Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Odak Opel'de Yeni Insignia Test Sürüşüne Davetlisiniz

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Odak Opel'de Yeni Insignia Test Sürüşüne Davetlisiniz

Aracı bugün Odak'ta bende test ettim. Umduğum gibi Muharrem'le ve Naci Hocamla karşılaşma fırsatımız oldu. Üstüne birde Nurettin Abi gelince tam oldu
    Şu bir gerçek insginia bizim bıraktığımız insignia değil. Artık tam manasıyla olmuş. Konfor ve yalıtım ciddi derece iyileştirilmiş bana kalırsa. Bu süspansiyon ayarı bu sefer bu araca cuk oturmuş. Sınıfının arabası olmuş. Çağrı'nın dediği gibi araç olmuş Passat gibi bişey.

1.6 170'lik SIDI motor ise gerçekten farklı bir motor. Sesi çok güzel. Rolantide çok sessiz. Resmen çalışmıyor gibi. Performansı kesinlikle cansız değil, çok akıcı ve dengeli güç üretiyor, buda konfora katkı sağlamış. Sadece ilk kalkışta otomatik vitesin kitlenme süresi ve turbo lag var sanırım, o ara biraz daha cansız ama sonrası tam alıp gidiyor. Hızlanma çok stabil. Vites geçişi çok konforlu ve sarsıntısız. Şehir içi kullanımda bile yormayacak bir araç olmuş, uzun yolu yutar heralde.

Aracın esas numarası iç tarafta ve bu araç alınacaksa cosmo alınmalı. Aracın fiyatı benim için malesef yüksek. Düşermi düşmez mi bilemiyorum ama düşerse yine 2. elde sıkıntılı bir izlenim oluşturacaktır.

Orjinal yazı sahibi: smg05
    Golf'ü anlat Golf'ü abi
    Daha sonra gelelim bizim 2. teste

Benim bu aralar radarımda olan araç TDI Golf. Bu aracı adam gibi test etme imkanı bulamamıştım bir türlü. Muharremi yakalamışken rica ettim ve bizi aracıyla bir tanıtım sürüşüne çıkardı. Ancak ne tanıtım... Aracın ciğerini sökene kadar gösterdi bize vallahi kardeşim. Motor, fren, şanzuman ne varsa gördük Golf, motorun ürettiği her güç zerresini kullanabilen bir araç, onu gördüm. 105 beygirin ve torkun suyunu sıkıyor resmen araç. Virajlarda kütle hakimiyeti çok kaliteli. Ancak Muharremin'de dikkatimizi çektiği bir nokta var, araç sarsılınca yükselmeye başlıyor. Sanırım torsiyonun bir etkisi. Araç dolu dolu bir Golf olmuş ve oldukça keyifli. Bir de insignia ses sisteminde golften örnek alsa iyi olur. Kaliteli bir ses sistemi koymuşlar araca. Çok net ses çıkışı var.

Muharrem kardeşimin ağız tadıyla, kazasız belasız binmesini dilerim. Arayıpta bulamadığım bir imkan sağladı bana
    (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: byazkan
      Aracı bugün Odak'ta bende test ettim. Umduğum gibi Muharrem'le ve Naci Hocamla karşılaşma fırsatımız oldu. Üstüne birde Nurettin Abi gelince tam oldu
      Şu bir gerçek insginia bizim bıraktığımız insignia değil. Artık tam manasıyla olmuş. Konfor ve yalıtım ciddi derece iyileştirilmiş bana kalırsa. Bu süspansiyon ayarı bu sefer bu araca cuk oturmuş. Sınıfının arabası olmuş. Çağrı'nın dediği gibi araç olmuş Passat gibi bişey.

