Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LPG YE TARİHİ ZAM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: LPG YE TARİHİ ZAM

olayı bir zamma indirgeyip bunlarıda diğerleri gibi demeye çalışmayın.olay sadece zam değil. elbette her iktidar zam yaptı ama burda yapılan başka şeylerde var. herşey yavaş yavaş ortaya çıkıyor zaten. ülkeyi bölenlerin satanların ortaklığını yaparsınız. ha kendinizi türk hissetmiyorsunuzdur o ayrı
    2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: OkanB
      Orjinal yazı sahibi: Sufy
      Orjinal yazı sahibi: ati başkan
      Peki Kıbrıs'a 2.5 tl ye satılan benzin bizde niye 5 tl bunun petrol ülkesi olmakla alakası alenen soyuyorlar milleti bu zamlar fakiri iyice fakirleştirir halk salak beter olsunlar bu zamlar bizi o kadar etkilemez araca az binerim vs evine asgari ücretle geçindiren adam neyapsın simit olmuş 1.4 tl 3 çocuk yap diyor aile bürün gün simit yese zaten aylık 1000 tl oluyor oy atanlar görsün işte
      yahu arkadaşlar başka partilerede oy atıldı zamanında onlar zam yapmadılarmı ? olayı parti ye neden indirgiyorsunuz anlamış değilim... neye layıksan öyle yönetilirsin mantığı heryerde var.. zaman öncesi sol yada sağ partiyede oy atıldı.. bu memlkette onda da zam zam zam vede yokluklar meydana geldi.. e o zamanda o partiyte oy atanlara saldırarakmı hırısmızı atalım .... akıllı olalım ltf.. adam gibi adam yetiştirip oraya o adamlardan göndermezsek daha çok hayıflarınız.... ?? ¿
      Zaten konu A partisi B partisi değilki adama diyorsun bin tl maaş alıyorsun senin sisteme eleştirin niye yok diyorsun.Cevap başkası gelse oda zam yapacak.Yapacaksa bunlar yapsın diyor.Sen zama tepkini koy partiden sanane.
      Zama tepki oy verenlere sataşarak konmaz bende bunu diyorum .. tepkiyi belki sizden daha fazla koyuyorum .. her hastama bunu anlatarak... bu yanlışı göstererek.. dedğim gibi adam gibi adam yetiştiremezsek daha çok tepki koymak için çabalar dururuz.. anca burada kalwyede yazarak tepkimizi dile geitiriz...
      2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
      [center]

Yorum

Değerli forum üyeleri,
        Bilmem farkında mısınız ama neredeyse her konu başlığının altında hakarete ve ithamlara varan yazılar yazılıyor. İnsanlar yok cemaatçi yok ergenekoncu, sağcı solcu diye yaftalanıyor, kalpler kırılıyor. Bunu yapan da ne yazık ki bizleriz. Bu forumda kimse tanımam ki gelen bir zamdan sonra sevinsin. En çok kızanlardan biri benim ve bu konuda her ortamda çok sert eleştiririm de. Şu ana kadar hangi parti iktidar olursa olsun bir şeylere fahiş zamlar olagelmiştir. Ne yazık ki güzel peygamberimin taaa 1400 küsür sene evvel söylediği insanların paraya tapma durumu yaşadığımız devirlerde görülmekte. Belli bir yerlere gelen, güç ve parayı(kendisinin veya başkasının veya devletin) yöneten insanların hırsı a partisi döneminde de b partisi döneminde de olmuş.
        Demek istediğim boş eleştirilerin memlekete faydası yok. Öneriniz var ise, çözümünüz var ise paylaşalım. Mutabık kalınan hususlarda bizim önerimiz budur diye İnsigniateam adına açıklayalım. Aksi takdirde kimsenin diğerinin huzurunu bozmaya hakkı yok.
        Saygılar
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

http://sozcu.cubecdn.net/wp-content/...benzin-650.jpg

hep beraber böyle bir çıkartma yapıştırsak bir faydası olur mu acaba?
          1.6T COSMO karbon siyah
          17 FT 925'idi

Yorum

Onun orijinalini biliyorum ama burada paylaşırsam, konu kilitlenir diye korkuyorum O pompa tabancası kafaya değil başka bir yere dayanmış bildiğimde

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
              Onun orijinalini biliyorum ama burada paylaşırsam, konu kilitlenir diye korkuyorum O pompa tabancası kafaya değil başka bir yere dayanmış bildiğimde
              burada paylaşıldı o dediğiniz
              2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
              [center]

Yorum

Aslında bir zamanlar bir proje vardı ama kimse uymadığı için boşa gitti. Hatırlar mısınız bilmem, protesto için bir günlük bir kontak kapatma eylemi (araçları evde bırakma) yapılacaktı da KIMSE RAHATINI TERK EDEMEDIĞI için uygulanamamıştı.

