Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kışlık Lastikler Ne zaman Çıkarılmalı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kışlık Lastikler Ne zaman Çıkarılmalı

Arkadaşlar Slm,

Her zaman açılan kışlık lastik konularının biraz tersine kışlık lastikleri ne zaman çıkarmalıyız?

Yazlıkları hava sıcaklığı +7 derecenin altına düşünce çıkarıp kışlıklara geçiyoruz. Peki yazlıkları takmak için sınır yine +7 derece mi?

Bazı yerlerde derece değil mevsim önerilmiş ve mart sonu denmiş. Ancak ben Çanakkale'deyim ve 2-3 haftadır hava sıcaklığı 7 derecenin üzerinde (10-18) seyrediyor. Acaba yazlıklara geçilmeli mi?

Önceden Michelin Alpin leri kullanırken lastik değişim zamanını yol tutuş kaybu ve lastiklerin sürekli gıcırdaması ile anlıyordum. ama şu ana kadar kumho larda böyle bir durum yaşamadım. O nedenle karar veremiyorum

Ynt: Kışlık Lastikler Ne zaman Çıkarılmalı

Türkiyede Kışlık lastiklerin zamanını belirlemek çok zor artık kış ortasında yazı yaşar olduk genel kanı 11 ay ile 4 ay arası takılması ama bulunduğunuz bölgeye göre değişir.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Ben sığırcık kuşunu görünce takıyor, kırlangıç kuşunu görünce çıkarıyorum

Yorum

mart sonu beklenmeli.sonuçta mart kapıdan baktırır olayı her sene olur.birde zırt pırt hava ısındı sök ,soğudu tekrar tak onunla uğraşılmaz hem masraf hemde zaman kaybı.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Mart idealdir.Malum mevsimler değişik ne olacağı belli olmaz.Acele etmeyin. Biz de siz de İçanadolu Bölgesi'nde yaşıyoruz. Bizde kar,don,buz olur daha.
          2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
            Ben sığırcık kuşunu görünce takıyor, kırlangıç kuşunu görünce çıkarıyorum
            Abi kırlangıç tamam da sığırcık görmek zor be

Bu sene kış ayını merakla beklemekteyiz.
            Bu zaman zarfında

7 derece üzerinde kış lastikleri ile çok dikkatli olun özellikle fren performansında düşüklük yaşayabilirsiniz.
            Aşırı hızda yıpranması daha da çok olacaktır.
            Ve mümkünse 210 kmh geçmeyin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
              Abi kırlangıç tamam da sığırcık görmek zor be
              Sığırcık -bizde hava soğuk olsa da olmasa da- Kasım ayı başında Türkiye'ye girmeye başlıyor; çünkü geldiği yerde
              (orta ve doğu avrupa) o mevsimde kar örtüsü oluyor; yeterli beslenemeyince soluğu Türkiye'de alıyor ihihi

Yorum

İşleniyor...
              X