Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2014 Yeni İnsigniammm :))

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2014 Yeni İnsigniammm )

Merhaba arkadaşlar,

27 Mart Perşembe günü aracı teslim aldım (Insignia 2.0 CDTI 96kW 6AT, Edition Elegance). Teslimatı Ankara'da Batıpark İş Merkezinde bulunan Opis yaptı.

Aracı alıştırmak için bugüne kadar 1000km kullandım ve bugün yıkatmaya götürdüm. Sadece dışınının yıkama ve temizleme işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. 3M temizleme esnasında bana'da mum kalıntılarını gösterdi. Aracın kaportasını, nikelajlarını, camlarını ve lambalarını ayrı ayrı malzemeler ile çizmeden temizlemek çok zor oldu.

Bu esnada başka bir Opel bayisini aradım. Araç üzerinde mum ile geliyormuş. Satış esnasında bayide özel wax çıkarıcı bir ilaçla yıkanıyormuş. Ama anladığım kadarı ile bu işlem zahmetli olduğu için özensiz yapıyorlar.

Ön plaka yeri plakalık ile takılmaya uygun değil. Hem dar olduğu için sığmıyor, hemde açılı olduğu için plakalığı kırıyor. 3 plakalıktan sonra plakayı tek başına yapıştırdık.

Arkada ise plakalık vida yerlerinde tümsek olduğundan havada kalıyor ve bagaj kapamalarında ses yapıyor. Eskiden plaka yerlerinde plaka boyutlarında süngerimsi bir zemin bulunurdu. Hem plaka boşluğunu alır hem de sesi engellerdi.

CD çalar bulunmuyor.

Sakin kullanımlarda vites büyüdüğünde motor devri 1500rpm oluyor ve araba ağırlaşıyor. Turbonun devreye girdiği 1750rpm'e kadar araç zorlanıyor. Yokuş aşağı inişlerde de motorfreni-kompresyonu öncelikli görerek 3500-4000rpm'e kadar vitesi büyütmüyor. Sonrasında da büyütüyormu bilmiyorum, ben frene basarak aracı yavaşlatıyorum. Bence vites kutusu yazılımı gözden geçirilmeli.

Çoğunluğu sakin yollarda, çevre yollarında olmak üzere ilk 1000km'deki yakıt sarfiyatı 7.8-8.0lt/100km.

Gece kullanımımda uzun farlar yolu aydınlatmıyordu (Tek mercekte kısa ve uzun olan halojen ampul H9012). Servise götürdüm. Far ayarının bozuk olduğunu söyledi ve ayarladı.

Lastik havaları ECO mod'ta idi (önler 43 arkalar 42). Konfor modu olan ön 33 arka 30 ayarladım (Lastik 225/55 17j

Şimdilik aklıma gelen izlenimlerim bunlar.

Herkese iyi akşamlar diliyorum.

Yorum

gule gule kullan kardesım
      ahmet

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hayat
        Merhaba arkadaşlar,

27 Mart Perşembe günü aracı teslim aldım (Insignia 2.0 CDTI 96kW 6AT, Edition Elegance). Teslimatı Ankara'da Batıpark İş Merkezinde bulunan Opis yaptı.

Aracı alıştırmak için bugüne kadar 1000km kullandım ve bugün yıkatmaya götürdüm. Sadece dışınının yıkama ve temizleme işlemi yaklaşık 4 saat sürdü. 3M temizleme esnasında bana'da mum kalıntılarını gösterdi. Aracın kaportasını, nikelajlarını, camlarını ve lambalarını ayrı ayrı malzemeler ile çizmeden temizlemek çok zor oldu.

Bu esnada başka bir Opel bayisini aradım. Araç üzerinde mum ile geliyormuş. Satış esnasında bayide özel wax çıkarıcı bir ilaçla yıkanıyormuş. Ama anladığım kadarı ile bu işlem zahmetli olduğu için özensiz yapıyorlar.

Ön plaka yeri plakalık ile takılmaya uygun değil. Hem dar olduğu için sığmıyor, hemde açılı olduğu için plakalığı kırıyor. 3 plakalıktan sonra plakayı tek başına yapıştırdık.

