Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çılgıca mı olur bilemedim :/

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: çılgıca mı olur bilemedim :/

Orjinal yazı sahibi: Morpheus
    Çabuk vazgeçtin 2.0 Cosmo CDTİ nefis derim ben
    cabuk gaza geldim , cabuk vazgectim ama soylenenleri , hep bir agizdan duyunca ikna oldum , hadi olmadi sizinle degis tokus yapariz haftasonlari , belkinaklim celinir alim satim yok ama

Yorum

Niye öyle dedim, çünkü sana söylediğimi kendim yaptım. İlk aracım edition satıp cosmo aldım. ))

Tecrübe konuşuyor ))
      Morpheus
      61 TT 971

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Morpheus
        Niye öyle dedim, çünkü sana söylediğimi kendim yaptım. İlk aracım edition satıp cosmo aldım. ))

Tecrübe konuşuyor ))
        hayirli olsun efenim , forumda 3. araci insignia olanlari okudum , bir sonraki tercihim sanirim cikarsa 1.6 turbo dizel olur herhalde , tabii cikarsa

Yorum

yorum yapan arkadaşların dikkatine.. her iki aracıda kullandınız mı? hangisi daha karlı, hangisi ekonomik? hangisi tercih edilmesi lazım ...? .yorum yok ...
          kendi yorumumda 1.6 T kullandım 4 ay sonra 2.0 cdti aldım torku seviyorum...ondan dizel seçtim.. korkusuzca 160 180 gittiğimde yakıtı düşünmüyorum...ekonomiye bbakınca her ne kadar motorin fiyatı benzine yaklaşsada hala motorin daha ekonomik... .. buda benim yorumum Saygılar
          2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
          [center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sufy
            yorum yapan arkadaşların dikkatine.. her iki aracıda kullandınız mı? hangisi daha karlı, hangisi ekonomik? hangisi tercih edilmesi lazım ...? .yorum yok ...
            kendi yorumumda 1.6 T kullandım 4 ay sonra 2.0 cdti aldım torku seviyorum...ondan dizel seçtim.. korkusuzca 160 180 gittiğimde yakıtı düşünmüyorum...ekonomiye bbakınca her ne kadar motorin fiyatı benzine yaklaşsada hala motorin daha ekonomik... .. buda benim yorumum Saygılar
            2.0 CDTI cosmo kullandım ve şehir içi 8lt'nin altına düşüremedim... bu da mevcut motorin fiyatlarıyla km'de 34,4 kuruş eder.... Benim aracım LPG'de 30 kuruş yakıyor...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

ekonomi konusunda ; sanırım yakıt ortalaması 2.0 cdti ile 1.4t aynı ( şehir içi 8.2 , şehir dışı 4.8-5 arasındayım ) ama bende torku seviyorum, yokuşta adam sollayacak değilim ancak varlığı güven veriyor en azından ... yani konu ekonomi konusu değil aslında.. yukarıda arkadaşımızın biri dizel araçlar için " motorin daha ekonomik ama dizel aracın fiyatı pahalı , yakıtın parasını önceden veriyorsun , sonra arabaya biniyorsun" demişti. tamamen doğru

özetle , torku yüksek araba daha güven veriyor , sürüş zevki de sanırım daha yüksek ( motor sesi düzeyleri konusunda hiç fikrim ve tecrübem yok onu belirteyim.. ancak sessiz araba da bi başka !! opel astra HB 1.6 dan sonra resmen kendime geldim :P )

Yorum

evet peşinen veriyorsun sadece sonrasında araba az yakıyor diye manevi bir haz duyuyorsun
                bugünki fiyatları inceleyelim 1.6 benzinli cosmo ile 2.0 dizel cosmo arasında yaklaşık 30.000 tl fiyat farkı var yani 30000 liralık benzin parasını peşin veriyorsunuz sonra az yakıyo diye mutlu oluyorsunuz birde traktöre biniyorsun tey tey tey muhaha

Yeni Insignia NB 1.6 170 HP Cosmo MT6 Cosmo 80.650
                Yeni Insignia NB 1.6 170 HP Cosmo AT6 Cosmo 83.250
                Yeni Insignia NB 2.0 D 160 HP Cosmo AT6 Cosmo 109.450
                Yeni Insignia NB 2.0 160 HP Cosmo AT6 AWD Cosmo 122.900
                2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bigbrother
                  2.0 CDTI cosmo kullandım ve şehir içi 8lt'nin altına düşüremedim... bu da mevcut motorin fiyatlarıyla km'de 34,4 kuruş eder.... Benim aracım LPG'de 30 kuruş yakıyor...
                  istanbulda 7.0 lt deyim manuel vites performanslı kullanım +yazlımlı araç
                  2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Herkesin tercihine saygım var...

Ancak dizel motorun periyodik bakım ve rektifiye ve parça fiyatları benzinli versiyonların en az 2 katı..Motorlu taşıtlar vergisinde bir üst gruba giriyorsunuz.Aracı alırken dizel motor farkı olarak 15000TL gibi bir fark ödüyorsunuz..Daha gürültülü bir araca biniyorsunuz..

Bence kesinlikle kar etmiyorsunuz...Yakıt sarfiyatı konusunda çekinceleriniz var ise uygun bir LPG dönüşümü ve gerekiyorsa süpap değişimi bence daha mantıklı..

Selamlar...
                    2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme

Yorum

alışta ödenen fark havaya gitmiyor .. satışta geri geliyor.. lpg ye göre pahalı çünkü motorine gelen zamlar benzinle motorin litre fiyatı arasındaki fark yok gibi sadece aynı litreyle daha fazla yol yapıldığı için.. ekonomik benizne göre.. Lpg ye göre ise Bizim araçlarda lpg sorun çıkartıyor.. komple motoru eline alan arkadaşlar var.. bunlar tercih meselesi.. gürültü derken yolda çok farkı yok yüksek suratte,,,,rolantide az bir şey fark var onuda ses izalasyonu ile çözdüm

[center]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stean
                        evet peşinen veriyorsun sadece sonrasında araba az yakıyor diye manevi bir haz duyuyorsun
                        bugünki fiyatları inceleyelim 1.6 benzinli cosmo ile 2.0 dizel cosmo arasında yaklaşık 30.000 tl fiyat farkı var yani 30000 liralık benzin parasını peşin veriyorsunuz sonra az yakıyo diye mutlu oluyorsunuz birde traktöre biniyorsun tey tey tey muhaha

Yeni Insignia NB 1.6 170 HP Cosmo MT6 Cosmo 80.650
                        Yeni Insignia NB 1.6 170 HP Cosmo AT6 Cosmo 83.250
                        Yeni Insignia NB 2.0 D 160 HP Cosmo AT6 Cosmo 109.450
                        Yeni Insignia NB 2.0 160 HP Cosmo AT6 AWD Cosmo 122.900
                        rolleyes rolleyes rolleyes

Yorum

benzinli araca göre dizel %30 daha az harcar diye düşünüyorum ama 8000 km verip 50 000 km araba alınırmı orası biraz muamma
                          Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                          [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                            benzinli araca göre dizel %30 daha az harcar diye düşünüyorum ama 8000 km verip 50 000 km araba alınırmı orası biraz muamma
                            yuksek tork hevesi iste neyse ki gecti

Yorum

İşleniyor...
                            X