Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 T İNSİGNİA LPG UYGULAMASI YAPILDI İZLENİMLERİM

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 T İNSİGNİA LPG UYGULAMASI YAPILDI İZLENİMLERİM

Orjinal yazı sahibi: Alp
    Eksozdan çıkan dumanda gaz kokusu oluyor. Gaz hava karışımı yakıt ne kadar yansada eksozdan mutlaka çıkan gazın kokusu, benzinli araç gibi değil ki. Trafikte bekerken ben çoğu zaman camımı kapatmak gereği duyuyorum
    Yakıtı tam olarak yakamadan egzozdan çiğ gaz yada benzin atan araçlar olabiliyor. Trafikte denk gelince bu benzin ise ben rahatsız olmuyorum koku hoşuma gidiyor ihihi
    Gaz kokusu genelde eski araçların arkasından gidince geliyor mide bulandırıcı. Bazılarında da içeri vuran bir gaz kokusu oluyor onların acilen kontrol ettirilmesi gerekiyor tehlikeli bir durum kaçak olabilir. Yanmamış gazın kokusu kükürt kokusu, çürümüş yumurta kokusu gibi oluyor.
    Denk geldiyse hatırlarsınız kokusuz oto gaz yazar bazı lpg dolum istasyonlarında.
    Gazın bir kokusu var doğru yanmadığı taktirde...

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: omfaya
      Orjinal yazı sahibi: Alp
      Eksozdan çıkan dumanda gaz kokusu oluyor. Gaz hava karışımı yakıt ne kadar yansada eksozdan mutlaka çıkan gazın kokusu, benzinli araç gibi değil ki. Trafikte bekerken ben çoğu zaman camımı kapatmak gereği duyuyorum
      Yakıtı tam olarak yakamadan egzozdan çiğ gaz yada benzin atan araçlar olabiliyor. Trafikte denk gelince bu benzin ise ben rahatsız olmuyorum koku hoşuma gidiyor ihihi
      Gaz kokusu genelde eski araçların arkasından gidince geliyor mide bulandırıcı. Bazılarında da içeri vuran bir gaz kokusu oluyor onların acilen kontrol ettirilmesi gerekiyor tehlikeli bir durum kaçak olabilir. Yanmamış gazın kokusu kükürt kokusu, çürümüş yumurta kokusu gibi oluyor.
      Denk geldiyse hatırlarsınız kokusuz oto gaz yazar bazı lpg dolum istasyonlarında.
      Gazın bir kokusu var doğru yanmadığı taktirde...

Evet yanmayan gaz bunu yapar ama bizim taktırdığımız dönüşüm kitleri bu sorunu yapmıyor... Bu nedenle koku da olmuyor... koku olacak diye bir şey söz konusu değil... insignia şahin değil...
      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

düzgün yakılan bir yakıttan koku çıkmaz zaten.öyle olsa yemek pişerken mutfağa girilmez hale gelirdi.ortalığı gaz kokusu sarardı.tam yanma sağlanabilirse kokusuz tertemiz enerji elde edilir.ama araçta lpg ayarı iyi yapılmamışsa motor arıza lambanız yanıyorsa büyük ihtimalle o kokuyu sizde çıkartıyo olursunuz.
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

doğan .şahin. kartaş gibi araçlarda gaz kokusu oluyor ama benim araçta şuan gaz kokusu yok!! avm lere aracımla giriş yapıyorum stepne yok anlayamıyorlar güvenlik kontrol ederken egsozttan eğer koku çıksa anlar içeri almazlar ama öyle bir sıkıntıda yok

Yorum

Yeni nesil kitlerde sorun olmuyor gaz kokusu... Ayrıca motor arıza ışığı da yanmıyor...
            1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

bugün itibari ile lpg uygulamasından sonra 4500km yol yaptım .Allaha şükür bu kilometreye kadar sıkıntı çıkmadı herşey yolunda istanbul içi durkalk trafikte 30krş şehir dışı 21 krş civarı yakıt ortalamam var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                bugün itibari ile lpg uygulamasından sonra 4500km yol yaptım .Allaha şükür bu kilometreye kadar sıkıntı çıkmadı herşey yolunda istanbul içi durkalk trafikte 30krş şehir dışı 21 krş civarı yakıt ortalamam var
                gayet iyi değerler yakalamışınız inşallah hiç bir sıkıntı çıkmadan devam edersiniz 1.4 kullanıcısı olarak takip ediyorum sizi zaman zaman bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.
                1.4 edition elegance stil paket+necvox navigasyon sistemi panacotta gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cit_38
                  Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                  gayet iyi değerler yakalamışınız inşallah hiç bir sıkıntı çıkmadan devam edersiniz 1.4 kullanıcısı olarak takip ediyorum sizi zaman zaman bizleri bilgilendirirseniz sevinirim.
                  olumlu olumsuz sıkıntıları yazarım