Arkada ise plakalık vida yerlerinde tümsek olduğundan havada kalıyor ve bagaj kapamalarında ses yapıyor. Eskiden plaka yerlerinde plaka boyutlarında süngerimsi bir zemin bulunurdu. Hem plaka boşluğunu alır hem de sesi engellerdi.

CD çalar bulunmuyor.

Sakin kullanımlarda vites büyüdüğünde motor devri 1500rpm oluyor ve araba ağırlaşıyor. Turbonun devreye girdiği 1750rpm'e kadar araç zorlanıyor. Yokuş aşağı inişlerde de motorfreni-kompresyonu öncelikli görerek 3500-4000rpm'e kadar vitesi büyütmüyor. Sonrasında da büyütüyormu bilmiyorum, ben frene basarak aracı yavaşlatıyorum. Bence vites kutusu yazılımı gözden geçirilmeli.

Çoğunluğu sakin yollarda, çevre yollarında olmak üzere ilk 1000km'deki yakıt sarfiyatı 7.8-8.0lt/100km.

Gece kullanımımda uzun farlar yolu aydınlatmıyordu (Tek mercekte kısa ve uzun olan halojen ampul H9012). Servise götürdüm. Far ayarının bozuk olduğunu söyledi ve ayarladı.

Lastik havaları ECO mod'ta idi (önler 43 arkalar 42). Konfor modu olan ön 33 arka 30 ayarladım (Lastik 225/55 17j

Şimdilik aklıma gelen izlenimlerim bunlar.

Herkese iyi akşamlar diliyorum.
        herseyi anladımda uzun far nasıl iyi aydınlatmıyor ya guya ödüllü bir far afl nasıl oluyo ole bise :S cosmo la edition elegance de ki farlar aynı mı?

Yorum

öncelikle hayırlı olsun. güle güle kullanmanız dileğiyle..
          kil + wax uygulama yapmanızı veya yaptırmanızı tavsiye ederim.
          rampa aşağı inmeden önce yüksek devir kullandıysanız veya genelde motor soğuk iken rampa inişlerinde bazen yüksek devire çıkabiliyor. ama merak edilecek bir durum yok. vites yükseltecektir.
          şehir içi 7.5-8 lt/100 km normal bir değer.
          lastik hava basınçlarında ön 34 arka 33 tavsiye ederim. eco için 40 psi basınçlardan bahsediliyor olsa da bizim yollarımız buna uygun değil.
          klasik plakalı kullanmayın. nikelaj, app v.b. yapıştırma plakalık kullanmanızı tavsiye ederim.

Yorum

Keyifle kullanmanız dileğiyle...

Yorum

Merhaba,

Cosmo'nun farları AFL, Edition Elegance'ın farları halojen ampul önüne mercek takılmış bir tür. Kısa ile Uzun aynı far. Mercek içindeki bir mekanizma ile kısa ve uzun oluyor. Xenon görünümlü ve mekanizmalı bir halojen. Çakma xenon misali...

Araç kendi segmentindeki diğer araçlara göre yerden daha yüksek, lastik yanakları daha kalın olduğundan daha esnek ve ağırlık merkezi önde olduğundan arka lastikleri 30psi (2.1bar) olarak ayarladım. 33psi düşündüm, ama virajlarda arkadan bırakma eğilimine girer diye çekindim.

Küresel ısınma sebebiyle () beyaz renk seçmiştik. Dün de camlarını 3M CS serisi 2 numara (orta koyuluk) UV ve güneş korumalı filmle kaplattım. Hem çok şık oldu, hem de araç içi çok serinledi.

İyi günler.

Yorum

Merhaba,

Cosmo'nun farları AFL, Edition Elegance'ın farları halojen ampul önüne mercek takılmış bir tür. Kısa ile Uzun aynı far. Mercek içindeki bir mekanizma ile kısa ve uzun oluyor. Xenon görünümlü ve mekanizmalı bir halojen. Çakma xenon misali...

Araç kendi segmentindeki diğer araçlara göre yerden daha yüksek, lastik yanakları daha kalın olduğundan daha esnek ve ağırlık merkezi önde olduğundan arka lastikleri 30psi (2.1bar) olarak ayarladım. 33psi düşündüm, ama virajlarda arkadan bırakma eğilimine girer diye çekindim.

