Duyuru

Collapse
No announcement yet.

insignia 1.4 T yakıt tüketimi normal değil? yardım lütfen..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• insignia 1.4 T yakıt tüketimi normal değil? yardım lütfen..

merhaba arkadaşlar,
    aracımı alalı 1 hafta oldu. araç 14000 de.
    daha dün aldım yıllık bakımdan. (ATM OPEL Pendik)
    benim bu aracı alırken en büyük beklentilerimden biri yakıt tüketiminin 1.4 4x4 tiguanımdan az olacağıydı.
    FAbrika verileri 7lt civarında şehir içi veriyor. hadi reelde 8 olsun.
    benim araba 11Lt gösteriyor tüketimi (( tiguanda bile 10lt yakıyordum.
    servisi aradım dedim bu normal gelmedi, kullanıcı proıfili ile alakalı diyor ??? dedim beyfendi kullanıcı benim.. profil aynı araba farklı..
    daha yeni servisten almışsınız birşey olsa biz farkederdik filan dedi..
    şimdi bu sitede de tüketimini yazanları gördüm genelde 7,5 - 8 civarı.. ben mi birşeyi yanlış yapıyorum acaba?? yada araçta bir sorun mu var?
    bunu doğru oalrak nasıl test edeyim.. 1-2 diye iki tane ortalama göstergesi var iksii de aynı değeri gösteriyor ben yanlış yere mi bakıyorum?
    bir de ruhsatta bu araç 1550 kilo görünüyor ( limusin NB adı ile) ama sitesinde 1438kilo diyor..
    anlamadım ben bu işi? 1.4t elegance edition yerine başka birşey mi aldım, gerçi servis de onaylıyor araba elegance edition diye..
    arabamı seviyorum..

Ynt: insignia 1.4 T yakıt tüketimi normal değil? yardım lütfen..

Orjinal yazı sahibi: secco80
    merhaba arkadaşlar,
    aracımı alalı 1 hafta oldu. araç 14000 de.
    daha dün aldım yıllık bakımdan. (ATM OPEL Pendik)
    benim bu aracı alırken en büyük beklentilerimden biri yakıt tüketiminin 1.4 4x4 tiguanımdan az olacağıydı.
    FAbrika verileri 7lt civarında şehir içi veriyor. hadi reelde 8 olsun.
    benim araba 11Lt gösteriyor tüketimi (( tiguanda bile 10lt yakıyordum.
    servisi aradım dedim bu normal gelmedi, kullanıcı proıfili ile alakalı diyor ??? dedim beyfendi kullanıcı benim.. profil aynı araba farklı..
    daha yeni servisten almışsınız birşey olsa biz farkederdik filan dedi..
    şimdi bu sitede de tüketimini yazanları gördüm genelde 7,5 - 8 civarı.. ben mi birşeyi yanlış yapıyorum acaba?? yada araçta bir sorun mu var?
    bunu doğru oalrak nasıl test edeyim.. 1-2 diye iki tane ortalama göstergesi var iksii de aynı değeri gösteriyor ben yanlış yere mi bakıyorum?
    bir de ruhsatta bu araç 1550 kilo görünüyor ( limusin NB adı ile) ama sitesinde 1438kilo diyor..
    anlamadım ben bu işi? 1.4t elegance edition yerine başka birşey mi aldım, gerçi servis de onaylıyor araba elegance edition diye..
    Eğer aracınız ile trafikte çok fazla dur kalk yapıyorsanız trafiği yoğun şekilde yaşıyorsanız değerler normal birde kış ayındayız kısa mesafe yol alıyorsanız yine yakar . Bizim arabalar malesef trafiği sevmiyor ayrıca aranız stil paket mi ? Editon ise 17 jant stil isr 18 az da olsa buda yakıtı etkiler

Yorum

aracın ortalama tüketim değerlerini sıfırlayın.tabi eğer daha önce sıfırlamadıysanız.
      bir ihtimal sizden önceki kullanıcı biraz agresif kullanıyor olabilir.ve kullanım alanıda önemli.
      açıkcası eşimde 1.5 hb clio var 7.7 litre dizel yakıyor şimdi kalkıp renaultu suçlayamam.çünkü araç sadece ş.içi ve günde max 3 km falan yol yapıyor
      siz aracın ort.tüketim. ort.hız gibi değerlerini sıfırlayın daha sonra yaklaşık2-3 ay sonra orda çıkacak değerlere göre konuşalım bence daha yararlı olur.
      2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
      2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

benim aracım sanırım still paketli olan çünkü dokunmatik ekran, 18 inc jant elektrikli yükseklik ayarı bel desteği filan var..
        18 inc jant 2-3 litre fazla yaktırmaz diye düşünüyorum..
        ahmet beyin dediği gibi araç genelde kısa mesafe kullanılıyor. hafta içi evle kreş arasında eşim gidip geliyor. git gel max 3km yoldur ve mahalle arası. bir tek hafta sonları ana yolları kullanıyoruz.
        bir test yapıcam haftasonu.. tem otoyoluna çıkıcam ve 50-60 km sabit hız ile 10 km gidicem.
        sonra 90-100 km hız ile 10 km gidicem.. bakalım tüketim değerleri nasıl olacak..
        arabamı seviyorum..

Yorum

temde aracınız fabrika verilerini yakalar dur kalk trafikte çok yakar 17 jant kullananlar 18 janta göre azda olda biraz daha az yakıyor .
          Bende şuan 19 jant var lpg de 42 krş yakıyorum

Yorum

Bendede aynı araç var 10-11 litre yakıyorum. Bence tüketim değeriniz normal.

