Ynt: 2014 Model İnsignia 1.4 turbonun yakıt tüketimi hakkında...
gecen de yazmıştım benım en son uzun yolda yktıgım ortalama 5.1 bunun resımlerını de çektım ama yukleyemedım. yalnız sunu belırteyım 100 110 km geçmedım.Zaten ben de fazla surat yapmıyorum.Benım için ıdeal surat bu.
Sanırım en fazla yolu ben yaptım.Aracım şuanda 50.000 km de.ilk 15 bin 7,6 lt,sonraki 7,2 lt en son 7,8 lt.%70 şehir içi diyebilirim .Şehir için 8-8,5 LT civarı.Uzun yolda normalde 6-7 LT 100-130 Km/saat arası kullanım, sadece bir defa 80km uzun yolda 5,6 gibi bir değer gördüm.90 km civarı bir hızla sakin gittim.Sakin gitmeyi başarabilirsen az yaktığı aşikar.Ama başarabilirsen
2014 BMW 5.20I M +comfort+premium 2011 otomatik opel astra 1.4 cosmo sunroof 2013 Chevrolet Captiva LTZ
Yaw benim anlayamadığım bir konu var. Bende deki 1.4T insignianın 30.000KM'de olmasına rağmen hala şehir içi yakıtımı 10,5'tan aşağı indiremiyorum. Üstelik 30.000 bakımı yeni yapıldı, yağı, filtreleri, bujileri değişti ki bunlar yakıtın azalmasını sağlayan etkenler diye biliyorum. Genellikle yol bilgisayarında çıkan "shift up" uyarısına göre vites değiştirmeme rağmen neden hala 10lt'nin altına düşmüyor. Tamamı şehir içi, bir de Eskişehir gibi her yere en fazla 10dk'da gidilebilecek -yani motor tam verimli sıcaklığa ulaşmadan- bir şehir. Onun etkisi bu kadar büyük olur mu? Bir de özellikle 8-9 lt yakan arkadaşların vites değiştirme devirlerini (normal kullanımda) merak ediyorum.
ortalamam sehir ici 8.5 gibi ... vites devri kadar o devre ulasma suresi de onemli ; duz yolda 1. 2. vitesi 2000 devri gorecek sekilde sakin olarak gaza basiyorum , 30 km hiza geldigim andan itibaren , CC kullaniyorum .. 30 dan 50e mi cikacagim mesela , CC kullaniyorum ve genelde 50 km den itibaren 4. viteste oluyorum.. alt vites ve devirlerde bizim araclar hantal , kirmizi isik dur kalkinda arka sellektor yapmis vs gaza gelmeden dedigim sekilde kullaniyorum .. zaten bizim araclar 1800 devirden sonra vites arttir uyariyor, ara sira bu kurallarimi kndim yikiyorum , yoksa sehir ici ortalamam 8.1 idi , arada alt vitesleri devirli kullanasim geliyor , bu kucuk kacamaklar bile 8.5 yapiyor 15000 kg'luk aracin yakit tuketimini ... sehirdisi sabit 88-93 arasi gidince duz yolda ortalama 5.0-5.1 ...
30 km de 3.
50 km de 4. vitese geciyorum ,
70 km de 5 . viteste oluyorum ( ama dedigim gibi vites aralatinda hizlanmayi CC ile yaptigimdan bu ivmelenmenin ayari sabit... kendim kontrol etmiyorum , sehirici dahil CC kullanmak benim aliskqnligim , deneyin bence fayda gorursunuz )
Şehirler arası yolda sonunda görmek istediğim değeri az önce gördüm. Yaklaşık 180km yolda (eakişehir - adapazarı) ortalama 107 km hızla 5,7lt tüketimim var. Böyle bir otomobil için mükemmel bi değer. Önceki aracım 1.5 dci clio olmasına rağmen o araçla bile aynı yolda 5 ltnin altına düşwmiyordum.
Aracımız 2012 model 5100 km de ,uzun yolda 120 130 km arası
hıza sabitleyip 6.vitese attık mı 6.7 ile 7.0 ortalama arası değişiyor yol durumuna göre . Şehir içi yorumum çok sağlıklı olmaz çünkü yaşadığımız yer küçük biryer trafik sorunu olmuyor tahminim sert kullanılmazsa sıkışık trafikte 8 ile 9 arası gezer maksimum
Ki bu ağırlıkta ki bi araç için çok iyi yakıyor bence
9.5 den aşşağıya düşmüyor benim aracım komple şehir içi git gel 14 kmlik yol yapıyorum daha araba ısınmadan geri duruyor bu yüzden yakıt tüketimim yüksek yazın 8 litreye düşse öpüp başıma koyucam
2012 Opel İnsignia 1.4 Edition Elegance 140 hp 18'' Jant Teknik Gri
Yorum