Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.6 T ST Yakıt Tüketim Rekorum ve Gezi Paylaşımı

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.6 T ST Yakıt Tüketim Rekorum ve Gezi Paylaşımı

Mesut Bey tebrik ederim.Bu veriyi elde etmek aracın değil sürücünün marifeti.Geçenlerde Kırklareline gittim.Vites geçişlerini 2000-2200 devirlerde atmaya gayret edip 110-120 geçmemeye gayret ettim.trafikte yoktu fazla. bir süre sonra bir sıkıntı geliyor. dayanamıyor insan basayım diyorum.210 gördüm hemen çekiyorum ayağımı gene 110-120 lere devam.2-3 kez süratlendim 180-200 yaptım.Boş viteste çok gittim.Araba ağır olunca rüzgarda olmayınca eğimle beraber çok yol gidiliyor.Buna rağmen 7,5 lt ortalama gördüm.Daha aşağıya ineceğini hiç ümit edemiyorum.Aracım bu değerleri görmeye müsait olsada ben müsait olamam.Zaten bu süratlerde sürekli gideceksek 180 beygire ihtiyacımız olmazdı.İnsignia Sport Tourer bir tutku gerçekten.Aracımı satışa koydum.Bir yanım müşteri çıksın diyor diğer yanım İnşallah bugünde birisi çıkmaz diyor. ) diğre markalarda muadil göremiyorum bizim araçlara.audinin a4 st si bile aynı albenisi yok.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.Yeni rekorlarınızı keyifle bekliyoruz.
    Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

Orjinal yazı sahibi: oguz:)
      Mesut Bey tebrik ederim.Bu veriyi elde etmek aracın değil sürücünün marifeti.Geçenlerde Kırklareline gittim.Vites geçişlerini 2000-2200 devirlerde atmaya gayret edip 110-120 geçmemeye gayret ettim.trafikte yoktu fazla. bir süre sonra bir sıkıntı geliyor. dayanamıyor insan basayım diyorum.210 gördüm hemen çekiyorum ayağımı gene 110-120 lere devam.2-3 kez süratlendim 180-200 yaptım.Boş viteste çok gittim.Araba ağır olunca rüzgarda olmayınca eğimle beraber çok yol gidiliyor.Buna rağmen 7,5 lt ortalama gördüm.Daha aşağıya ineceğini hiç ümit edemiyorum.Aracım bu değerleri görmeye müsait olsada ben müsait olamam.Zaten bu süratlerde sürekli gideceksek 180 beygire ihtiyacımız olmazdı.İnsignia Sport Tourer bir tutku gerçekten.Aracımı satışa koydum.Bir yanım müşteri çıksın diyor diğer yanım İnşallah bugünde birisi çıkmaz diyor. ) diğre markalarda muadil göremiyorum bizim araçlara.audinin a4 st si bile aynı albenisi yok.Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin.Yeni rekorlarınızı keyifle bekliyoruz.
      Teşekkür ederim Oğuz bey, dediğiniz gibi biraz sabır olayı Motorsiklet kullandıktan sonra bende bu sabır olayı gelişti. Yavaş sürüş hiç rahatsız etmez hala geldi. Kocaeliden antalyaya 90 ı geçmeden gidip gelmişliğim vardır Ancak sürüşümde İnsignia ST alınca biraz değişiklik oldu, çünkü otomobil biraz daha keyif vermeye başladı. Ailem yanımdayken sakin sürüş , tek başımayken Allah ne verdiyse Sports Tourer ı bu yüzden çok seviyorum, iki yönlü kullanım için çok uygun. Bu yüzden 180 bg e ve daha fazlasına da ihtiyaç var bence. Bu tarz güçlü araçlarla sürekli hızlı gitmek değilde, gerektiğinde istediğin kadar gidebileceğin gücün ayağının ucunda olmasını bilmek ve gitmek güzel bir duygu.