1.6 170'lik SIDI motor ise gerçekten farklı bir motor. Sesi çok güzel. Rolantide çok sessiz. Resmen çalışmıyor gibi. Performansı kesinlikle cansız değil, çok akıcı ve dengeli güç üretiyor, buda konfora katkı sağlamış. Sadece ilk kalkışta otomatik vitesin kitlenme süresi ve turbo lag var sanırım, o ara biraz daha cansız ama sonrası tam alıp gidiyor. Hızlanma çok stabil. Vites geçişi çok konforlu ve sarsıntısız. Şehir içi kullanımda bile yormayacak bir araç olmuş, uzun yolu yutar heralde.

Aracın esas numarası iç tarafta ve bu araç alınacaksa cosmo alınmalı. Aracın fiyatı benim için malesef yüksek. Düşermi düşmez mi bilemiyorum ama düşerse yine 2. elde sıkıntılı bir izlenim oluşturacaktır.

Orjinal yazı sahibi: smg05
      Golf'ü anlat Golf'ü abi
      Daha sonra gelelim bizim 2. teste

Benim bu aralar radarımda olan araç TDI Golf. Bu aracı adam gibi test etme imkanı bulamamıştım bir türlü. Muharremi yakalamışken rica ettim ve bizi aracıyla bir tanıtım sürüşüne çıkardı. Ancak ne tanıtım... Aracın ciğerini sökene kadar gösterdi bize vallahi kardeşim. Motor, fren, şanzuman ne varsa gördük Golf, motorun ürettiği her güç zerresini kullanabilen bir araç, onu gördüm. 105 beygirin ve torkun suyunu sıkıyor resmen araç. Virajlarda kütle hakimiyeti çok kaliteli. Ancak Muharremin'de dikkatimizi çektiği bir nokta var, araç sarsılınca yükselmeye başlıyor. Sanırım torsiyonun bir etkisi. Araç dolu dolu bir Golf olmuş ve oldukça keyifli. Bir de insignia ses sisteminde golften örnek alsa iyi olur. Kaliteli bir ses sistemi koymuşlar araca. Çok net ses çıkışı var.

Muharrem kardeşimin ağız tadıyla, kazasız belasız binmesini dilerim. Arayıpta bulamadığım bir imkan sağladı bana

Abi kafanda fikir sahibi oluşturabildiysem ne mutlu bana
      2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Yeni keşiflerimiz var

Yılmaz abiyle teste çıktık bugün, anahtar bende, ben arabanın sağında, Yılmaz abi solunda bekliyoruz.
        Kapıları açmadım, Yılmaz abi kapının üstündeki düğmeye bastı kilit açılmadı, ben sağ taraftan bastım açıldı.
        Tekrar kilitleyip anahtarı Yılmaz abiye verdim, bu sefer o basınca açıldı
        Anahtar ne taraftaysa o kapının butonuna basmak gerekiyor.

Diğer tespit, orta kol dayama altında anahtar/kumanda için yer yapılmış.

Ekran kapalıyken;

Bu da Atatürk havalimanı girişinden;

InsigniaTEAM

Yorum

Test sürüşlerimiz devam ediyor;

- Gökhan_55
          - Facomx
          - Emre2929
          - byazkan
          - bilgecem
          - Nurettin
          - smg05
          - YK34

Yorum

Bugün autoshow'da (dergide) gördüm, aynen şöyle yazıyordu:

skandal, golf (yeni golf'ü kast ediyor) içeri su sızdırıyor

Yorum

Vay be şunu da gördüm ya (Golf Türkiye forumunda alınmadır)
              Merhaba arkadaşlar, bende bayramda arka koltuk altı aydınlatma kablolarını çekerken taban halısının altında nemi fark ettim, belki kablo çekmeseydim su halının üstüne çıkmadığı için yıllarca fark edemeyecektim. Bence ilk üretim golfü olanlar kesinlikle kontrol etsinler çünkü az su sızdığı için yukarıya kadar çıkması çok zaman alır. Bu nedir yani yok radyo çekmez, yok arka silecek su sızdırır, yok içine su alır. Önceki Golf 5 aracım ile arasında işçilik olarak dünyalar kadar fark var. Ayrıca torpido bölgesinden ses geliyordu önceden, kablo çekerken fark ettim ki tam sağ yolcu tarafında ayak konulan yerinin yanındaki plastik parçanın tırnağını oturmamışlar, şimdi ses kesildi.