Bir ara foruma bağlanmadım, konu coşmuş; gambersiz düğün olmaz. Bende iki kelam edeyim dedim. Baktım herkes her lafı etmiş.

Biri götürmüş Ergenekon'a bağlamış, biri götürmüş berikine iliştirmiş. Arkadaşlar zaten her meseleyi takım tutar gibi günlük siyasi hesaplara bağladığımız için bir noktada buluşup tepki koyamıyoruz farkında değilmisiniz? Ben hangi partiye oy verirsem vereyim, velev ki hükümetteki partiye olsun. Yanlışlarını da sahiplenmek zorunda mıyım? Yada oy verince her şeyine kefil olmak zorunda mıyım?

Vesselam ...
                MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Bu zammı yapan hükümet değil ki arkadaşlar... bunu yapan şirketler... sözde suudi arabistan bütan gazına yüzde 27 kadar zam yapmış... bunun acısını da şirketler tüketiciden çıkartıyorlar. Ama nedense Avrupa'daki LPG fiyatları hiç yerinden oynamıyor. Peki o nasıl oluyor? Neden Türkiye olarak bizler hep kazık yiyoruz? Neden hükümetimiz buna bir ses çıkarmıyor? Nerede EPDK? Gerçekten bu EPDK ne yapar? Akdeniz çanağına bakıp, zam normal diyorlar bir de... Yahu yanı başında kocaman Avrupa varken ve Avrupa'da LPG fiyatlarına zam yapılmamışken, bu zammı sen nasıl böyle basit bir argüman ile savunabilirsin? Halkını korumayan hükümet ne işe yarar? Nerede adalet? Halkı ezdirmeyiz diyen hükümetimiz neden bizi sürekli zamlara ezdiriyor? Memura ve işçiye verilen zam ortada... Halk sürekli eziliyor ama meydanlarda söylenenler başka... Bu ülkenin çivisi çıkmış... yazık gerçekten çok yazık... üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor... Allah'ım sen bize yardım et...
                  1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Hükümet buna ses çıkaracak tabi, lakin kazığı iyice birkaç günde attıktan sonra. Sonrada, bazıları aaa bak iyilik yaptılar. LPG indi diyecekler ve el üstünde tutulacak yine aha na buraya yazıyorum....

@bigbrother' a katılıyorum. Dünyada akaryakıt borsasında kıpırdama yokken neden türkiye? E bunu ilkokul çocuğu bile neden böyle olduğunu biliyorken lütfen, hükümete elbet dil uzatmak helal.

Lanet olsun.... 2 ay evvel taktırdım. Taktırmaz olaydım

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

..Litresi 143 kuruşa, 2.5 milyon ton benzin sattık

TÜRKİYE, ürettiği benzinin yarısını tüketemeyince, 3’te 1 fiyatına yurtdışına satıyor. Yani Türkiye’de pompa fiyatı şu anda litresi 460 kuruş olan benzin, yurtdışına litresi 143 kuruşa satılıyor. 10 ayda 2.5 milyon ton benzin 2 milyar dolara dışarı satıldı.

TÜRKİYE’nin yurt dışından benzin ithal etmediğini aksine yurt dışına benzin sattığını biliyor musunuz?

“Ne zamandan beri?” diye soranlar için açıklayalım; yıllardan beri!..

Türkiye, ürettiği benzinin yarısını tüketemiyor.

Tüketemeyince, Türkiye’de satılanın üçte biri fiyata hatta daha aşağısına, yurt dışına (örneğin Mısır’a) satıyor.

/_np/2773/18532773.jpg

2012’DE 143 KURUŞA SATTIK

Türkiye’de pompa fiyatı şu anda litresi 460 kuruş olan benzin, yurt dışına litresi ortalama 80 cente yani 143 kuruşa satıldı.

2012 yılının Ocak-Eylül döneminde, 1 milyon 908 bin 310 ton (yani 2 milyon 527 bin litre) 95 oktan benzin, 2 milyar 21 milyon 942 bin dolara, yurt dışına satıldı!.

Başka bir anlatımla, litresi 80 cente yani 1,43 liraya benzin ihraç edildi.

Bu 2012 yılının dokuz aylık rakamları. Yıl sonuna 2 milyon tonu da aşacak.

Bu arada 1 litre benzinin ortalama 0,755 kg olduğunu da belirtelim.

2011 yılında da Türkiye 2 milyon 414 bin 872 ton benzin ihraç etti.

2010 ve 2009 yıllarında da yaklaşık 2’şer milyon ton benzin ihraç ettik.

İhraç fiyatı mı?

O yıllarda Türkiye’deki satış fiyatının üçte birinden biraz düşük bir fiyata!

FUEL OIL DE İHRAÇ EDİYORUZ

Türkiye sadece benzin değil, ürettiği fuel oili de tüketemiyor.

