Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bu da benım ortalama yakıt ım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: bu da benım ortalama yakıt ım

Orjinal yazı sahibi: A.Yanar
    Orjinal yazı sahibi: BDIN
    Benim yakıt tüketimim şehir içi ve şehirler arası toplam ortalama kış için 8,5lt/100 km bu sene 8,4lt/100 gösteriyor,nedeni nedir bilmiyorum Yazında 8,7lt/100 km olarak yol bilgisayarı gösteriyor.Araç 1,6 Cosmo 180 HP
    Bülent Bey,

Bu nasıl bir yakıt tüketimidir? Ben aracı alalı 8 bin KM yaptım. Yakıt tüketimi 11 Lt'nin altına hiç düşmedi. Üstelik çoğunluğu uzun yol ve cc'de kullanıyorum. 130-140 geçtiğim olmamıştır. Benim araçta mı yoksa sizin araçta mı bir gariplik var?
    Arabamla yaklaşık ayda birkez 400 km uzun yol yapıyorum.Otobanda genelde CC de kullanırım.Şehir içi olarak genelde izmir Karşıyaka ve Bornova da geziniyorum.Yani kısacası genelde düz yerlerde aracı sürüyorum.Birde ışıklarda gaza gelmeden yumuşak kalkmaya çalışıyorum.Yokuş aşağı inerkende direk 6. vitese direk atıyorum. Tabi en önemlisi aracın peryodik bakımlarına uyuyorum.Yakıt tüketiminde sürüş tarzı,bujiler,hava filitresi yakıt kalitesi en önemli etken.Agrasif sürüş tarzına sahip değilseniz, bence bujilere ve filitrelere bir baktırın.
    INSIGNIA 1.6 Turbo Cosmo
    20" jant
    infinity
    DVD 800
    Sunroof
    Deri koltuk

Yorum

İşleniyor...
    X