Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk kazamı yaptım.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İlk kazamı yaptım.

Salı günü (26 Kasım) sabah saatlerinde Avcılar Ambarlı liman bağlantısından Beylikdüzü tarafına e-5'e dönmeye çalışırken hız ve yağmur nedeniyle aracın kontrolünü kaybedip sol tarafı bariyere sürttüm. Aracın ön tamponda ön sol çamurlukta ve arka sol çamurlukta hasar var. Sanırım aracın boyu uzun olduğu için bariyerin kavisine arka çamurluk oturdu ve kapılar hasar almadı. Kaza günü aracı sürerek cevizlibağ odak opel servisine bıraktım ve kasko için kazayı nasıl yaptığıma dair beyan verdim. Hasar sorumlularından Soner bey tarafından araç teslim alındı ve onarım için 3 hafta süre verildi. İlk kazam olduğu için bu konularda hiç bilgi sahibi değilim sormak istediğim 3 soru var cevaplarsanız çok sevinirim.

1- Aracı servise bıraktıktan 1 gün sonra Tramer'e 3500 liralık hasar kaydı girilmiş. Odak onarım bitmeden fatura kesemeyeceğini belirtmesine rağmen bu rakam neye dayanarak girildi. Aracı sadece eksper gördü girilen rakamda sizce onarımın tamamlanmasından sonra artış yada azalış olurmu yoksa 3500 TL hasar kaydı artık sabitmidir?

2- 24 yaşında olduğum için kasko 2480 TL tutmuştu, hasarsızlığı bozduğum için sizce seneye ne kadar daha fazla öderim ?

3- Odak'tan Soner bey ön çamurluğun 3 noktadan hasar alması nedeniyle değişmesi gerektiğini belirtti, yalnız aracın fotoğraflarını gören arkadaşlarım çamurluğun onarılabileceğini değişim yapılmasının arabayı satarken değerini fazla düşüreceğini belirttiler. Bana göre yeni parça olması daha iyi gibi ama piyasada boya olmasının değişim olmasından daha iyi olduğu fikri hakim sanırım. Bu konuda sizin fikriniz nedir ? Araç alırken boyalı parça veya değişmiş parça arasında ayrım yaparmısınız ?

Genel görünüm:

Ön çamurluk ve tampondaki hasar:

Arka çamurluktaki hasar:

1.6 Turbo 180hp Cosmo

Ynt: İlk kazamı yaptım.

Ben olsam ozel servise verirdim.hasar kaydi 2.000 civari olurdu. Belki olmazdi bile
    Degisim yapilmadan halledilir bu parcalar.servis parcadan para kazandigi icin en ufak seyde degisim yapmak ister. Bu arada cok gecmis olsun...ayrica parca degisimi oldugunda insanlar cok sert bir darbe oldudami degisti diye dusunebilor.
    2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
    yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

On camurluk boya bile gormeden halledilir...
      2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
      yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Geçmiş olsun Doğuş
        Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Geçmiş olsun..

Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla Ön çamurluk PDR tekniğiyle üzerindeki boyaya zarar vermeden düzeltilebilir.Arka çamurlukta ise biraz çekiç-macun ve lokal boya ile halledilebilir..

Selamlar..
          2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

Gecmis olsun

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun. 3500 tl lik bir hasar göremedim. Arkadaşların da söylediği gibi boya ve macunla düzeltilebilecek hasarlara benziyor. Onarım için 3 hafta süre bana çoooooook uzun geldi. 3 gün olmasın sakın! Benzer hasarda bir kazayı ben geçen ramazan bayramında yapmıştım 1 haftada teslim edildi ki ben acele olmasın süre sorunum yok dediğim için 1 hafta sürdü.
              Bu arada kasko firmasından kiralık araç talebinde bulundunuz mu? onarım süresince kiralık araç tahsis ediyorlar. Hasarsızlık konusunda kasko firmanız size daha detaylı bilgi verir. Çünkü her kasko firmasının şartları farklıdır. Benim kasko groupama 4 yıllık hasarsızlığım vardı. Bu kaza sonucunda hasarsızlık devam ediyor fakat indirim oranım artmıyor. ben geçen sene 860 tl vermiştim kasko için ...

