Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia Bose Müzik Sistemi Hk.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia Bose Müzik Sistemi Hk.

Almanya'daki forumun birinde aşağıdaki yorumları buldum:

I have a direct comparison between Infinity and Bose in each OPC ST. To my ears the Bose system sounds better. I can, for example, a crisper and more powerful bass notice. And what's even noticed I can turn up very far without it begin to sound dirty.

(Bose ve Infinity'i OPC ST araçlar içinde karşılaştırdım. Bana göre Bose daha iyi ses veriyordu. Örneğin, daha temiz ve güçlü bass etkisi vardı. Ayrıca çok yüksek seslerde bile müziğin bozulmadan çaldığını fark ettim.)

Kaynak: http://www.motor-talk.de/forum/bose-...-t4713346.html

Yorum

[/quote]

Bu Konuda Ben de Bir Şeyler Yazmak İstiyorum. Yukarıdaki Fotoğrafları İncelediğimizde (S.W Olarak Belirtilmiş Bana Göre H.B ve Sedanlarda da Aynı Çözümün Uygulandığını Düşünüyorum) Infinity Sistem İçin Sub Koymaya Yönelik Orjinal Olarak Yapılan Uygulamada; Tüm Bagaj Alt Kısmının Üst Hizası, Infinity Olmayanlara Göre Yaklaşık Bir 8-9 cm Daha Yukarıda. Bu Da Bagajın Tüm Hacminde, Orjinalinde Bile Bir Kayıp Olduğunu Gösteriyor Sub Koymak İçin. Belki de İşlemci de Bu Kısıma Konmuştur. Ancak Sub a Dikkat Edersek Derinlik Olarak Çok Az. Hatta Yerden Tasarruf İçin Mıknatısı Dahi Çanağının İçine Konumlandırılmış, Yani Ters Olarak Tasarlanmış. Geleneksel Hoperlör Sistemlerine Göre Zorlama Bir Dizayn. Sonuçta Bu Sub dan Öyle Ahım Şahım Bir Performans Beklemek Hata Olur. Diyelim ki Aynı Yere Aynı Dizaynda Çok Daha Güçlü Bir Sub Koyduk, Bu Sefer Üzerine Gelecek Olan Bagaj Halısı Yüksek Volume lü Seslerde Titresim Yapmaya Başlayıp Sesi Gürültü Haline Çevirecektir.
      Ancak Sistemin Genelini İncelediğimizde, Standart Ses Sistemine Göre 2 Tane Fazladan 6x9 luk Co-Axsiel Hoperlör, İdareten Bir Sub. (Hiç Yoktan İyidir) Daha Kaliteli Tüm Hoperlörler ve İşlemci, Mutlaka Fark Yaratacaktır.
      Şimdi Bagajdaki Hacimden Kaybetmek İstemiyoruz. Ama Buna Karşın Çok Kaliteli Sese Sahip Bir Sistem ve O Parayı Veriyorsak Biraz da Ciğerlerimiz Oynasın İstiyoruz Diyelim. Bu Durumda Siz Tasarımcı Olsanız Bu İki Zıt Kavram Karşısında Hangisinden Ödün Verirdiniz??? Ben Hacimden Ödün Verirdim Çünki Sub. İçin Hacim Gerekiyor Kesinlikle Bagaj Hacminden Ödün Vermem Diyorsanız, O Zaman İster A Markası Olsun İster B Markası Olsun Çok Kalteli Sistemlere Göre, Zorlama Dizaynlarla Yapılmış Bu Gibi Sistemlerden Çok Fazla Bir Şey Beklememek Gerekir.
      Bu Durumda İşi Sub a Bağladık. Peki Neden Böyle Dersek, Çünkü Sub . Güçsüz İse, Mid ve Tiz Seslere de Fazla Yüklenemeyiz. (Yani Daha Güçlü Hoperlör ve İşlemci İle Anfi Kullanamayız) Çünkü Bu Sefer Ortamda Tiz ve Mid Sesler, Bas Sesleri Kapatacak ve Rahatsızlık Oluşacaktır.
      Peki Küçük Çaplı Hoperlörlerle de Bas Sesi Elde Edemeyiz mi? Edebiliriz Ama Ödüllü Olan ve 16 cm Çaplı (Kapı Altlarında Kullanılabilen), Marka Vermiycem Benim Bildiklerimden Sadece Çifti 750 TL Olanlardan Kullanabiliriz. (Max 2x150 Watt) Dört Tanesi 1.500 TL Eder. Ama Yine de Gerçek Bir 1.500 Watt lık Sub. ın Vereceği Sesi Garanti Etmez.
      Sıra Geldi Porsche ye. Karşılaştırma Yaparken Mutlaka Öncelikle Sub. larını Karşılaştırmanızı Öneririm. Tabi Bir de Dediğim Gibi Küçük Çaplı da Olsa Çok Daha Kaliteli Hoperlörlerin de Kullanılmış Olması Muhtemel. Bu Sefer de Fiyat Farklılıklarına Dikkat Derim.
      İyi Forumlar.
      Ps: Fatih Hocam Sen Yine Teşekkür Etmeden, Ben Peşinen "Rica Ederim" Diyorum

Yorum

Bilgilendirme için Teşekkür etmiyorum

Klavyene sağlık

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

haha

Yorum

İşleniyor...
          X