Öncelikle hepinize iyi akşamlar diliyorum. İnsigniamı aldıktan sonra 4 gözle beklediğim tatilimi yeni bitirdim. 15 gün içersinde 4500 km yol yaptım. Uzun yol gidiş sırasında aklıma hiç gelmemişti hız göstergesinin doğruluğunu denemek ancak normalde 10 saatte kurallara uyarak gittiğim yolu 11 saate yaklaşınca geri dönüşte GPS ile hızımı kontrol etme ihtiyacı duydum. İşin ilginç yanı burada başladı aracımı 120 sabitlediğimde GPS ile yaptığım ölçümde hızım 114 - 115 çıktı. Otoyolda 130 sabitlediğimde 123-124 aralarında gözüküyordu. İşin ilginç durumu yollardaki hızınız şu kadar vs tabelaları ile GPS verileri birbirini tamamlıyordu. Bu farkın sebebi acaba ne olabilir. Aracım 2010 model editon elegance 18" jant var. Acaba jantlar ile ilgili bir durum mu var ortada yorumlarınızı alabilirmiyim ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Aracım Hızımı Yanlış Gösteriyor :)
Collapse
X
-
Ynt: Aracım Hızımı Yanlış Gösteriyor
Normal birşey,benim aracımda da aynı durum var.Sebebini tam bilmiyorum belki güvenliktir ama çoğu aracın hız göstergesi 5-6 km eksik gösteriyor.Eğer fabrikanınkinden farklı lastik ölçüsü kullanıyorsanız sapma yapar.
-
Gps hesaplamasi hic bir zaman gercegi vermez gps bir noktadan diger noktaya kus ucusu yani duz bir hat olarak hesaplar bu durumda araclarin hiz hesaplama yontemi ile farklilik olur 100 km ye kadar genelde ayni cikar ama arac hizi artikca farkta artar sonucta normal yanlislik yokk.
Birde aracinizin orjinal jantini daha buyuk yada kucuk jantla degistirdiyseniz serviste kalibrasyonu yapilmasi lazim
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
GPS sinyali iyi seviyede ise sabit hızı tam doğru(+-0.8kmh) olarak gösterir. Uzun süredir GPS alıcılar 3 boyutlu konumlama yaparlar, ancak alıcıların yükseklik doğruluğu genelde düşük olduğu için "gerçekten dik" yollarda hız doğruluğu azalır.
Hız göstergesindeki hata bütün araçlarda vardır ve üretici tarafından kasten yapılır. Kötü koşullarda, mesela lastik havası fazla inikse, lastiğiniz fazla aşınmışsa, gerçek hızınız da artar. Ayrıca gösterge tam doğru gösterirse ve bir şekilde gerçekten daha düşük hız gösterilirse bu üretici aleyhine kullanılabilir. Bu sebeplerden üreticiler better-safe-than-sorry yaklaşımıyla hata payı koyarlar, gerçekten yüksek hız gösterirler.'11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
'15 BMW 118i LCI
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ati başkangps daha düşük gösteriyor radarlarda öyle 100e sabitleyince 96 ölçüyormuş
GPS araç hızına göre yaklaşık 5-6 km daha düşük gösteriyor.İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: FacomXGps hesaplamasi hic bir zaman gercegi vermez gps bir noktadan diger noktaya kus ucusu yani duz bir hat olarak hesaplar bu durumda araclarin hiz hesaplama yontemi ile farklilik olur 100 km ye kadar genelde ayni cikar ama arac hizi artikca farkta artar sonucta normal yanlislik yokk.
Birde aracinizin orjinal jantini daha buyuk yada kucuk jantla degistirdiyseniz serviste kalibrasyonu yapilmasi lazim
Yorum
-
Bende yollarda hızınızı gösteren ışıklı tabelalara dikkat ederim. Orada hızım 94 yazıyorsa göstergede 96-97 olur. Yani gösterge 2-3 km fazla gösteriyor.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: bilgecemBende yollarda hızınızı gösteren ışıklı tabelalara dikkat ederim. Orada hızım 94 yazıyorsa göstergede 96-97 olur. Yani gösterge 2-3 km fazla gösteriyor.
O tabelalar genellikle yanlış ölçer... Ancak genel olarak 4-5 km/s fark ediyor1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...
Yorum
Yorum