merhaba arkadaşlar,1.4t afl'li aracımla uzun zamandır gece yolculuğu yapmamıştım.Dün gece 100km'lik(Allahtan daha fazla değildi.)bir yol yaptım karşıdan geçen 100 kişiden 99 unun selektör atması uzunlarını gözüme dayaması vb.davranışları sonucunda far ayarının bozulduğuna kanaat getirdim.Uzun far asistanı açık ve düzgün çalışıyor önümde araç olmadığında uzunları açıyor olunca kapatıyor onda sorun yok ama kısa da çok yukarıyı aydınlatıyor gibi o da göz alıyor.Daha önce de bununla ilgili yazmıştım ama dün geceki orana vurduğumda önceki solda sıfır kalır.Bunun manuel olarak bir ayarı bulunuyor mu bakımda servise iletmiştim bakıldı herhangi bir soruna rastlanmadı dedi ama pek inandırıcı gelmemişti.Uzun oldu kusura bakmayın şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
AFL Far göz alma sorunu
Collapse
X
-
Ynt: AFL Far göz alma sorunu
Eğer Farlarınız ayarsız ise olabilir işin doğrusu serviste iyice kontrol ettirmek ama servis uzak diyorsanız düz bir zeminde düz bir duvara karşı farlarınızı açın ve elinize bir tornavida alarak far üzerindeki ince ayar işlemini yapabilirsiniz ama dikkatli olun kaş yapayım derken göz çıkarmayın
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXEğer Farlarınız ayarsız ise olabilir işin doğrusu serviste iyice kontrol ettirmek ama servis uzak diyorsanız düz bir zeminde düz bir duvara karşı farlarınızı açın ve elinize bir tornavida alarak far üzerindeki ince ayar işlemini yapabilirsiniz ama dikkatli olun kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri
Yorum
-
Fatih abi çok iyi anlatmış, ilave olarak her farın üzerinde ikişer tane ayar düğmesi var, bunlardan biri aşağı yukarı, diğeri sağa sola ayar yapmanızı sağlar, ayar yaparken farlarınızı manuel modunda yakmanız gerekmekte, yani far butonunu en sağa çevirmeniz gerekmekte, ayarıda kontrol kalemiyle yada orta kalınlıkta bi tornavida ile yapabilirsiniz, düz bir zeminde yaklaşık 15 metreden farlarınızı düz bi duvara yansıtın, araç çalışırken far butununu en sağa çevirip kaputu açın, merceklerin tam olarak vurduğu yeri duvarda görebilirsiniz, ona göre ayar yapın, her iki merceğide bi miktar göz kararı aşağı çekin, gerisi size kalmış, kolay gelsin...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09Kapağı açmayın sakın, her far üzerinde iki tane beyaz renkli serçe parmak kalınlığında ayar düğmesi var, bu düğmelerden ayar yapcaksınız...1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri
Yorum
-
Valla bu yöntemi öğrendiğim ii oldu ama servise uğramıstım aynen sorun olmadığını söylemişlerdi banada.... gece uzun yolda selllektör çeken çok oldu .. Sellektörü gördüğümde direk uzunları veriyorum gözüne... Bence diğer araçların farlarında bi ayarsızlık var insignia yı gördüklerinde neye uğradıklarını şaşırıyorlar.. ihihi
Yorum
-
Yoo daha yakında olabilir, tam olarak 10 mt yaklaştırın, farları yakın, farların manuel modda olduğuna ve zeminin düz olduğuna dikkat edin, bu mesafede duvara vurdurduğunuzda düz bir çizgi oluşması lazım, eğer çizgi düz değil ise farların biri aşagıda biri yukarıdadır, yukarıda olan tarafa müdahale edip onuda aşağıya çekin, her ikiside yüksekse ikisinide indirin, 10 mtde duvara yansıyan far çizgisi, yaklaşık olarak aracın yerden far yüksekliği olmalıdır, yani 60 cm kadar, ona göre ayarlayın
Yorum
-
Benide bu far ayarı uğraşına sokanda servis olmuştu, 2010 yılında araç yeni iken farlar garantiden buğulanma nedeniyle değişti serviste, ayarını yapamamışlardı, servise tekrar ayar için gittim ancak yine yapamadılar, bende bi gece düz bi zemin ve duvar bulup verdim ayarı, ondan sonra bidahada ellemedim...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Hasan_apg09Benide bu far ayarı uğraşına sokanda servis olmuştu, 2010 yılında araç yeni iken farlar garantiden buğulanma nedeniyle değişti serviste, ayarını yapamamışlardı, servise tekrar ayar için gittim ancak yine yapamadılar, bende bi gece düz bi zemin ve duvar bulup verdim ayarı, ondan sonra bidahada ellemedim...1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: aton1981Bende yemeye başladım sellektör. Durduk yere olmaya başladı.1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri
Yorum
Yorum