Yorum

Artık ölsem de gam yemem, demek golf sahipleri de toz kondurabiliyormuş arabalarına

Yorum

Beni vw'den soğutan birkaç sebep:
                  -Çok fazla elektronik arıza veriyor ve servisler gideremiyor.
                  -Otomatik ve triptronik şanzımanlarda arıza çıkarmayanını görmedim.
                  -Yedek parçaları çok pahalı ve bazı parçaların yedeği yok.
                  -Özellikle golfte virajda frene bastığınız zaman arkasını korkunç biçimde savuruyor.
                  -Donanımı çok zayıf ve fiyatı pahalı olmasına rağmen, nedense millete ucuza almış gibi geliyor.

Not: Bu yazdıklarım tamamen kişisel deneyimlere dayanmaktadır.
                  34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Golf, eskidendi..mk5 ve 6 dan sonra golf, golf değil.. Zaten donanımları da bmw ve mercedes ten çalıntıdır..Kemer gerdiricileri örn 98-99 yılındaki c200 lerde sunulmuştu, yorgunluk algılacıları ve şerit takip vs vs volvodan,Adapif farlar vew şasi malum vs vs..
                    İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Odak Çağrı

- Gökhan_55
                      - Facomx
                      - Emre2929
                      - byazkan
                      - bilgecem
                      - Nurettin
                      - smg05
                      - YK34

Siagarayı bıtakmış huzurlu bir adam görüyorum ..
                      Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Nurettin
                        Orjinal yazı sahibi: Odak Çağrı

- Gökhan_55
                        - Facomx
                        - Emre2929
                        - byazkan
                        - bilgecem
                        - Nurettin
                        - smg05
                        - YK34

Siagarayı bıtakmış huzurlu bir adam görüyorum ..
                        Eyvallah Nurettinim gerçekten öyle
                        [center]
                        İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                          Orjinal yazı sahibi: SivaslıBerat
                          Çağrı abi benim test etmemde bir sakınca varmı
                          ben test ederim sen yanda oturursun, böylece bende bu bahaneyle test etmiş olurum
                          Oda güzelmiş abi

Yorum

forumda yeni insignia sahibi olan arkadaşların sanırım henüz paylaşımları yok. Edirne Opel'de ben gittiğim zaman test aracı yoktu. perşembe gelecek telefon bırakın arayalım dediler olur dedim verdim numaramı üzerinden sanırım +10 perşembe geçmiştir ses soluk yok. ciddiyetlerine hayran kaldım (Gerçi aynı bayii 1.4 T edition elegance flexiride sisteme sahip diye bana yutturmuş taa nice zaman sonra forumla haşır neşir olduktan sonra bunun hayal olabileceğini öğrenmiştim)

donanım haber forumda yeni insignia sahiplerinin paylaşımda bulunduğu bir kaç topic mevcut ama orada da vw-opel-volvo birde neden araya sıkıştırıldığını bir türlü anlayamadığım Epica savaşları var. O nedenle sağlıklı bilgi almak mümkün değil. zaten yorumların çoğu sadece yakıt tüketimi üzerine odaklanmış. ne bileyim kişisel olarak avantaj dezavantaj, handikapları türü paylaşım neredeyse yok. seviye zaten dibinde dibine vurmuş. çoluk çocuk fikir beyan ediyor. kendini bilenleri tenzih ediyorum elbette.

