Duyuru

Collapse
No announcement yet.

SEAT İBİZA VE İNSİGNİA YAKIT

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• SEAT İBİZA VE İNSİGNİA YAKIT

Merhaba arkadaşlar bu konuyu açmamdaki sebep şehir efsanesi olan araçlarımızın güya çok yakması!!!
    10 gün önce arkadaşım seat ibiza aldı 1.4 85 hp 8000kmde araç şehir içi tüketimi 49krş aracın ağırlığı 1 ton !!!!
    Bizim insignialara göre çok yakıyor dimi

Ynt: SEAT İBİZA VE İNSİGNİA YAKIT

Hocam bizde de fluence 1.6 benzinli otomatik var. Sakin kullanımda dahi şehir içi 10 litrenin altına düşüremedim.
    34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Benzinli araçların büyük çoğunluğu 9lt ve üstü yakıt tüketmektedir.10 lt ortalama yakıt tüketen İnsignia, 180 bg bir araç için az bile tüketiyor.
      Opel'den yola çıkarsak 115bg Vectra ortalama 9-10 lt tüketiyor.Opel mühendisleri teknolojiyi kullanarak İnsignia'da gücü 115'den 180'e çıkartıyor ama
      yakıt tüketiminde bir artış yaptırtmıyor.Bu da aslında araçlarımızın nedenli başarılı olduğunu gösteriyor.

Şehir efsanesine gelince, sen yolda geçmedik araç bırakma cool sonra da aracım çok yakıyor de.Bu insafsızlıktır. maad
      INSIGNIA 1.364 CC

Yorum

çok doğru bir tespit

Yorum

Ama yinede çok yakıyor sıkıntı aslında ufak bir hesap hatasından kaynaklanıyor ben araba alırken dizeline gücümüz yetmedi benZinli aldık arada 20.000 tl ve vergi farkı olucaktı bizde o parayı benzine veririz diye düşündük ama ortada ekstra bir para kalmadı bence çoğu kişi böyle aldı araçlarını pişmanmıyım değilim 50.000 tl ye aldığım araç nerdeyse 90.000 tllik aracın konforunu gücünü şeklini sunuyor biz de bir de dizel punto var eğer istersem onla çıkıyorum o da 5lt yakıyor

Yorum

Bu arada punto forumuna da üyeyim oradaki 1.4 77 hp puntolar 8-8.5 Lt yakıyor

Yorum

Ben de eşime 3 ay önce 1.2 polo aldım. İnanın şu an şehir içinde insigniadan daha çok yakıyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denizucar
                Ben de eşime 3 ay önce 1.2 polo aldım. İnanın şu an şehir içinde insigniadan daha çok yakıyor.
                Doğrudur. 77 hp punto 8-8,5 litre yakıyorsa bizim atmacalar benzini 'kokluyor' demektir
                Ama,insan oğlu tuhaf, memnun etmek çok zor. İstediğinde spor araba, istediğinde
                aile arabası, prestij had safhada, hepsi iyi ; ah bir de 6 litre benzin yaksa, tadından yenmez.
                Böyle bir araba var mı? Varsa hemen koşup alalım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Şaman TÜRKSOY
                  Orjinal yazı sahibi: denizucar
                  Doğrudur. 77 hp punto 8-8,5 litre yakıyorsa bizim atmacalar benzini 'kokluyor' demektir
                  Ama,insan oğlu tuhaf, memnun etmek çok zor. İstediğinde spor araba, istediğinde
                  aile arabası, prestij had safhada, hepsi iyi ; ah bir de 6 litre benzin yaksa, tadından yenmez.
                  Böyle bir araba var mı? Varsa hemen koşup alalım

Ona yakın değerler veren var
                  Ama aynı anda basıp da yakmayan pek yok

Yorum

Vw cc bluemotion lar 8 Lt ile geziyor ında zaten benzin parasını alırken veriyorsun

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
                      Vw cc bluemotion lar 8 Lt ile geziyor ında zaten benzin parasını alırken veriyorsun
                      Aradaki 20bin tl'lik farkı bankaya koyun getirdiği aylık faiz harcandılar benzin farkından fazla olacaktır. )

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                      Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

bence karşılaştırmayı benzer teknoloji ve segmenteki arablar ile yapmak doğru olur
                        1,4 Ibiza 85 bg muhtemel atmosfetik motordur, turbo değildir (en az 10 yıllık teknoloji)
                        Aynı şey Fiat Puntu içinde geçerli

Tam karşılaştırma 1,4 - WW Passat - 122 veya 140 ile 1,4 veya 1,6 - Opel Insignia - 140/180 veya Ford Mondeo veya Peageout 508 veya Citroen C5 arasinda olur, hepsinde turbu teknlojisi var tek farklılık otomatik şanzımanları

Şahsen ben Insignia'dan memnunum turbonun bazen gecikmesi (ancak 2000'nde kendi gösteriyor) arbanın iç kalitesi, görünüşü, rahatlığı diğerlerinden çok daha iyi, içi boş passata 70 bin vereceğime mercedes konforunda Insignia alırım

Gaza çok yüklenmediğim için 100 km'deo ortalamam 7,5 lt (araba 1,6 cosmo), demek ki araç istersen yakmıyor
                        Insignia 2011 Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
                          Benim çok yakın arkadaşımın var vw cc si gaza basmasa bile 10 litrenin altına inemiyor.

Yorum

İşleniyor...
                          X