Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Motorine gelen zamlardan sonra dizel insignia

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Motorine gelen zamlardan sonra dizel insignia

Hepinizin bildiği gibi motorine gelen zamlarla beraber benzinle motorin arasındaki fark 30 krş (en son benim takip edebildiğim) oldu ve çoğu yerde hatta ana haber bültenlerinde dahi dizel aracın artık bir mantığı kalmadığı söylendi.Çok sevdiğim ve memnun olduğum aracımızı çok yakıyor diye sattım ve yein insignia'ya dizel motor gelecek ümidiyle bekliyordum.Dizel aracın bir avantajı kalmadı diyorlar ama hala daha az yakıyor ve hala daha ucuz.Ve benzinli ve dizel modeller arasında genelde 4000 tl fark oluyor.Motorine daha zam gelir mi bilmiyorum bir de devlet emisyondan dolayı ekstra vergi koyacak diye haberler var dizel araçlara.Sizin yorumunuz nedir?Sizce de dizel araçların avantajı yok mu artık?Yorumlarınızı bekliyorum.
    İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Ynt: Motorine gelen zamlardan sonra dizel insignia

Merhaba arabalardan çok iyi anlamıyorum ama yine de yorum yapmak istedim.ben de bir gazetede 50000 km yol yapanlar için yazı yazılmıştı orada da benzinli araçların daha ucuza geldiği yazıyodu bir de internette 8.etap adlı programın videosunu izledim orada da yılda 25000 km yol yapıldığı düşüncesiyle dizel ve benzinli araç karşılaştırması yapılmış orada da benzinli aracın daha ucuza geldiği söylendi.anladığım kadarıyla kullanımla ilgili gerçi bunları siz de biliyorsunuzdur.bunları duyduktan sonra bana da benzinli araç mantıklı geliyor.
    [center]
    1.6cdti sport 
    GREY HURRICANE [center]

Yorum

Bence hala dizel.Dizel aracı pahalı alıyorsunuz ama km başına yaptığınız yakıt tüketimi ve yakıtın 30-40 krş daha ucuz olması,ikinci elde satarken dizel aracı başta verdiğiniz farka yakın daha pahalı satmak fazlasıyla yetiyor bence.
      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
      2.0 CDTI
      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Hiç bir benzinli araç dizel araçlar kadar az yakamaz kaldıki dizel hala daha benzinden ucuz.fiyatları aynı olsa bile litre olarak daha az tüketilen dizel yine ucuza gelecek.tek sorun ilk yatırım maliyeti.Aynı aracın dizel ve benzinli arasındaki farkı eğer karşılayabiliyor iseniz dizel almak daha mantıklı çünkü verdiğiniz fark ölmüyor sonuçta satarkende ona göre fiyata satıyorsunuz yani o para hala sizin.satarken kırk takla atmıyorsunuz en azından bu araç çok yakıyor gibi söylemlerle karşılaşmıyorsunuz.kullandığınız aracın hergün kaç litre yaktığını soran arkadaşlarınız olmuyor çünkü zaten az yakacağını düşünüyorlar ve en güzeli yola çıkmadan önce hesap kitap yapmıyorsunuzu zaten daha az ne yakabilirki
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Yillik 20 bin km ve altinda yapana benzinli arac daha mantikli.
          Bunun birde performans muadili var mesela 1.6 cdti 136 hp, 1.4 turbo 140 hp ye muadil 1.6 sidi 170 hp ile karsilastirmak olmaz. Aracim daha 5 haftalik 3000 km yi gecti benim icin dizel en buyuk avantaj
          2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

dizel araçla benzinli aracın karşılaştırılması her zaman yapılır yapılmaya da devam edecektir.her dize araç kullanıcısının benzinli araç geçmişi illaki olmuştur.ama benzinli araç kullanıcılarının dizel araç tecrübesi olmadığı için bu tartışmalar sürmektedir.çok fazla dizel ve benzinli araç kullanmam sebebiyle tespitlerimi sizinle paylaşmak isterim;

- küçük şehirlerde yaşayanlar için dizel araç gereksizdir.(motor ısınamadan aracın stop edilmesi dizel aracı ekonomik olmaktan çıkacaktır)
            -dizel araç pahalı alınır pahalı satılır.satışı benzinliye göre daha kolaydır.
            -gazlayan her araç çok yakar.dizelde çok yakacaktır.
            -dizel aracın tepkisi benzinli araç kadar seri değildir.
            -dizel araç gürültülü benzinli araç gürültüsüzdür.
            -dizel araç aynı litre yakıtla çok daha fazla km yapar.
            - dizel araç kullanıcısı sonraki aracını benzinli çok zor tercih eder.
            -aynı kayıt tankına sahip biri benzinli biri dizel araç yakıt pompasında karşılaşırsa da durum daha net ortaya çıkacaktır.(ülke politikamız gereği benzin fiyatları motorin ile aynı olmayacaktır.aynı olacağını beklemek yerine yatırımınızı ucuz yakıttan yana yaparsanız zarar etmezsiniz.)

https://www.youtube.com/watch?v=Jem11GNnbzg

''Fidan dikmek için en iyi zaman yirmi yıl önceydi.Sonraki en iyi zaman ise şimdi'' İhtiyar Balıkçı

Yorum

İşleniyor...
            X