Sitedeki ürünlerin bir kısmı GM logolu orijinal ürün.
Bir kısmı da yine GM'e parça tedarik eden firmaların ürettikleri ama üzerine GM logosu basmadıkları ürünler.
Bu tip ürünler aynı işi görüyor ama kalitesi her zaman GM için üretilmiş olanlarla aynı olmayabiliyor.
Ayırdetmek zor tabii.
Örneğin ben geçenlerde debriyaj baskı balata setinin değişim zamanı geldiğinde, aracımın hem yaşı hem de artan kilometresi itibarıyla artık "ille de orijinal parça" diye kasmayıp biraz tasarruf etmeye niyetlendim ve LUK marka baskı balata setini alıp araca taktırdım. Başlangıçta sorun yoktu ancak 2-3 bin km sonra aşırı yukarıda kavramaya başladı, aracı sarsmadan kaldıramaz oldum, yakıt tüketimi inanılmaz arttı. Aktarmada ciddi zayıflıklar hissetmeye başladım. Sonuçta aracı kullanmaktan keyif alamaz hale gelince orijinal GM logolu ürüne dönmek zorunda kaldım. LUK'da Opel'in önemli tedarikçilerinden biri; ama kendi markası ile sattığı ürün, GM'e ürettiği ürünün yerini bariz bir şekilde tutmadı. 300-400 TL tasarruf yapacağım derken 2-3 bin km kullanıp atmak zorunda kaldığım baskı balata setinin bedeli, ikinci kez ödediğim işçilik ve haybeye tükettiğim benzin bedellerinin toplamı kadar zarara girdim.
Uzun lafın kısası, GM logolu olmayan yedek parçalar konusunda seçici olmak gerekiyor.
Yorum