Duyuru

Collapse
No announcement yet.

neden radyonun ses kalitesi , USB ve AUX tan daha iyi ??

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: neden radyonun ses kalitesi , USB ve AUX tan daha iyi ??

Evet ,tespit doğru..64Gb' lık USB yi okur mu diye endise ediyordum..Okudu ancak ses kalitesi çok kötü maalesef..
    Bir'de bu navigasyon ekranından Usb yada CD vasıtasıyla yada AUX bağlantısı ile telefonum ile kaydettiğım foto yada filmleri izleyebilirmiyim ? Eger daha önce geçtiyse bu konu atkamiş olabilirim..
    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Yorum

Kaliteli müziklerden 2 cd yapmıştım. Deneme amaçlı cd de bulunan müziklerin aynısını 8gb belleğe yükledim. Cd ve Usb arasında fark yok. Radyoda şöyle bir durum var yüksek seslerde baslar ve tizler daha güzel. Ekolayzer ayarlarından tek tek deneyerek radyoya yakın seviyeye getirmeye çalıştım. Ekolayzer ayar ekranının fotoğrafını uygun bir vakit çekip paylaşacağım.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Merhaba , cd ve radioyaya yaptigim ekolayzir ( bass tiz vs) ayarlarinin aynisini usb icinde yaptim ve butun mp3 lerimi minimum 128 kHz kalitesinde yeniden internetten buldum ve usb ye yukledim , sonuc %80 kadar duzeldi , ancak aux hala rezil durumda , o da aradaki kablolardan kaynaklaniyor , yapacak birsey yok aux icin

Yorum

Aslında varsa Orjinal CD'den kendiniz yapmak, yoksa kalite sıkıntısı olmayan yerlerden FLAC olarak indirip onu mp3'e çevirmek o da olmadı yine kalite kaygısı olmayan güvenilir yerlerden mp3 indirmek sırasıyla daha iyi. Şimdi nasıldır bilmiyorum ama bir ara insanlar mp3leri dosya paylaşım sitelerinde paylaşarak bundan kendine maddi kazanç sağlıyordu. (Şu rapidshare zamanında falan). Hal böyle olunca; maddi kaygı ön plana çıkınca sanki millet ne bulursa kaliteli kalitesiz paylaştı, ortalık çöplüğe döndü gibi geldi bana.

Bundan 10-15 sene önce benim arşiv takıntım vardı. Müzik işi ile ilgilendiğimden dolayı her albümü mp3 yapıyordum. O zaman tabi depolama sıkıntısı olduğundan genelde 128 kbps tercih ediyordum. Sonra bu hastalık sona erdi(çok rahatladım). Elimde CD'lere çekilmiş halde 1 dünya mp3 var ama onları çıkart, cdrom'a tak bir dünya iş geliyor.

Aslında bir mail grubu kurarak, google drive desteği ile bu tür bir paylaşım yapılabilir (Google müsait gibi)
          Biz eskiden yapıyorduk. Şimdi hesaba girip baktım bir kaç albüm varmış.
          Örnek:
          2011 1.6 T Cosmo Sports Tourer

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ortodoxian

Merhaba , cd ve radioyaya yaptigim ekolayzir ( bass tiz vs) ayarlarinin aynisini usb icinde yaptim ve butun mp3 lerimi minimum 128 kHz kalitesinde yeniden internetten buldum ve usb ye yukledim , sonuc %80 kadar duzeldi , ancak aux hala rezil durumda , o da aradaki kablolardan kaynaklaniyor , yapacak birsey yok aux icin
            . Merhabalar ekolayzir ayarlarını nasıl yaptınız ben bulamadım ya da bizim araçta cd 400 var ondan mı acaba bi bilginiz varmı ?

Yorum

Tone tuşundan giriş yapılıyor bass ortalar ve tiz seçenekleri çıkıyor. +12 ve -12 şeklinde ayarlanıyor. Bende sırası ile şu şekilde ayarlı Bass +10 Midden +2 Treble +6 . Bu ayarlar ile seste iyileşme oluyor.. Dinlediğiniz müziğe göre farklılık gösterebilir. Kişisel bir ayar tutturursanız biraz daha net alabilirsiniz.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
                Tone tuşundan giriş yapılıyor bass ortalar ve tiz seçenekleri çıkıyor. +12 ve -12 şeklinde ayarlanıyor. Bende sırası ile şu şekilde ayarlı Bass +10 Midden +2 Treble +6 . Bu ayarlar ile seste iyileşme oluyor.. Dinlediğiniz müziğe göre farklılık gösterebilir. Kişisel bir ayar tutturursanız biraz daha net alabilirsiniz.
                . Teşekkür ederim kardeşim ben de bası 12 filan ayarlamıştım galiba sabah dediğin şekilde ayarlıycam bakalım

Yorum

Usb den sarki dinlerken konsoldaki "tone" tusuna basin ekolayzir ayarlari ekrana gelecektir

En basta dvd400 yazmisim , aslinda cd400 yazmam gerekiyordu , yanlis ifade etmisim ...

Yorum

Bu gün dediğiniz gibi yaptım radyo ile usb aynı ayarlarda usb de ses çok kısık geldi bana yani radyoda ses 20 deyken ile usb deki 20 farklı usb çok kısık kalıyor bizim aracımızda tabi şarkıların kalitesinden de kaynaklanabilir

Yorum

Ayni sarki usb ve radio da farkli ses kalitelerinde olabiliyor , en orijinal hali CD formatindaki hali , usb deki sarkilari CD ortamindan yada benzer kalitedeki sitelerden indirin ... ses siddetindeki farklarda azaliyor o vakit

Yorum

Ayni sarki usb ve radio da farkli ses kalitelerinde olabiliyor , en orijinal hali CD formatindaki hali , usb deki sarkilari CD ortamindan yada benzer kalitedeki sitelerden indirin ... ses siddetindeki farklarda azaliyor o vakit
                        . Teşekkürler aracın cd çalarını daha hiç kullanmadık bide cd yapıp deniycem

Yorum

Cd ye yada usb ye aktardiginiz sesin kalitesi 320khz olursa iyi olur ... boyutu kucuk diye internetten bulunan mp3 dosyalarinin ses kalitesi de kotudur

Yorum

İşte sıkıntı orda başlıyor eskisi gibi internetten 320 khz müzik bulamıyorum önceden ares diye program vardı ordan 320 khz indirebiliyordum şimdi hiç bulamıyorum sizin kullandığınız site ve ya bir program var mı ?

Yorum

ares kullanıyorum

Yorum

ares kullanıyorum
                                . Garezi bana demek ki 320 khz indirdiğim şarkıların hepsinde bitane kadın çıkıp rusça bişeyler söyleyip duruyor

Yorum

İşleniyor...
                                X