Hayırlısı olur inşallah gerçekten ayrılması zor bir araç. Benim de eşim aracın kullanımının sert olmasından yakınıyor ve söylenmeye başladı, - bence sıkıntı yok- bakalım ne kadar dayanabileceğim
      2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Yorum

Boş viteste çok gittim.Araba ağır olunca rüzgarda olmayınca eğimle beraber çok yol gidiliyor.Buna rağmen 7,5 lt ortalama gördüm.Daha aşağıya ineceğini hiç ümit edemiyorum.
        Boş vites kâr mı? zarar mı? Boştayken 1.1 2.2 arası değer gösterirken. Yüksek viteste gazdan ayağı tamamen çekince Sıfır gösteriyor.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Vitesteki araç kinetik enerjiyi kullanıyor bu yüzden belli bir süre sonra motor kompresöründen dolayı hı düşer ama boşa aldığınızda fizik kurallarına göre gidersiniz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
            Boş viteste çok gittim.Araba ağır olunca rüzgarda olmayınca eğimle beraber çok yol gidiliyor.Buna rağmen 7,5 lt ortalama gördüm.Daha aşağıya ineceğini hiç ümit edemiyorum.
            Boş vites kâr mı? zarar mı? Boştayken 1.1 2.2 arası değer gösterirken. Yüksek viteste gazdan ayağı tamamen çekince Sıfır gösteriyor.
            Eğer ki boşa atıp , normal seyir hızının altına düşüp tekrardan aracı hızlandırmaya çalışırsan karlı değil. Ya da boşa atıp aracı fazlaca hızlandırıp viraja gelince frene basmak zorunda kalıyorsan yine karlı değil. Kendim nasıl kullandığımı anlatayım, öncelikle sadece otoyolda boş vitesi kullanırım. Örneğin bolu dağı inişi, burada aracı boşa atarım rutin seyir hızıma gelene dek vitese takmam. Ancak virajlı e-5 güzergahlarında kesinlikle boşu kullanmam, viteste ayağımı gazdan çekerim.

Bir anımı anlatayım, kartepeden aşağıya iniyoruz iki araba. Bende pert c3 arkadaşımda sıfır polo var. 3. vitese taktım hiç gaza basmadan ilerliyorum, arkadaşım ise boşta gidiyor hızlanıyor her keskin virajda aracı yavaşlatmak için frene yükleniyordu. Bir süre sonra sağa çekmiş beklerken yakaladım onu. Aracın ön iki tekerlek içerisinde dumanlar çıkıyordu. Tehlike atlatıp zor durmuş. Dedim araç boşta mı iniyordun evet dedi? Balatalar artık iflas etmiş durumdaydı. Dakikalarca arcın soğumasını bekledik.

O yüzden genel olarak bence çok da mantıklı birşey değil boşa atmak.
            2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Yorum

Haklı olabilirsiniz. Kartepeden inerken bende arkadaşınız gibi denemiştim. Sonra balataların ısınacağını hissettim ve vitesle indim. ) Benim bahsettiğim yol zaten Edirne yolu düz idi.Hız sabitlemeyi beceremedim bir türlü. Yoksa arkadaşlardan duyduğum yüksek vitesle hız sabitleyerek 90-100 ile gitmenin çok tasarruflu olduğu idi. Eski teknoloji ile üretilmiş araçlar ile büyüdük.Babamız peygamber vitese taktım derdi boşa atınca. ) Sizlerin tecrübelerini paylaşması ile en doğru yolu bulacağız. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

Yorum

Hiç bir tubolu arabada boşa atılmaz turboya zarar verir diye bir bilgi lise yıllarımda servisçimiz tarafımdan aklıma kazınmış. alala
                Ben bizim Accentte bile atmazdım boşa yüksek vitese takardım kendi gitsin..
                Çıktığın vitesle in diye bir tabir var.