1.4 Beyaz 18" Sunroof
              Navigasyon DVD
              46KT880

Yorum

Gecmis olsun
                F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yates
                  .... Onarım için 3 hafta süre bana çoooooook uzun geldi. 3 gün olmasın sakın! Benzer hasarda bir kazayı ben geçen ramazan bayramında yapmıştım 1 haftada teslim edildi ki ben acele olmasın süre sorunum yok dediğim için 1 hafta sürdü.
                  ....
                  Bildiğim kadarı ile Istanbulda havalardaki ani değişimlerde servisler full çekiyor süre bundan biraz uzun gözüküyor dediğiniz gibi 2 parça boya işi en fazla 2 gündür tampon vs.. 3-4 gündür ama görünmeyen sorunlarda olabilir
                  Anadoluda ki servisler deki yoğunlukla burası bir olmuyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    .... Onarım için 3 hafta süre bana çoooooook uzun geldi. 3 gün olmasın sakın! Benzer hasarda bir kazayı ben geçen ramazan bayramında yapmıştım 1 haftada teslim edildi ki ben acele olmasın süre sorunum yok dediğim için 1 hafta sürdü.
                    ....
                    Bildiğim kadarı ile Istanbulda havalardaki ani değişimlerde servisler full çekiyor süre bundan biraz uzun gözüküyor dediğiniz gibi 2 parça boya işi en fazla 2 gündür tampon vs.. 3-4 gündür ama görünmeyen sorunlarda olabilir
                    Haklısınız İstanbul ve Anadolu aynı yoğunlukta değildir. K.maraşla kıyaslayacak olursak K.maraşta 1 tane opel bayisi var İstanbulda 25 tane bayi görünüyor. Sanırım bu yoğunluğu biraz olsun azaltır..

1.4 Beyaz 18" Sunroof
                    Navigasyon DVD
                    46KT880

Yorum

Geçmiş olsun...
                      2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...

Yorum

....
                        Haklısınız İstanbul ve Anadolu aynı yoğunlukta değildir. K.maraşla kıyaslayacak olursak K.maraşta 1 tane opel bayisi var İstanbulda 25 tane bayi görünüyor. Sanırım bu yoğunluğu biraz olsun azaltır..

İstanbul'da bir servis bile Anadolu'daki tek servisten daha fazla araba alıyorsa servis sayısının çok önemi olmuyor aslında
                        (haritayı yakınlaştırınca İstanbul'da 12 servis olduğu görülüyor, 25 servis tüm marmarayı kapsıyor)

Doğuş geçmiş olsun, dün aracını gördüm, sadece kaporta onarımı yapılıp bitmediği için süre uzun malesef.
                        InsigniaTEAM

Yorum

....
                          İstanbuldaki araç yoğunluğu ve Kahramanmaraştaki araç yoğunluğunu düşünürsek evet 25 tane servis yeterli gibi olmuyor artı Opel odak İstanbulda en çok tercih edilen ve en büyük opel yetkili servisi ve bayisidir

Yorum

Servisler para kazanmak için hemen değiştirmek istiyorlar fakat gördüğüm kadarıyla hasarlar küçük, yırtık falan yoksa rahatça düzeltilip boyanabilir.

Yorum

Öncelikle çok geçmiş olsun. Daha öncede bahsedildiği gibi bende 3.000Tl lik bir hasar göremedim. Ben farklı bir şeyi merak ettim. Kontrolü kaybettiğinizi yazmışsınız. Hızınız çok mu fazlaydı? Esp kurtaramadımı?
                              2010 İnsignia 1.6 180 hp Cosmo + Dvd 800 Navi +Rear View Camera+Media Box + Sunroof + Olimpik Beyaz

Yorum

İşleniyor...
                              X