Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Cins Tashihi Opel Türkiye Tarafından Yapılırsa Geçerli Oluyor

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Cins Tashihi Opel Türkiye Tarafından Yapılırsa Geçerli Oluyor

Merhaba arkadaşlar, hepinize iyi akşamlar dilerim.
    Daha önce de söylediğim gibi araç ruhsatlarındaki yanlış tanımlama/ifadeler
    (özellikle 1.4 edition-elegance) değişik safhalarda baş ağrıtan, hak kaybı ve
    dolayısıyla üzüntüye sebep olan unsurlardır.

Şimdi bir arkadaşımızın yaşadığı canlı olayı aktarmaya çalışayım. Bu yılın başında, 2012 model, cosmo donanımlı bir araç satın aldı.Bir süre sonra 'acil ihtiyaç' hasıl oldu,araç satılığa çıkarıldı. 2012 model cosmo, şöyle şöyle artıları var filan diye ilan verildi;fiyat da oldukça uygundu.Çünkü;alıcıyı üzmeden hızlıca paraya çevirmek gerekiyordu.Başka bir söyleyişle 105.000.-tl faturası olan araç (henüz sıfır ayarında iken) 87.500.-tl fiyatla satışa çıktı. Çok geçmeden müşteri çıktı, 86.500.-tl'ye el sıkışılıp anlaşma sağlandı.

Kısa bir aradan sonra devam edeceğim, yazı bitene kadar yorum yapılmamasını rica ediyorum

Ynt: Cins Tashihi Opel Türkiye Tarafından Yapılırsa Geçerli Oluyor

Randevular alınıp veriliyor, nihayet noterde buluşuyorlar.Alış-satış bedeli beyan ediliyor,memur belgeleri hazırlıyor,sıra imzaya geldiğinde alıcı itiraz ediyor.Diyor ki:Ben 2.0 cdti,cosmo, 160 hp bir araç için pazarlık yaptım.Bu belgede aracın Edition olduğu yazıyor, bir yanlışlık var, cosmo olması lazım,belgeleri kontrol edin, doğrusunu yazın, belgeleri imzalamıyor.

Bu itiraz üzerine, noter memuru ruhsatı göstererek "burada yazılı olanları satış sözleşmesine geçirdim,bu bilgi dışında bir şey yazmam mümkün değil" diyor.Ruhsatda yazan bilgileri kontrol ediyorlar, noter elemanının haklı olduğu anlaşılıyor.Bunun üzerine alıcı otomobili almaktan vaz geçiyor.

Yorum

Bu hayal kırıklığı üzerine arkadaşımız ne yapacağını şaşırıyor, arabayı aldığı kişiye müracaat ederek 'beni aldattın, edition aracı bana cosmo diye sattın' diye sitem ediyor. Bu arkadaş da kötü niyetli değil, bayiden cosmo almış, ama, ne faturasına, ne de ruhsatına alıcı gözüyle bakmamış ve bu durumu da hiç fark edememiş.

Hemen ilk çıkış bayisini arıyor,durumu anlatıyor. Aldığı cevap ise evlere şenlik:Haklı olabilirsiniz, faturada yanlış bilgi aktarmış olabiliriz.Ancak;bu hatayı bizim düzeltmemiz mümkün değil,Opel Türkiye'ye müracaat edip derdinizi anlatın;çare varsa onlar bulurlar.

Çok ilginç değil mi? Köpeği öldüren sizsiniz,ama , başkası sürüklesin diye adres gösteriyorsunuz.

Arkadaşımız Opel Türkiye'ye etraflıca bir mektup yazarak durumu anlatıyor. Talebi dikkate alınıyor,araç künyesini,dosyasını inceliyorlar ve hatayı tespit ediyorlar. Fiili durumu özetleyen (hatayı kabul eden) bir yazı (belge) veriyorlar.Arkadaş bu belge ile trafik şube müdürlüğüne müracaat ediyor ve ruhsattaki 'EDİ' ibaresi 'COS' olarak değiştiriliyor.Bu değişikliğin ikinci eldeki pratik parasal değeri 5.000.- tl'dir haha

Bu olayın belgelerini paylaşmak isterim,Fatih Bey ya da Çağrı kardeşim yardım ederlerse

Yorum

Cins tashihi olayı araçlarda da oluyor muymuş Mesleğimle alakalı olduğu (değerleme uzmanı-eksper) için sadece gayrimenkullerle alakalı sanıyordum.

Yorum

Ben aracı alırken ruhsatta yazanı farketmiştim ve aldığım bayiye bu durumu o anda sordum. Bana dediği, "bütün 1.4 Edition Elegance lar sisteme edition olarak giriliyor, herhangi bir hata söz konusu değil, bu bütün bayilerde böyle yapılıyor" demişti.

Forumda gördüğüm kadarıyla kadın haklı, herkeste durum böyle. Çok bilmiyorum bu konuyu ama acaba girdikleri sistemde 1.4 Edition Elegance'ın tanımlı olmaması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Bayilerle ilişkili arkadaşlar bu konuyu bence netleştirebilirler

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

bu iş cok karışık bişey bi yandan donanım varsa sorun yok bir yandanda neden böyle bi hata yapılıyor sıkıntılı işler
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
            X