Iyi günler kücük bi problemim var jant ve lastikle alakalı...aracım 1.6 T kendi orjinal 17lik jantlari takiliyken yakit az yakiyor fakat yne kendi orjinal 18ligi takinca fazla yakiyor ayri yeten performans kaybettiğini hissediyorum...başlarda olmasa bile 3 vtesten sonrası hanttallaşiyor gibi...sizce sadece hissediyormuyum yoksa gerçektende byle kayiplara yol acabiliyomu...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
jant lastik-bilgili arkadaşlardan yardım
Collapse
X
-
Ynt: jant lastik-bilgili arkadaşlardan yardım
Ya yakıtı fazla yakması hiç önemli degil ama ileride biraz hantallaşma yapiyor...başlarda iyi pati yapmayi önlüyo ama 3. Vitese geldiği zaman hissettirebilecek kdr hanttallaşiyor..ki mantıkende düşündügumz zmn bi tarafta 225-55-17 dger tarafta 245-45-18 kilo oraniylada bariz bi fark var ebat olarakta performans kaybi yaratmasi ayri yeten fazla yakmasi makuldur heralde...fazla yaktigi kanisina rahatlikla vardim ama performansta sadece hissettim..dahada fazla yorum alabilirsem sevinirim yorum yapan abilerime kardeslerime tsk ediyorum
Yorum
-
fatih abi kesinti ecu ile mi alakalı..17 çok tipsiz be abi valla içim içimi yiyodu..sırf performans kaybından ötürü 17likle takılıyoruz varsın fazla yaksın hiç önemli değil...birde abi insignianın kendi 18lik orjinal jantlarının kiloları aynımı mesela bendeki çok kollu stil jant birde 5 bacaklı cosmo var kiloları vs aynımıdır...bide abi ecu işini halledince 17 likle 18 lik arasındaki fark tamamen kalkıyo değilmi
Yorum
-
Beyler benim aracım fabrikasyon 18 jant olarak geldi ama ben 1 yıl sonra 19 janta geçtim yukarda belirttiğiniz hantallaşma veya fazla yakıt tüketmenin alakası yok . bu tamamen psikolojik olarak hissedilen birşey. 18 jantla 10 litre yakan aracım 19 janttan sonra 10.5 yakıyor performans olarak ise 1.2.3. vites hızlanmalarım 1 saniye olarak farklılık gösterdi. sonuç olarak kayde değer bir fark söz konusu değildir.bu araçların 20 inç jant opsiyonu var olduğunu unutmayın ar-ge yapılanması ona göre yapılıyor . sadece eksi tarafı yoldaki kasis ve çukurları daha çok hissediyorsunuz buda ülkemizin sorunlu yol yapısının bir sonucu))2010 1.6T Cosmo,Teknik Gri, 19 jant,Cyclone navigasyon, JBL ses sistemi, ayna altı led,
Yorum
Yorum