açıkçası benim yakıt tüketimi, ilk alımı vs. değilde arka diz oturma mesafesi kafamı kurcalıyor. bayiide içine oturduğum 130 edition elegance pek iç açıcı gelmedi açıkçası. şimdi ben zaten normal bir birey değilim 1.88 boyumla. eşim 1.72 boya sahip arkada 4 yaşındaki kızımla beraber oturacaklar. şu anki arabam 2010 fiestanın bile muadllerine göre göreceli bir arka diz mesafesi var. çok rahat yaklaşık 1.000 kilometrelik edirne-dalaman arası yolculukta sıkıntı yaşamıyorlar. insignia için özellikle bu konuda bir yorum bekliyorum sizden. ha diyeceksiniz ki gidin bayiide hanımı da götürüp deneyin ama bu ara bazı sebeplerden dolayı 1 saatimi ayırıp gidemiyorum. bayyide sağolsun arama zahmetine bile girmedi. asabımı bozacaklar yenisine vereceğim parayla 160 cdti en cosmosundan aldıracaklar bana o olacak beni aydınlatın sayın forum müdavimleri.

Sine Qua Non

Yorum

sanıyorum mesajı yanlış yere yazdım ilgi çekmedi
                              Sine Qua Non

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilkakdeniz
                                forumda yeni insignia sahibi olan arkadaşların sanırım henüz paylaşımları yok. Edirne Opel'de ben gittiğim zaman test aracı yoktu. perşembe gelecek telefon bırakın arayalım dediler olur dedim verdim numaramı üzerinden sanırım +10 perşembe geçmiştir ses soluk yok. ciddiyetlerine hayran kaldım (Gerçi aynı bayii 1.4 T edition elegance flexiride sisteme sahip diye bana yutturmuş taa nice zaman sonra forumla haşır neşir olduktan sonra bunun hayal olabileceğini öğrenmiştim)

donanım haber forumda yeni insignia sahiplerinin paylaşımda bulunduğu bir kaç topic mevcut ama orada da vw-opel-volvo birde neden araya sıkıştırıldığını bir türlü anlayamadığım Epica savaşları var. O nedenle sağlıklı bilgi almak mümkün değil. zaten yorumların çoğu sadece yakıt tüketimi üzerine odaklanmış. ne bileyim kişisel olarak avantaj dezavantaj, handikapları türü paylaşım neredeyse yok. seviye zaten dibinde dibine vurmuş. çoluk çocuk fikir beyan ediyor. kendini bilenleri tenzih ediyorum elbette.

açıkçası benim yakıt tüketimi, ilk alımı vs. değilde arka diz oturma mesafesi kafamı kurcalıyor. bayiide içine oturduğum 130 edition elegance pek iç açıcı gelmedi açıkçası. şimdi ben zaten normal bir birey değilim 1.88 boyumla. eşim 1.72 boya sahip arkada 4 yaşındaki kızımla beraber oturacaklar. şu anki arabam 2010 fiestanın bile muadllerine göre göreceli bir arka diz mesafesi var. çok rahat yaklaşık 1.000 kilometrelik edirne-dalaman arası yolculukta sıkıntı yaşamıyorlar. insignia için özellikle bu konuda bir yorum bekliyorum sizden. ha diyeceksiniz ki gidin bayiide hanımı da götürüp deneyin ama bu ara bazı sebeplerden dolayı 1 saatimi ayırıp gidemiyorum. bayyide sağolsun arama zahmetine bile girmedi. asabımı bozacaklar yenisine vereceğim parayla 160 cdti en cosmosundan aldıracaklar bana o olacak beni aydınlatın sayın forum müdavimleri.

Gelin size 160 cdti en cosmosu aracımı vereyim. ihihi

Şaka bir yana D sınıfı bir araçta arka diz mesafesi,boy mesafesi zaten pek bir sıkıntı olmaz.Zaten yeni insigniada o kadar radikal değişiklilk yapılmadı.Arka çizgiler aynı.Tasarımında dolayı arka biraz basık gibi gözüksede öyle bir sorunu yok aracın.
                                http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                                2.0 CDTI
                                Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

İşleniyor...
                                X