1.4T INSIGNIA

Yorum

arkadaşlar ben 1.4 insigniam la HİÇ BİR ZAMAN 8 LT görmedim. ortalama 6-7.7 LT arası tüketimim var. Allah aşkına İstanbul da trafik bu kadar mı kötü ve yoğun?

bir araç nasıl olurda yukarıda ki yakıt tüketim değerlerine sahip olur anlamadım.

Yorum

Benim aracımda 1.4 t benimde 10L altında göremiyorum Dün buluşmadada konuştuk kadir abinin taktikleriyle sürücem artık :
                BMW Z4

Yorum

Orjinal yazı sahibi: deniz
                  arkadaşlar ben 1.4 insigniam la HİÇ BİR ZAMAN 8 LT görmedim. ortalama 6-7.7 LT arası tüketimim var. Allah aşkına İstanbul da trafik bu kadar mı kötü ve yoğun?

bir araç nasıl olurda yukarıda ki yakıt tüketim değerlerine sahip olur anlamadım.
                  deniz bey tahmin edemeyeceğiniz kadar yoğun tabiki semt semt değişiyor ama benim bulunduğum bölge tamamen kırmızı ışık ve dur kalk. uzun ve boş yolda bizim arabalar yakmıyor ama dur kalka gelince iş değişiyor. hele benim sabah evden çıkıp işyerime gelene kadar 11lt altına düşmesi imkansız

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Berkgunees
                    Benim aracımda 1.4 t benimde 10L altında göremiyorum Dün buluşmadada konuştuk kadir abinin taktikleriyle sürücem artık :
                    kardeş kadir sabah trafiğe çıksın akşam evine dönsün arabası 14lt altına düşmez
                    taktik belli büyük vites devir düşük az yakıyor ama öyle gidecek yol yok istanbulda geceleri hariç

Yorum

Orjinal yazı sahibi: leventymn
                      Bendede aynı araç var 10-11 litre yakıyorum. Bence tüketim değeriniz normal.
                      Levent bey Ereğlidesiniz sanırım.
                      Geçen ay havalar soğukken bende yaklaşık 250 km Ereğli içi sürüşte 14'leri falan gösteriyordu.(1.6 motor)
                      Ama gittiğim yol; kemer tarafından çarşı kadar falan. 2,5 km falan sanırım. Zaten gidene kadar motor bile ısınmıyor.
                      2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

tüketim değerleriniz anlatımınıza göre normal.. Çogumuz ortalama hız düşük olduğunda 11 lt yakıt tüketmişizdir.. aracın ortalama hız 19-20 arası ise dediğiniz gibi yakar araç.. Ben aracı agresif kullanıyorum.. 10lt'nin altına düşemedim hiç aracı sıfır almıştım su an 5000km de tamamı sehir içi.. ... Yusuf Kardesimin dediği gibi büyük vites düşük devir yakıt tüketimini düşürür.. tabi ortalama hız ın da artarsa ters orantı mantığıyla 10 lt nin altına düşebilirsiniz.. tabi buda sehir içi çok zorr.. Fabrika verilerini tutturmak imkansız gibi.. bide araç insignia ise insan gaza basmadan duramıyor zaten..

Aracı ilk aldığım zamanlar gözüm hep anlık tüketim e takılırdı artık bakmıyorum aracın keyfini çıkarıyorum varsın yaksınn.. keske 1.6 t alsaydım diyorumm...

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44
                          tüketim değerleriniz anlatımınıza göre normal.. Çogumuz ortalama hız düşük olduğunda 11 lt yakıt tüketmişizdir.. aracın ortalama hız 19-20 arası ise dediğiniz gibi yakar araç.. Ben aracı agresif kullanıyorum.. 10lt'nin altına düşemedim hiç aracı sıfır almıştım su an 5000km de tamamı sehir içi.. ... Yusuf Kardesimin dediği gibi büyük vites düşük devir yakıt tüketimini düşürür.. tabi ortalama hız ın da artarsa ters orantı mantığıyla 10 lt nin altına düşebilirsiniz.. tabi buda sehir içi çok zorr.. Fabrika verilerini tutturmak imkansız gibi.. bide araç insignia ise insan gaza basmadan duramıyor zaten..

Aracı ilk aldığım zamanlar gözüm hep anlık tüketim e takılırdı artık bakmıyorum aracın keyfini çıkarıyorum varsın yaksınn.. keske 1.6 t alsaydım diyorumm...
                          +1000
                          bende 1.6 t flexi almadığıma pişmanım
                          yorumunuza tamamen katılıyorum

Yorum

yüksek viteste düşük devir mantıklı ama 1.4t modelde 1500 devirde araba zor toparlıyor, o yüzden 2000 devir altına düşmemeye çalışıyorum..
                            neyse içim rahatladı en azından.. benim arabada bir anormallik var sanıyordum..
                            şu ortalam kullanımın nasıl kullanıldığını bileniniz var mı? 1 ve 2 diye iki ayrı gösterim var ama iksi de aynı ortalamayı gösteriyor..
                            tiguanda 1 marşa bastığın andan itibaren olanı 2 ise genel toplamı gösterirdi.. bunda benzer bir uygulama yok mu?
                            arabamı seviyorum..

Yorum

araba zor mu toparlıyor ihihi değişik geldi bana zaten araba max torkunu 1850 devirde veriyor ki. siz aracı devamlı 2000 devir üstü kullanmaya çalışıyorsanız 11 lt normal bir değer. hem devirli atak kullanayım hem de az yaksın diye bir olay yok malesef
                              2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

İşleniyor...
                              X