaparken farlarınızı manuel modunda yakmanız gerekmekte, yani far butonunu en sağa çevirmeniz gerekmekte, ayarıda kontrol kalemiyle yada orta kalınlıkta bi tornavida ile yapabilirsiniz, düz bir zeminde yaklaşık 15 metreden farlarınızı düz bi duvara yansıtın, araç çalışırken far butununu en sağa çevirip kaputu açın, merceklerin tam olarak vurduğu yeri duvarda görebilirsiniz, ona göre ayar yapın, her iki merceğide bi miktar göz kararı aşağı çekin, gerisi size kalmış, kolay gelsin...

Yorum

Kapaklardan ampül değişimi oluyor dışarda olması lazım yanlış hatırlamıyor isem

Hasan bu konularda tecrübeli

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Kapağı açmayın sakın, her far üzerinde iki tane beyaz renkli serçe parmak kalınlığında ayar düğmesi var, bu düğmelerden ayar yapcaksınız...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
              Kapağı açmayın sakın, her far üzerinde iki tane beyaz renkli serçe parmak kalınlığında ayar düğmesi var, bu düğmelerden ayar yapcaksınız...
              Teşekkür ederim hasan hocam araç duvara 15 metreden daha yakın olsa sıkıntı yaşar mıyım inş. düzeltebilirim şuan ki hali zaten baya bozuk.

Yorum

Valla bu yöntemi öğrendiğim ii oldu ama servise uğramıstım aynen sorun olmadığını söylemişlerdi banada.... gece uzun yolda selllektör çeken çok oldu .. Sellektörü gördüğümde direk uzunları veriyorum gözüne... Bence diğer araçların farlarında bi ayarsızlık var insignia yı gördüklerinde neye uğradıklarını şaşırıyorlar.. ihihi

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Yoo daha yakında olabilir, tam olarak 10 mt yaklaştırın, farları yakın, farların manuel modda olduğuna ve zeminin düz olduğuna dikkat edin, bu mesafede duvara vurdurduğunuzda düz bir çizgi oluşması lazım, eğer çizgi düz değil ise farların biri aşagıda biri yukarıdadır, yukarıda olan tarafa müdahale edip onuda aşağıya çekin, her ikiside yüksekse ikisinide indirin, 10 mtde duvara yansıyan far çizgisi, yaklaşık olarak aracın yerden far yüksekliği olmalıdır, yani 60 cm kadar, ona göre ayarlayın

Yorum

Benide bu far ayarı uğraşına sokanda servis olmuştu, 2010 yılında araç yeni iken farlar garantiden buğulanma nedeniyle değişti serviste, ayarını yapamamışlardı, servise tekrar ayar için gittim ancak yine yapamadılar, bende bi gece düz bi zemin ve duvar bulup verdim ayarı, ondan sonra bidahada ellemedim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09
                      Benide bu far ayarı uğraşına sokanda servis olmuştu, 2010 yılında araç yeni iken farlar garantiden buğulanma nedeniyle değişti serviste, ayarını yapamamışlardı, servise tekrar ayar için gittim ancak yine yapamadılar, bende bi gece düz bi zemin ve duvar bulup verdim ayarı, ondan sonra bidahada ellemedim...
                      Çok teşekkür ederim hasan hocam biraz önce dışardan geldim.Bulunduğum yer itibariyle uygun duvar bulamadım ama karanlık ortamda zemine yansıyan görüntüyle ayar çekmeye çalıştım önce çok kısa oldu bir ara servis gerekli yazısı bile çıktı sonra orta yolu buldum birde deneme için karayollarında gelmekte olan kurbanlar seçtim gözlerini alacak mı diye kimse sellektör atmadı teşekkür ederim.Bozuk yollar mı bozdu nedir anlamadım birde deneyecek arkadaşlara uyarım ayar verilen yer plastiği bozulmaya müsait tornavidanız tam otursun benimki tam oturmadı biraz plastiğin dişlerini yedi.

Yorum

Tebrikler

Yorum

Bende yemeye başladım sellektör. Durduk yere olmaya başladı.
                          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Yapamayanlar için bu ayar illa serviste mi yapılmalı yoksa bu işi yapan herhangi bir yer olabilir mi?
                            2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: aton1981
                              Bende yemeye başladım sellektör. Durduk yere olmaya başladı.
                              Benimki de iyiydi hocam dün gece yola çıkınca fark ettim biraz araştırdım bozuk yollar ayarı bozuyormuş.

Yorum

İşleniyor...
                              X