Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Klima kapalıyken, açıkmış gibi ısı vermesi hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Klima kapalıyken, açıkmış gibi ısı vermesi hk.

Arkadaşlar,

Belki biraz komik olacak ama ciddi anlamda sorun yaşadığım bir sıkıntımı anlatacağım size;

Aracımı çalıştırıp seyir haline başladığımda klimanın kapalı olmasına rağmen ilerleyen dakikalarda özellikle de hızlanmaya başladığımda
    klima açıkmış gibi içeriye ciddi sıcaklık veriyor ve ben fan kademelerini açmadan dereceyi elle 16 lara kadar düşürüyorum. Hatta güleceksiniz
    ama uzun yolda kış günü soğuk klima moduna alıp sıcağı böylede kestiğim oldu. Durum bu..

-Bu durumun önüne geçmem için yapabileceğim bir şey var mıdır?
    -Olması gereken bir koşul var ama ben mi atlıyorum?
    -Durum böyle ise yaz mevsiminde araca binmeden 5 dk. soğutacağım anlaşılan

Önerilerinizi dikkatle kulağıma küpe yapacağımdan şüpheniz olmasın,
    Hayırlı günler dilerim..

İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Ynt: Klima kapalıyken, açıkmış gibi ısı vermesi hk.

Bu durumun aynısını ben de yaşıyorum ama geçenlerde iç sıcaklık derecesini 19'a kadar indirince (klima yine kapalı iken) kabin içi sıcaklık normale döndü.
    2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Dış ortamdan hava alma tuşunu kapalı tutarsanız dışarıdan hava almaz. Sanırım klima / ısıtma sistemi kapalı bile olsa bu tuş açık konumda olduğunda aracımız sürekli dışardan hava alıyor. Ben aracımda bu tuşu kapalı tutarak hava gelmesinin önüne geçiyorum. İçerdeki havanın değişmesini istediğimde bu tuşu kullanıyorum. Birde siz deneyin hocam muhtemelen bu tuşla alakalı bir durumdur.
      Astra 1.4 T Cosmo Füme + Navigasyon

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hasip
        Dış ortamdan hava alma tuşunu kapalı tutarsanız dışarıdan hava almaz. Sanırım klima / ısıtma sistemi kapalı bile olsa bu tuş açık konumda olduğunda aracımız sürekli dışardan hava alıyor. Ben aracımda bu tuşu kapalı tutarak hava gelmesinin önüne geçiyorum. İçerdeki havanın değişmesini istediğimde bu tuşu kullanıyorum. Birde siz deneyin hocam muhtemelen bu tuşla alakalı bir durumdur.
        Bu tuşu kapalı kullandığımı düşünüyorum ama yine de emin olmak için tekrar dikkat edip izleyeceğim
        Teşekkür ederim.
        İnsignia 1.4T-140hp (Ecufast +30hp), Necvox Navi-Infinity surround system,Sprint booster, Çift egzoz uygulaması

Yorum

Petek üzerindeki kontrol düğmesini 0 tarafına çevirin...

Yorum

Sorununuz devam ederse ECC yani klima kontrol modülüne bakılması gerekli
            1.3 CDTI 115 hp 270nm Astra J Sport Beyaz

Yorum

araç içindeki havayı kullanmak için olan tuşu aktif edin, sorununuz çözülür
              Moondust Grey:Ford Tourneo Connect Glx+Plus Pack &Asteroid Grey:Opel Insignia 1.6T SIDI Cosmo Active Select

Yorum

Araç motorunun ısınmasıyla ısınan hava içeri girer.(her araçta)
                Yukarıda arkadaşların belirttiği gibi dış ortam ile hava bağlantısı kesildiğinde sorun ortadan kalmış olacaktır.
                HeR YeNi GüN,TaZe BiR BaŞLaNGıÇTıR...