Küresel ısınma sebebiyle () beyaz renk seçmiştik. Dün de camlarını 3M CS serisi 2 numara (orta koyuluk) UV ve güneş korumalı filmle kaplattım. Hem çok şık oldu, hem de araç içi çok serinledi.

İyi günler.
                Cosmo farları ile edition elegance farları şayet mercekli ise aynı. Yani ikisi de AFL. Edition eleganceda da 9 farklı aydınlatma modu var, cosmoda da. Böyle bir şeyi ilk defa sizin yazınızda okudum. Yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin.
                2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _emre26_
                  Merhaba,

İyi günler.
                  Cosmo farları ile edition elegance farları şayet mercekli ise aynı. Yani ikisi de AFL. Edition eleganceda da 9 farklı aydınlatma modu var, cosmoda da. Böyle bir şeyi ilk defa sizin yazınızda okudum. Yanlışım varsa diğer arkadaşlar düzeltsin.
                  Emre kardeş, makyajlı kasa İnsignia Edition Elegance modellerde farlar mercekli fakat sarı ışık(halojen aydınlatma)ya sahip. Yani şöyle izah edeyim kadeşim, önceki Edition ve Edition Elegance lerde farlarda mercek yoktu ve halojendi. Onlarda 9 farklı aydınlatma modu otomatik uzun far asistanı vs yoktu.

Makyajlı kasa İnsignia Edition Elegance lerde de, bir önceki modellerde olduğu gibi farlar halojen fakat mercekli halde üretmişler. Yani yine 9 farklı aydınlatma modu yok.

Mercekler artık Edition Elegance lerde standart oldu fakat AFL+ özelliği sadece Cosmo larda ve Edition Elegance için sunulan opsiyonlardan Stil Paket'te var. Yeni araçlarda Edition Elegance lerde mercekli farlar standart hale geldi diye AFL+ özelliği de olduğu anlamına gelmiyor yani.

Ayrıca, 9 farklı aydınlatma modu ve otomatik uzun far asistanı olup olmadığını şu şekilde de anlayabiliriz, bilindiği gibi Cosmo donanım ve AFL+ far özelliği olan araçlarımızda iç dikiz aynasının arka kısmında kamera vardır. Eğer kamera varsa AFL veya AFL+ vardır demektir

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Sanırım yanlış anlamışım durumu . Benim anladığım makyajlı kasa değil önceki kasa içindi. Makyajlı kasa için bir bilgim yok
                    2015 İnsignia 1.6 Turbo Sidi Cosmo Asteroid Gri.

Yorum

IMG_0151.JPG

Yorum

afl ile afl+ arasında ne fark var?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Emin Günaydın
                          afl ile afl+ arasında ne fark var?
                          plus farkı vardır heralde

aslında iki far modeli de aynı işleyişle çalışıyor, ikisi de 9 farklı aydınlatma modu, dinamik viraj aydınlatması ve otomatik uzun far asistanına sahip farlar.. Belki kamera sistemi daha da geliştirilmiştir, biraz daha güncelleştirip geliştirip AFL sistemi yerini AFL+ almıştır.

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Merhaba Arkadaşlar,

Aracı 1500km'ye getirdik. Ancak merak ettiğim bir kaç şey var. Yardımlarınızı bekliyorum.

1. Kalkıştan hemen sonra gaz pedalını tam bastığımda (kick down), araç 4000rpm'de vitesleri değiştiriyor. Kırmızı çizgi ise 5500rpm'de başlıyor. Bu normalmidir?
                            2. Rahat trafikte ve çevre yolunda (şehiriçi ve yoğun trafik yok), şu ana kadarki ortalama 7.8lt/100km. Fazla yakıyor gibi geldi. Motor yeni olduğundan mıdır? Normali bumudur?
                            3. Çözünürlüğünü düşürdüğüm halde fotoğraf yükleyemiyorum.

Iyi akşamlar.

Yorum

@kigofdoom;
                              Aracı Hataydan mı aldınız?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: genc_avcI
                                @kigofdoom;
                                Aracı Hataydan mı aldınız?
                                Hayır adana onatçadan alıyorum hafta sonu insallah.. Burdakilerden 3000 tl az fiyat verdi onatça

Yorum

İşleniyor...
                                X