Yorum

Arkadaslar Istanbul Ankara arasi 250 tl yakiyorum gerisini siz dusunun sozun bittigi yerdeyim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sefa3434
                      Arkadaslar Istanbul Ankara arasi 250 tl yakiyorum gerisini siz dusunun sozun bittigi yerdeyim
                      Lpg candır çok km yapmıyorsanız idare edin ama aksi ise lpg şart

Yorum

Slm beyler
                        Dün aracımı park ettim ve 10dk sonra çalıştırmak için kontağı çevirdim sanki aracımın marş motoru takılı kalıyormuş gibi tıkır tıkır bir ses geldi geri kapattım tekrar çalıştırmak için kontağı çevirdim yine aynı ses..2dk bekledim sonra düzeldi 1 km gittikten sonra aracım lpg hatası verip benzine geçti ve motor sanki stop edecek gibi devirsiz çalışmaya başladı ve hemen peşine çekiş kontrol hatası verdi ( stabili trak ) . Tabi o sıra ben bi panik içine girdim sağa çektim olan biteni anlamaya çalıştım . Gazı taktırdığım yeri aradım arabayı getirmemi istedi bende gazcının yolunu tuttum aracı bıraktım çıktım 3 saat sonra aradılar sorunu hallettik dediler. Arabayı almaya gittiğimde sorunun yanlış hatırlıyor olabilirim benzinin 2. Sensöründe gevşeme olduğu tespit edilmiş ve sorunu halletmişler ben ordaykende 2. Sensörü çıkardılar aynı arıza oldu 7000km sonra anladığım kadarı ile montaj sırasında kaynaklanan bir sorun yüZünden tadım biraz kaçmıştı neyseki çözüldü
                        Araç 7000km şuan şehir içi 29krş şehir dışı 21 krş yakmakta

Yorum

Gaz taktırmak çok avantajlı mı ben taktırmak istiyorum ama hesaba gelince iş karışıyor örneğin benim araç 1.6 t gazda 30 kuruş yakacak benzinde 50 kuruş yakıyor 1000 km de 200 tl 80.000 km de 16.000 tl fark ediyor gazı 2500 tl subap 1500 tl sonra 60.000 km de 3000 tl gibi bir masraf çıkıyor bakımı vs üstüne 2. El de daha düşük fiyata gidiyor 2000-3000 tl de oradan düşse toplam 10000 tl gibi bir kayıp oluyor yani 80.000 km de 6.000 tl gibi bir kar oluyor ben 80.000 km yi 4 sene de yapıyorum kafam çok karışık bizde bir de 1.3 mjet punto var şehir içi ve bazen uzun yola puntoyla gidiyorum ben tabiki insignia ile gitmek istiyorum ama bu hesaba girince çok gerekli gelmiyor bana akıl verin lütfen 6000 tl bölü 48 yaklaşık 150 tl yapıyor aylık bunun içinde gaz taktırmak istemiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ati başkan
                            Gaz taktırmak çok avantajlı mı ben taktırmak istiyorum ama hesaba gelince iş karışıyor örneğin benim araç 1.6 t gazda 30 kuruş yakacak benzinde 50 kuruş yakıyor 1000 km de 200 tl 80.000 km de 16.000 tl fark ediyor gazı 2500 tl subap 1500 tl sonra 60.000 km de 3000 tl gibi bir masraf çıkıyor bakımı vs üstüne 2. El de daha düşük fiyata gidiyor 2000-3000 tl de oradan düşse toplam 10000 tl gibi bir kayıp oluyor yani 80.000 km de 6.000 tl gibi bir kar oluyor ben 80.000 km yi 4 sene de yapıyorum kafam çok karışık bizde bir de 1.3 mjet punto var şehir içi ve bazen uzun yola puntoyla gidiyorum ben tabiki insignia ile gitmek istiyorum ama bu hesaba girince çok gerekli gelmiyor bana akıl verin lütfen 6000 tl bölü 48 yaklaşık 150 tl yapıyor aylık bunun içinde gaz taktırmak istemiyorum
                            Ati başkan, diğer mesaja da yazdım buraya da yazayım... prins 3.500tl... 40 bin km sonra süpab değişimi için 1.500tl daha... bundan sonra başka masraf yok ki...

Yorum

Teşşekkür ederim bu bobin takma vs falan olmuyormu sadece bu ikisi ise çok mantıklı

Yorum

İyi bir montajda sıkıntı olmaz... seni ankarada yönlendireceğimiz yerler var. İyi düşün taşın kardeş...

Yorum

İşleniyor...
                                X