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Hiç bir tubolu arabada boşa atılmaz turboya zarar verir diye bir bilgi lise yıllarımda servisçimiz tarafımdan aklıma kazınmış. alala
                  Bizim araçlardaki aktif turbo yani marşı bastığınız anda turbo devrede

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Bizim araçlardaki aktif turbo yani marşı bastığınız anda turbo devrede
                    Vites boşta gitmek Turboya zarar verir mi? vermez mi? Diğer forumlardan okuyum dedim ne kavgalar ne tartışmalar çıkmış
                    Anladığım kadarı ile
                    -Turboya zarar vermez fakat yüksek devirleri çevirip birden boşa almak yağlama sistemlerinin çalışma kararlılığını etkileyeceğinden zararlıymış
                    -Fren sistemine kesinlikle zararlı.
                    -Tasarruf konusu halen muamma ama beyniniz öyle hissettiriyor ve rahatlamanıza sebep oluyorsa salın boşa gitsin

Yorum

Yüksek devirden sonra boşa atmak neden sıkıntılı olsun anlayamadım...
                      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Çok gayri ihtiyari söylediğim boş vites mevzuu ciddiyet kazandı. Bu işin ehli olan arkadaşlardan 2 konuda fikir arz etmek isterim. Daha önce turbo aracım olmadı.Bilmeden zarar vermek istemem. Boşa atıldığında bir zararı olur mu? 2- Tasarruf olur mu?

Yorum

Çok gayri ihtiyari söylediğim boş vites mevzuu ciddiyet kazandı. Bu işin ehli olan arkadaşlardan 2 konuda fikir arz etmek isterim. Daha önce turbo aracım olmadı.Bilmeden zarar vermek istemem. Boşa atıldığında bir zararı olur mu? 2- Tasarruf olur mu?
                          Oguz bey,

Mesajlarda yazıldığı gibi boşa atmak teorik olarak olmaz ama kullanıcı hatası diyelim biz uludağ,kartal tepe ve ya dik bir dağdan virajlı yollarda boşa atarsanız mecburen fren kullanmak zorunda kalırsınız buda fren balata ve disklerinin aşırı ısınmasına sebep verir bunun la beraber eğer akünüz zayıf ise alternatörünüz normaldan fazla çalışacağı için yakıt tüketiminiz arta bilir ama tatlı bir rampadır yolun sonu da gözüküyordur frene ihtiyacınız yoktur mesala Ankara - Bolu arasında buna benzer yerler var at boşa aç camıda biraz çam havası ile birlikte keyfine bak sonuçta boşa atarak kazandığınız yakıtı biraz gaza yüklenmekle misli ile harcıyorsunuz

sonuç olarak
                          Motora Zarar Vermez
                          Çok fazlada bir ekonomi sağlamaz
                          Ekonomi için yüksek viteste gaza basmayın kendi halinde gitsin o zaman ekonomi oluyor.

Yorum

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim Fatih Bey.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                              Oguz bey,

Mesajlarda yazıldığı gibi boşa atmak teorik olarak olmaz ama kullanıcı hatası diyelim biz uludağ,kartal tepe ve ya dik bir dağdan virajlı yollarda boşa atarsanız mecburen fren kullanmak zorunda kalırsınız buda fren balata ve disklerinin aşırı ısınmasına sebep verir bunun la beraber eğer akünüz zayıf ise alternatörünüz normaldan fazla çalışacağı için yakıt tüketiminiz arta bilir ama tatlı bir rampadır yolun sonu da gözüküyordur frene ihtiyacınız yoktur mesala Ankara - Bolu arasında buna benzer yerler var at boşa aç camıda biraz çam havası ile birlikte keyfine bak sonuçta boşa atarak kazandığınız yakıtı biraz gaza yüklenmekle misli ile harcıyorsunuz

sonuç olarak
                              Motora Zarar Vermez
                              Çok fazlada bir ekonomi sağlamaz
                              Ekonomi için yüksek viteste gaza basmayın kendi halinde gitsin o zaman ekonomi oluyor.

Yorum

İnternette bir testte boşat gitmenin daha maliyetli olduğunu ispatlıyorlar. Fatih Beyin söylemine ek olarak paylaşmak istedim.
                                Boşa almaya gerek yokmuş. Hız sabitleme ile gitmek daha mantıklı.

http://www.youtube.com/watch?v=-zsPHPvRzog#

Yorum

İşleniyor...
                                X