Yorum

klima paneli üzerinde araç simgesi olan düğmeye basın. sorununuz %100 çözülecektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: DEKANT
                    klima paneli üzerinde araç simgesi olan düğmeye basın. sorununuz %100 çözülecektir.
                    Bu tuş kullanıldığı takdirde, kabin dışından temiz hava akışı kesilir.
                    Mevsim kış ise sirkülasyon olmadığı için kabin içindeki nem oranı kısa zamanda artar ve
                    camlarınız buğulanmaya başlar. Ayrıca, dış ortamdan temiz hava akışı kesildiği için kabin
                    içindeki hava kalitesi giderek bozulur, oksijen azalır, CO2 artar. Ortamda yeterli oksijen olmayınca
                    yorgunluk belirtileri baş gösterir, zamanla uyku hali oluşur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                      Orjinal yazı sahibi: DEKANT
                      Bu tuş kullanıldığı takdirde, kabin dışından temiz hava akışı kesilir.
                      Mevsim kış ise sirkülasyon olmadığı için kabin içindeki nem oranı kısa zamanda artar ve
                      camlarınız buğulanmaya başlar. Ayrıca, dış ortamdan temiz hava akışı kesildiği için kabin
                      içindeki hava kalitesi giderek bozulur, oksijen azalır, CO2 artar. Ortamda yeterli oksijen olmayınca
                      yorgunluk belirtileri baş gösterir, zamanla uyku hali oluşur.
                      Sana katılıyorum Şaman Abi,

Bu tuşu kapattığımda her ne kadar içeriye ısı almasam da camlarda buğulanma başlıyor ve kabin havasız kalıyor.
                      Fan derecesini 16 da bırakmakla bulabildim çözümü araç 140 km ve üzerine çıktığında ise en düşüğe getirerek sorunu çözmüş gibiyim.

Lakin daha önce kullandığım araçlarda araçla seyire başladığımda klima fan derece gibi hiç bir tuşa dokunmadığım da aracın içine hiç bir şekilde
                      soğuk yada sıcak hava almıyordum belirtmek isterim. Ancak klima yada fanı açıp kapattıktan sonra kaç derecede bırakıldıysa o derecenin ısısını
                      veriyordu içeriye, bu duruma alışık olduğum için İnsignia nın bu huyu dezavantaj oldu bana çünkü bir elim kokpite devamlı çalışıyorum

Yorum

Ayarlarda otomatik dan hızı var, birde onu düşüğe getirip deneyin... Olmazsa peteği kapatın

Yorum

Cruze' den beri bende olaaan bir durum. 3 insignia elimden geçti. 3'ün de de bu vardı. Sorunmu, normal mi hala anlayamadım.
                          CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                          SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ben buna şöyle bir çözüm bulmuştum. Belki sizde de işe yarar..

Normalde klima yön tuşlarından biri hep yanıyor ya (Başa, ayağa vs veren tuşlar), onların 3 ünü birden yanmaz yapınca sorunum çözülmüştü. Peki onu nasıl yaptım.

1. Önce auto tuşuna baştım, fan başladı dönmeye.
                            2. Sonra fan seviyesini düşüre düşüre sıfır yaptım ve auto iptal oldu. Yön seçimleri de kalktı, sıcak hava da kesildi.

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibra
                              Ben buna şöyle bir çözüm bulmuştum. Belki sizde de işe yarar..

Normalde klima yön tuşlarından biri hep yanıyor ya (Başa, ayağa vs veren tuşlar), onların 3 ünü birden yanmaz yapınca sorunum çözülmüştü. Peki onu nasıl yaptım.

1. Önce auto tuşuna baştım, fan başladı dönmeye.
                              2. Sonra fan seviyesini düşüre düşüre sıfır yaptım ve auto iptal oldu. Yön seçimleri de kalktı, sıcak hava da kesildi.
                              Evet zekice birde böyle deneyeyim teşekkür ederim

Yorum

İşleniyor...
                              X