Duyuru

Collapse
No announcement yet.

KOCAKARI İLACI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• KOCAKARI İLACI

Yazının başlığına bakıp da yirminci yüzyılda, modern tıbbın ve farmakoloji bilimin zirvelerde olduğu bir dönemde 'kocakarı ilacı'
    tabir edilen ilaçlardan medet umanları kınayacağımı düşünen arkadaşlara peşinen söyleyeyim:Yanılıyorsunuz

Yurdumuzun üç tarafı denizlerle çevrili, sularımızda türlü türlü balıklar ve deniz ürünleri yaşamakta.Buna karşın hamsi ile sardalyayı,
    kolyoz ile uskumruyu birbirinden ayıramayan bir halkımız; pazarda kurduğu balıkçı tezgahında orkinos yavrusunu Şile Palamutu diye
    satan esnafımız var Girizgah biraz uzun oldu, ama okuduğunuza değecektir

Karadeniz (Rize-Trabzon) halkının kötek balığı ya da mavroşgil adıyla tanıdığı eşkina (minekop da deniliyor) balığı, beyaz etli, ticari değeri
    çok yüksek olan ve bence mevsiminde kalkan balığı kadar lezzetli bir balık çeşididir. Karadeniz balığı olmakla birlikte İstanbul Boğazı, İzmit
    Körfezi'nin kayalık bölgeleri ile Avcılar'dan Silivri'ye kadar olan kayalık bölgelerde, gece oltayla avlanabilir.

Eşkina Balığı'nın gerçek sırrı ise kafasında saklıdır: Bir çift gerçek inci
    Boyutu hakkında fikir edinebilmeniz için on kuruşluk madeni para üzerine koyarak çektiğim fotoğrafı da aşağıda.

İnci gibi parlak, özgül ağırlığı yüksek ve sedefe çok benzeyen bu nesneye 'balık taşı' deniliyor.
    Eşkina'nın balık taşı yaygın olarak bilinir, ama ben bu bir çift sedefi eşkinadan değil (bir tesadüf eseri)
    kaya levreğinde buldum ve çıkardım. Kaya levreğinde 'balık taşı' olduğunu hiç duymadım, bilmezdim, öğrenmenin yaşı yok

Eşkina taşının ilaç olarak kullanılabileceğini kim, nasıl keşfetmiştir, bilinmiyor. Bilinen bir şey varsa böbrek taşlarını eritip yok ettiğidir
    Nasıl mı? Bir sigara içip dönecek ve anlatacağım

Ynt: KOCAKARI İLACI

Balık taşının ağırlığı kafasında bulunduğu balığın ağırlığı ile doğru orantılıdır.
    1.5 / 2 kg ağırlığında yetişkin bir balıktan iki-üç gram ağırlığında iki taş çıkar.
    Bu taşlardan dört adeti tercihan prinç havanda ve yine prinç havaneli ile toz haline
    gelene kadar dövülüyor. Daha önceden sıkılıp hazırlanmış bir buçuk taze limonun suyuna
    iyice karıştırılıyor ve iyice erimesi için +5 dereceden daha sıcak olmayan bir ortamda bekletiliyor.
    Eriyik içilmeye hazır olduğunda, sabah aç karnına (istenirse bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek)
    bir defada içiliyor. Bu dozu üç gün arayla yedi kez tekrarlıyoruz, sonra gidip röntgen çektiriyoruz; bakıyoruz ki
    böbrek taşlarının yerinde yeller esiyor Üstelik de bir daha tekrarlamıyor; geçmiş olsun. Sadaka niyetine
    bir fakir donatmayı unutmayın

Yorum

Herşey iyi hoş da sigarayı size hiç yakıştıramadım Şaman Abi

Yorum

Cok ilginc,benim gibi bobrek tasi fabrikasi olan biri için denemeye değer
        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
          Herşey iyi hoş da sigarayı size hiç yakıştıramadım Şaman Abi
          Doğru söze ne denir?
          Ben sigaraya 13 yaşımdayken başladım.Altı aylık bir ara hariç fasılasız içip duruyorum
          Çok zarar gördüm, biliyorum; daha da kötüsü bırakmak istemiyorum.O benim yoldaşım oldu, bizde yoldaş terk etmek iyi sayılmaz. Bizde derken 'Şaman Kültürü' nden bahsediyorum
          Gün olur, kısmetimiz kesilir; bırakırız, ya da o bizi bırakır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
            Cok ilginc,benim gibi bobrek tasi fabrikasi olan biri için denemeye değer
            Değerli Bülent Kardeşim. Size şiddetle öneririm,çünkü bu karışımdan temelli şifa bulan on sekiz aylık bebekler bile var. Her hal-ü karda deneyiniz. Tamamen doğal olan bu karışım (yarar sağlamazsa bile) size hiçbir olumsuz (yan) etki yapmayacaktır. Olumsuzluk kesenize olur ki yaklaşık 150 tl paranız gider; hiç düşünmeyin; eğer yarar görmezseniz 'başınızın, gözünüzün sadakası' sayın. Ama, mutlaka yarar göreceksiniz, buna inanıyorum

Yorum

Eğer faydası varsa, taş dökenlerden bolca hayır dua alırsınız.
              INSIGNIA 1.364 CC

Yorum

Orjinal yazı sahibi: orhan
                Eğer faydası varsa, taş dökenlerden bolca hayır dua alırsınız.
                Kesinlikle var Orhan Bey kardeşim.Bu ortamda paylaşmamın sebebi de bu zaten

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                  Balık taşının ağırlığı kafasında bulunduğu balığın ağırlığı ile doğru orantılıdır.
                  1.5 / 2 kg ağırlığında yetişkin bir balıktan iki-üç gram ağırlığında iki taş çıkar.
                  Bu taşlardan dört adeti tercihan prinç havanda ve yine prinç havaneli ile toz haline
                  gelene kadar dövülüyor. Daha önceden sıkılıp hazırlanmış bir buçuk taze limonun suyuna
                  iyice karıştırılıyor ve iyice erimesi için +5 dereceden daha sıcak olmayan bir ortamda bekletiliyor.
                  Eriyik içilmeye hazır olduğunda, sabah aç karnına (istenirse bir yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilerek)
                  bir defada içiliyor. Bu dozu üç gün arayla yedi kez tekrarlıyoruz, sonra gidip röntgen çektiriyoruz; bakıyoruz ki
                  böbrek taşlarının yerinde yeller esiyor Üstelik de bir daha tekrarlamıyor; geçmiş olsun. Sadaka niyetine
                  bir fakir donatmayı unutmayın
                  bende kullanım dozunu günde bir çsy kaşığı aç karnına yapacaksın diye duymuştum
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
                  [center]

Yorum

İşleniyor...
                  X