Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia 1.4 T yakıt tüketimi normal değil? yardım lütfen..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: insignia 1.4 T yakıt tüketimi normal değil? yardım lütfen..

1.göstergeyi ben depoyu fullediğimde sıfırlarım
    2. Göstergeyi hiç sıfırlamadım arabayı alfığımdan beri 21000km oldu genel ortalama 11.1

Yorum

valla 1500 devirde hele ki yokuş yukarı ise kesinlikle zor toparlıyor.. gaz pedalına çok basmak lazım ki yine de hemen toparlamıyor..
      arabayı 5000 devir kullanmıyorum yazdıklarımdan agresif kullandığımı düşündünüz. ben de genelde 2000 devir kullanırım. hatta 2500 de vites atarım..
      140 beygir ve 200Nm torkun bu kasaya birazcık az geldiğini düşünüyorum.. 230Nm torku olan eski arabam da 30 tork farkını baya hissediyorsunuz..
      neyse sonucu tem otoyolu belirleyecek içerenköyün dar sokakları yalan söyler kandırır beni
      arabamı seviyorum..

Yorum

valla benim arabam şuan 12000 km de her 5000 km de bir yakıt tüketimini sıfırlarım ilk beş binde yakıt tüketimim 7.3 tü ikincide 7.4 tü. şimdi yine 7.4 te. yaklaşık 9 bin km si şehir içidir.. yokuşlarda düşük devirde zorlanıyor bu doğru ama benzinli sonuçta. yokuşta yüksek devir istiyor
        2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: secco80
          benim aracım sanırım still paketli olan çünkü dokunmatik ekran, 18 inc jant elektrikli yükseklik ayarı bel desteği filan var..
          18 inc jant 2-3 litre fazla yaktırmaz diye düşünüyorum..
          ahmet beyin dediği gibi araç genelde kısa mesafe kullanılıyor. hafta içi evle kreş arasında eşim gidip geliyor. git gel max 3km yoldur ve mahalle arası. bir tek hafta sonları ana yolları kullanıyoruz.
          bir test yapıcam haftasonu.. tem otoyoluna çıkıcam ve 50-60 km sabit hız ile 10 km gidicem.
          sonra 90-100 km hız ile 10 km gidicem.. bakalım tüketim değerleri nasıl olacak..
          bu güzergah için gayet normal bir değer bence....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
            Orjinal yazı sahibi: Berkgunees
            Benim aracımda 1.4 t benimde 10L altında göremiyorum Dün buluşmadada konuştuk kadir abinin taktikleriyle sürücem artık :
            kardeş kadir sabah trafiğe çıksın akşam evine dönsün arabası 14lt altına düşmez
            taktik belli büyük vites devir düşük az yakıyor ama öyle gidecek yol yok istanbulda geceleri hariç
            Haklisin abi
            BMW Z4

Yorum

Insigniaalar tam bir avrupali. Genis nezih orta trafikli yollari seviyor. Bir de kisa mesafe kullaninca benim clio 4 1.2 75 de 10 litre yakiyor. Bence normal degerler.
              Yeni insignia  1.6 170 sidi cosmo AT+sunroof beyaz.

Yorum

arkadaslar benım aracım 1.4 18 inç ankara trafıgınde ortalama su an 6.9 -7 lıtre gosterıyor
                ahmet

Yorum

Ben Uşak gibi küçük bir şehirde yaşıyorum. Şehir içi ortalamam 8 lt. Ayrıca bende bir de polo 1.2 var, inanın şehir içinde insigniadan daha çok yakıyor.

Yorum

Yakit tuketimi katalog degeri 5.9 ancak stop & start ile 5.2ye dustugu yaziyor. Tamam belki hic birimiz gunluk kullanim ile bu degerleri yakalayamayacagiz. Bu yuzden ben bir depo ile ne kadar yol gidebildiginizi merak ediyorum.
                    Aracimi alir almaz depoyu fulledim. Agresif bir suruse sahip degilim buna ragmen yarim depo ile 500 km yol yapti yani bir depo ile 1000 km yolu zor yapacagim. Fabrika verileri gore 1300 kusur iken 300 km nereye gidiyor? Rodaj evresi bu kadar yakit harcar mi?

Yorum

İşleniyor...
                    X