Türkiye’de üretilen fuel oilin yarısından fazlasını yurt dışına satıyoruz.

Merak edenler için açıklayalım.

2011 yılında 2 milyon 147 bin ton fuel oil yine düşük fiyatla ihraç ettik.

NİÇİN İHRAÇ EDİYORUZ?

Türkiye yurt dışından “ham petrol” ithal ediyor.

Ham petrol rafineride işleme tabi tutulduğunda, tabloda gördüğünüz gibi belli oranlarda motorin, benzin, fuel oil, LPG vb. ürünler elde ediliyor.

Tablodan da fark ettiğiniz gibi, ithal edilen ham petrolden; yüzde 33,4 motorin, yüzde 20.4 benzin elde ediliyor.

Türkiye’de, motorine olan talep ise, benzine olan talebin yaklaşık 7 katı.

/_np/2772/18532772.jpg

10 YILLIK FOTOĞRAF

- 2003 yılında 7 milyon 720 bin olan taşıt sayısı, 2012 Eylül ayında 16 milyon 825 bine yükselmiş. Otomobil sayısı da aynı dönemde 4 milyon 700 binden, 8 milyon 515 bine yükselmiş. Buna göre; son 10 yılda taşıt sayısı yüzde 118, otomobil sayısı da yüzde 81 artmış.

- Taşıt sayısı artmış ama 2003 yılında 3 milyon 900 bin ton olan benzin tüketimi, 2011 sonunda 2.6 milyon tona yani yüzde 33 gerilemiş.

- 2003 yılında 11,5 milyon ton olan motorin tüketimi, 2011 yılı sonunda yüzde 51 artarak 17.4 milyon tona ulaşmış.

- 2003 yılında 2 milyon m3 ton olan otogaz tüketimi, 2011 yılı sonunda yüzde 135 artarak 4.7 milyon tona ulaşmış.

Görüldüğü gibi, motorlu kara taşıtlarında benzin kullanımından uzaklaşılırken, motorin ve otogaz kullanımına yönelme olmuş.

Motorin talebini karşılamak için ham petrol ithal ediyoruz. Ham petrolden elde edilen benzini tüketemediğimiz için de yaklaşık yarısını, yurt dışına ortalama 143 kuruşa ihraç ediyoruz.

CİDDİ BİR SORUN

Tabloda da görüldüğü gibi, ithal ettiğimiz ham petrol rafineride işlendiğinde belli oranda benzin, motorin, fuel-oil vs. elde ediliyor.

Bu aşamada, Türkiye’de ham petrolden zorunlu olarak üretilen benzinin yarısı tüketilemiyor. Böyle olunca, Türkiye tüketemediği benzini yurt dışına ortalama 1,43 TL civarında ihraç ediyor!

Daha açık bir anlatımla, benzin Türkiye’de yaşayanlara 4,60 TL’ye, yurt dışına ise 1,43 TL’ye satılıyor!

Oysa, motorinin satış fiyatı yükseltilmeden, benzinin satış fiyatının, yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan vergileri indirmek suretiyle düşürülse, örneğin 4 TL ya da 3,90 TL olsa, belli bir süreçte benzin tüketimi artar. Dışarıya daha az benzin satılır. Yurt dışına 1,43 TL’ye satılan benzin, yurt içinde 3,90 TL’ye satılırsa, devlet milyarlarca lira ek gelir elde eder. Yurt dışından ham petrol ithalatı azalır ve daha az dövizimiz dışarı çıkar. Cari açık da azalır.

Olay bu kadar basit... - ALINTIDIR - bu kadarına pes denir

Yorum

Agzim acik okudum..
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Bildiğim kadarıyda dışarıya sattığımız ucuz benzinin üzerine fark verip dizel alıyoruz.
                          2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

Beni seçin ben geleyim hükümetin başına zam mam yok, yağma, çapul, mal kapanın elinde kalır hadi insigniateam sonuç olarak argo tabirle bu şemsiye açıldı, önemli olan buradan tepki göstermek değil açıktan tepki göstermek, etrafı yakıp yıkmadan, çıkıp da eylemimizi yaparsak, ya da toplu halde bu araçlara binmezsek, bütün Türkiye değil, belli bir insan kitlesi araçlarını sürmezse bakın bakalım ne olacak... bu iş arz talep meselesi, biz dişimizi gösterirsek, bu zammı artık hükümet mi yoksa firmalar mı yaptıysa onlar da geri çekilecektir... gücümüzün farkında değiliz...

Yorum

Büyük katılımı nasıl sağlıcaz bütün araba forumlarında aynı muhabbet var keşke icraata dökülse

Yorum

daha biz kendi aramızda bir bütünlük sağlayamıyoruz ki, diğerleriyle sağlayalım...

Yorum

İşleniyor...
                                X