Duyuru

Collapse
No announcement yet.

INSIGNIA YAKIT TÜKETİMİ KARŞILAŞTIRMASI

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• INSIGNIA YAKIT TÜKETİMİ KARŞILAŞTIRMASI

Geçen hafta insignia'yla (1.6 T) minimum ne kadar harcıyor diyerekten çevre yolunda yol bilgisayarını sıfırladım. Trafik olmayan 5,5 km'lik ev güzergahında 6,6 litre ortalamayla eve vardım.
    Bugün aynı güzergahta (peugeot 3008 triptronic 1.6 dizel) aynı yolu-aynı trafik-aynı sürüşle 3,5 litre ile eve ulaştım.

Arada oldukça büyük fark olmasına rağmen benzinli araç olması sebebi ile normaldir diyorum;
    çünkü geçen hafta bir meslekdaşım dizel araba almayı düşündüğünü söyledi, şaşırdım daha 9-10 ay önce jetta 1.2 tsi almıştı, hayırdır niye değiştireceksin ki diye sordum, şehir işi 8-9 litre arası yakıyor, bazen 10 litreyi de gördüğüm oluyor dedi. 105 hp 1.2 motor bir araç ortalama 9 litre yakıyorsa, insigniaların tüketimi çok da abartılacak bir şey değil sanırım.

Ynt: INSIGNIA YAKIT TÜKETİMİ KARŞILAŞTIRMASI

Orjinal yazı sahibi: adamsapple
    Geçen hafta insignia'yla (1.6 T) minimum ne kadar harcıyor diyerekten çevre yolunda yol bilgisayarını sıfırladım. Trafik olmayan 5,5 km'lik ev güzergahında 6,6 litre ortalamayla eve vardım.
    Bugün aynı güzergahta (peugeot 3008 triptronic 1.6 dizel) aynı yolu-aynı trafik-aynı sürüşle 3,5 litre ile eve ulaştım.

Arada oldukça büyük fark olmasına rağmen benzinli araç olması sebebi ile normaldir diyorum;
    çünkü geçen hafta bir meslekdaşım dizel araba almayı düşündüğünü söyledi, şaşırdım daha 9-10 ay önce jetta 1.2 tsi almıştı, hayırdır niye değiştireceksin ki diye sordum, şehir işi 8-9 litre arası yakıyor, bazen 10 litreyi de gördüğüm oluyor dedi. 105 hp 1.2 motor bir araç ortalama 9 litre yakıyorsa, insigniaların tüketimi çok da abartılacak bir şey değil sanırım.
    Bende arada kullandığım ablamın Polo su var. Emin olun benim araçtan çok yakıyor.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Bende insigniayayla 5in altina inemedigim yeri ayni kullanisla dizel a1le 3,1 litreyle gitmistim hemde ben cc kullaniyorum a1de cc yoktu olsa belki 2,9 falan gorurduk gercekten az yakan bi aracti
      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Önceki arabam Hyundai accent sıralı sistem atiker ile memleketime 10 litre gaz yakarak gidiyordum
        İnsignia ile aynı yolda 10 litre benzin yakıyoruz

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Aracimi yeni aldım 2. El 115 hp lpg li henüz 2 depo bitirdim şehir içi 100 km de 9 lt lpg yakıyor
          Astra 3 classic Hb 1.3 cdti 2012 konfor paket

Yorum

Orjinal yazı sahibi: adamsapple

Bu biraz kullanım ile alakalı. Belki o jetta'yı siz kullansanız 6 lt yakacak...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Kullanım çok önemli
              Golf 1.2 TSI DSG ile 160-200 kmh temposunda 10 lt
              100-120 temposunda 5.5 lt tüketim gördüm

Bizim canavarlar özellikle 1.6 az yakmıyor ama ne kadar sakin kullanıyor olsanız bile accent jetta gibi alt segmente göre çok daha çabuk hızlanıyorsunuz

7 lt altına ben de inemedim
              Ama 110 altında gitmek de o kadar beygire yakışmaz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                Kullanım çok önemli
                Golf 1.2 TSI DSG ile 160-200 kmh temposunda 10 lt
                100-120 temposunda 5.5 lt tüketim gördüm

Bizim canavarlar özellikle 1.6 az yakmıyor ama ne kadar sakin kullanıyor olsanız bile accent jetta gibi alt segmente göre çok daha çabuk hızlanıyorsunuz

7 lt altına ben de inemedim
                Ama 110 altında gitmek de o kadar beygire yakışmaz
                Uzun yolda bizim araçlar 8 lt civarı yakıyor ama yolun durumu ve aracın yükü bunu çok etkiliyor. Isparta Antalya arasındaki dağ yolunda 9-10lt yakmıştım... Gayet fazla... ama orası dağlık yol... Aynı yolu benzinli focus ile 8lt ile geçtim...
                1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

ankara-konya-antalya dönüş antalya-konya-ankara 1250 km yol ortalama 6.2
                  insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                  honda accord 2.4 Executive...

Yorum

Süper rakam ben bir türlü 8'in altına inemedim uzun yolda

Yorum

fazla sıkıştırmadan ulaşabiliyorsun ortalama hızım 120 100 ihihi
                      insignia 1.6 Turbo Cosmo+flexride+teknik gri+sunroof+deri+cd 500 navi+19" Jant
                      honda accord 2.4 Executive...

Yorum

İşleniyor...
                      X