merhaba arkadaşlar aracımız her ne kadar 2012 model olsa da daha 4900 km de arkadaşların genel söylediği arabanın moturu daha yeni stop etmeden önce rolantide bir süre çalıştır turbo kendini yağlayıp soğutsun diyorlar bu uygulamayı her zaman yapmalımıyım ve rolantide ne kadar süre çalıştırmalıyım ? bu arada araç 1.4 turbo
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Turbo sağlığı
Collapse
X
-
Ynt: Turbo sağlığı
Orjinal yazı sahibi: ç.mustafamerhaba arkadaşlar aracımız her ne kadar 2012 model olsa da daha 4900 km de arkadaşların genel söylediği arabanın moturu daha yeni stop etmeden önce rolantide bir süre çalıştır turbo kendini yağlayıp soğutsun diyorlar bu uygulamayı her zaman yapmalımıyım ve rolantide ne kadar süre çalıştırmalıyım ? bu arada araç 1.4 turboinsignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi
-
Orjinal yazı sahibi: ulas79Orjinal yazı sahibi: ç.mustafamerhaba arkadaşlar aracımız her ne kadar 2012 model olsa da daha 4900 km de arkadaşların genel söylediği arabanın moturu daha yeni stop etmeden önce rolantide bir süre çalıştır turbo kendini yağlayıp soğutsun diyorlar bu uygulamayı her zaman yapmalımıyım ve rolantide ne kadar süre çalıştırmalıyım ? bu arada araç 1.4 turbo
Yorum
-
ben uzun yoldan geldiğimde yada yüksek devirde kullandığımda 1/2 dakika rölantide bekliyorumHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Benim anlamak istediğim şu, Turbo nun soğuması veya yağlanması için kullanım sonrasında birkaç dakika çalıştırın ibaresi, opel tarafından mı veya araç kullanım klavuzunda mı yazıyor? yoksa tamamiyle birilerinin biryerlerden duyması mı? çünkü önemli bir konu. eğer böyle bir uygulama var sa bütrün türbinli araçlarda olmalı veya biryerlerde yazıyor olmalıdır ki kullanıcılar bu konuya dikkat etmeli. Ben öyle bir uygulama yapmıyorum. Araç kullanım sonrası kontağı kaptıyorum. evet turbin motor yağıyla yağlanıyır ama, hiç böyle bir uygulama duymadım.2011 Cosmo Flexi Ride Navigation...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: erol memisogluBenim anlamak istediğim şu, Turbo nun soğuması veya yağlanması için kullanım sonrasında birkaç dakika çalıştırın ibaresi, opel tarafından mı veya araç kullanım klavuzunda mı yazıyor? yoksa tamamiyle birilerinin biryerlerden duyması mı? çünkü önemli bir konu. eğer böyle bir uygulama var sa bütrün türbinli araçlarda olmalı veya biryerlerde yazıyor olmalıdır ki kullanıcılar bu konuya dikkat etmeli. Ben öyle bir uygulama yapmıyorum. Araç kullanım sonrası kontağı kaptıyorum. evet turbin motor yağıyla yağlanıyır ama, hiç böyle bir uygulama duymadım.insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi
Yorum
-
Turboşarj devreye girdiğinde dakikada 6000 devir yapacak şekilde döner.
Motor rolantide çalışırken 15/30 sn bekletilirse yağlamalı olarak kendisi duracaktır.
Ani stoptan sonra ise durana kadar kuru çalışmak zorunda kalır ki istikbalde turbo
arızası kaçınılmaz olur; işin mantığı budur.
Yorum
-
Turbo motorların sağlığı için beklenmesi gerekir bazı üreticiler bunu direkt yazar sorun yok rolentide bekletmeniz faydanızadır bu da şu demek değildir aracı hareket ettirdin 300 mt sonraki markete gittiniz dur ben bir arabayı rolentide bekleteyim sonra da değil özellikle aracınızın ilk çalıştırma esnasında soğuk motorun yağlanması ve turbonunda yağlanması için beklemekte her zaman fayda vardır birde yüksek hızlardan sonra yada 10-15 km yol gittikten sonra durma esnasında beklenmeli bu bekleme 30-60 sn arası yeterli olur uzun vadede size faydasını gösterecektir.
bir vw cady lerde hep turbo sorunu çıkıyordu bunun sebebide türkk insanının turbo araç tecrübesi olmamasından kaynaklanıyordu şimdi ise hemen hemen bütün araçlarda turbo teknolojisi kullanılıyor
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Peki bu Auto Start&Stop modunda ne yapmak gerek? Sonuçta ışıkta ya da evin önünde durduğumda vitesi boşa alınca araç Auto Stop moduna geçiyor, bu turboya zarar verir mi? Verirse ne yapmak gerek?
Opel Insignia 1.4 Turbo Edition Elegance + Stil Paket
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: drburhanPeki bu Auto Start&Stop modunda ne yapmak gerek? Sonuçta ışıkta ya da evin önünde durduğumda vitesi boşa alınca araç Auto Stop moduna geçiyor, bu turboya zarar verir mi? Verirse ne yapmak gerek?
Yorum
-
AL benden de o kadar. Turboyu haricen çeviren bir güç var mı ki motor durunca turbo donmeye devam etsin yağlı bir şekilde?CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE
Yorum
-
start stop sisteminin turboya zarar verip vermediği hakkında kimse tam bilgiye sahip değil. otomobil testi yapan kişilerin bazıları bu soruya zarar verir diyor bazıları vermez motor tam durmuyor yağlama devam ediyor diyor. o iş tam bir muallak. varsa bu konuda kesin bilgiye sahip olup bizi aydınlatacak kişi bu konuya açıklık getirse çok iyi olacak.2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox
Yorum
-
Turboysa hiç bir şekilde zararı olmaz start stopun . Çünkü turbo gazladığınızda yüksek devir çevirir 2. Viteste tam gaz sıkıştırırsan redline yakın turbo 150 bin devir çevirir dakikada tam bu aradada stop edersen paller yağ süzüldükten sonra yağsız dönmeye devam eder zamanla zarar görür çünkü malzemesi alümünyumdan yapılmıştır start stop olan araçlardaysa sıkışık trafikte veya ışıklarda araç stop edeceğinden turboda bir basınç olmayacağından düşük devirde stop edecek yağ süzülene kadar turbo palleride Durmuş olacaktır özetle arabayla gazlarken ani sağa çekip durursan turbon için iyi değildir durmaya yaklaşacağın zaman gaza basmayı bırakki turbo pallerin yavaşlamaya başlasın...
1.6 Turbo Cosmo 272bg 360 nm forget piston ve piston kollari downpipe komple 76mm egzoz sistemi ve daha büyük intercoler
Yorum
Yorum