Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 Edition Elegance'ın ruhsatta Edition görünmesi sorunu..

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 Edition Elegance'ın ruhsatta Edition görünmesi sorunu..

çokk iyi bu konuyu açman.. edtion elegance sahibi arkadaslar ruhsatınızda edition mı yazıyor yoksa edition elegance mı?? benim ruhsatta edtion yazıyor fakat benim araç elegance.. kasko poliçesinide elegance olarak yaptırdımm..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibra
      Poliçeye direk "Edition Elegance + yeni Stil paket" şeklinde yazdırdınız mı?

Bu şekilde direk araç bedeli mi yükseldi, yoksa aksesuar bedeli olarak mı görünüyor yeni stil paket?

[/quote] poliçede insignia NB ( 140) edition elegance olarak yazıyor ve pert yada çalıntı durumunda 57000 tl lik bir değerre sahipolduğunu söylemişlerdi.. poliçeyi simdi inceliyorum önceki 42700 tl değişti ve yükseldii

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: insgna44

poliçede insignia NB ( 140) edition elegance olarak yazıyor ve pert yada çalıntı durumunda 57000 tl lik bir değerre sahipolduğunu söylemişlerdi.. poliçeyi simdi inceliyorum önceki 42700 tl değişti ve yükseldii
        Araç fiyatı 45.900 TL, Siz bunu nasıl 57.000'e çıkarttınız.
        Poliçeden Aracın ve Yeni stil paket vs fiyatını kalem kalem yazarmısınız? Poliçe tarihi de önemli gerçi

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

Nisan 2013 te sıfır aldım aracıı.. ruhsatt çıkınca edition yazmasıı benimde kafama takılmıştı..Kaskoyu yaptırırkenn biir kaç sigorta sirketiyle görüstüm 60bin tl ye aldığım aracın kaskosu nasıl olurda 42700 çıkar diyee.. en son yine aracı aldığım Malatya Opell Kavukların sigorta bölümünde kaskoyu elegance olarak yaptırdım .. Poliçede kasko değerii rayiç değer yazıyorr.. ama bana malatyada ki opel sirketinin söylediği fiyatıır 57bin.. sıkıntılı bir durum olursa ben aracı aldığım yeri tanırımm. Allah kaskoyu kullanmayıı nasip etmesinn herhalde bu durumu ancak basımıza kötü bir olay gelirse expertizlerle karsılacınca çözerizzz aracın bedel fiyatınıı.. belkide bi kandırmaca yasadımm

Yorum

Bende sigortam.net den görüştüğüm kişiden aldığım bilgiyi aktarayım. Onun ağzından yazıyorum.

"Geçtiğimiz Nisan çıkan kasko bilmemne kanunlarına göre artık araç kasko bedeli, ödenecek araç bedeli için tek etken değil. Aracın çalınması yada perte çıkması durumunda ödenecek para için, sigorta şirketleri şu 4 etkenden istediklerini seçerek, bunların ortalamasını alarak değerlendiriyorlar. "

Bu 4 etken şunlar:

1. 3 internet sitesinden sizin aracınız muadilin araçların fiyatlarına bakmak
            2. Yetkili yetkisiz satıcıların fiyatlarına bakmak
            3. Araç değer listesine bakmak (bu o düşük olan kasko değeri)
            4. yü hatırlayamadım

mesela avivasa 1 ve 2. maddelerden elde ettiği değerlerin ortalamasını alarak, aracın fiyatını belirliyor, 3. maddedeki değer onlar için önemli değil. Şirketlere göre bunlar çeşitlilik gösteriyor.

Sigorta şirketleri ile görüşürken perte ayrılacak/çalınacak araç için ödenecek değerin neye göre belirlediklerini sormakta fayda var."

Zaten artık yeni poliçelerde araç kasko bedeli diye birşey görünmeyecek, olmayacakmış..

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

Yorum

şimdi ruhsatıma baktım İNSİGNİA NB 1.4 EDİT .OG- A YAZIYOR

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                şimdi ruhsatıma baktım İNSİGNİA NB 1.4 EDİT .OG- A YAZIYOR
                Evet hepimizde aynı. Muhtemelen ticari adı da:INSIGNIA 1.4 NB EDITION 140 HP' dir.

Yorum

Avivasa dan gelen poliçe de, araç bedeli hakkında şu ifadeler var:

RAYİÇ BEDEL TESPİTİNDE KULLANILACAK REFERANS NOKTALARI:

Hasar tarihi itibari ile rayiç değer tespitinde, donanım seviyesi, model yılı, hasar anındaki km'si ,
                  daha önceki hasarları, kullanım şekli gibi araç değerini etkileyen kriterler dikkate alınır.Yukarıda
                  belirtilen özellikler dikkate alınarak internet siteleri, muadil araca sahip yetkili / yetkisiz satıcılar ile
                  galerilerden en az 3 adet fiyat alınır ve bu fiyatların ortalaması rayiç değer olarak belirlenir.

Yorum

İbrahim sonuç olarak bende ki poliçedede kasko değer i Rayiç değer yazıyor o yüzden kalem kalem aktaramadımm poliçee eski poliçelere benzemiyor.. sanırım senin belirttiğin gibi hesaplanacakk.. bu arada hepimizin ruhsatta edition yazdığını öğrenmiş olduk araçlar elegance + yeni stil paket olsalarda.. sonuçta İnsignia Team ve İnsignia sahibi olmakk bi ayrıcalıktırr..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibra
                      Ozaman bende edition elegance fiyatını sectireyim direk.. Yeni stil paket olayını da 5000 tl aksesuar olarak ekletebilirsem sizin gibi iyi olur O konuda nasıl ikna ettiniz acaba?
                      yeniden merhaba İbrahim hocam kusura bakma biraz geç döndüm.ruhsata baktım ticari adı:insignia limousine nb şeklinde geçiyor sigorta kağıdında da INSIGNIA 1.4 NB EDITION 140 HP diye geçiyor.Aksesuar konusunda da kasko şirketi sormuştu aracınızda ekstra donanımlar var mı diye bende evet dedim dvd,tv,navigasyon sistemi var 18 inç jantlar karter koruma afl farları da söylemiştim sanırım 5 bin tl eklettim böylelikle.
                      1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri

Yorum

Saolun cevaplarınız için. Bende Edition Elegance+Yeni Stil Paket (Bluetooth+18'' jant+Adaptif farlar) şeklinde belirttiler. Aksesuar kısmına da Fiyat olarak Opelin sitesinden bakarak 3577 TL yazdırdım.

Yorum

Aynı soruyu aracı ilk aldığımız zaman bvende yazmıştım bizim aracın ruhsatında da sadece edition olarak geçiyor bunun için acaba nerden detaylı bilgi alırız?
                          Birde kasko bedeli 58.500 olarak çıkıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: opel80
                            Aynı soruyu aracı ilk aldığımız zaman bvende yazmıştım bizim aracın ruhsatında da sadece edition olarak geçiyor bunun için acaba nerden detaylı bilgi alırız?
                            Birde kasko bedeli 58.500 olarak çıkıyor
                            Anlaşılan , 1.4 kullanan bütün arkadaşların ortak sorunu ruhsattaki eksik bilgiler.
                            Yakın geçmişte bir tanıdığın başından geçen olayı anlatacağım;ancak ayrı bir başlık açmanın
                            daha uygun olacağını düşündüğüm için burada yazmayacağım.

Yorum

İşleniyor...
                            X