Ynt: 1.4 T İNSİGNİA LPG UYGULAMASI YAPILDI İZLENİMLERİM
Orjinal yazı sahibi: adamsapple
Ülkeyi yönetenlere güven olmaz ki, bu aralar herkes lpg taktırmaya başladı, bir bakmışsın 2-3 ay sonra lpg'ye bir zam, hop olur lpg'nin litresi 3,5-4 lira. hiç belli olmaz.
Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
Ülkeyi yönetenlere güven olmaz ki, bu aralar herkes lpg taktırmaya başladı, bir bakmışsın 2-3 ay sonra lpg'ye bir zam, hop olur lpg'nin litresi 3,5-4 lira. hiç belli olmaz.
oda bir ihtimal !!!!
En temiz çözüm doğal gaza (CNG) aslında ama memleketimizde doğal gazın araçta kullanımı bilinmiyor. Yaygınlaşmadı Ankara da benim bildiğim iki yer var araçlara dolum yapan.
Almanya da evinin garajına CNG dolum pompası yaptırmaya izin var.
Doğal gazın litresi 1.10 krş
(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power
Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
oda bir ihtimal !!!!
Zaten eskiden motorinde oldu aynısı. Hele uygulama oranları bir artsın. Geri dönülmez noktaya gelsin. Zam vergi artışı derken olmuş LPG mazot dengi
Mazot işi iyice kontrolden çıktı; benzinle hiçbir farkı kalmadı neredeyse, eskiden yılda 15000 km yapan için dizel araç mantıklıydı, şimdi 40000 den aşağı kurtarması mümkün değil.
Benim en büyük merakım koku. Sürüş anı olur mu bilmiyorum ama ışıkta, rölantide beklerken rüzgar ve çevre şartları nedeniyle koku dan rahatsız oluyor musunuz?
Bu arada büyük cesaret gerçekten ama hayırlı olsun umarım hep böyle memnun kalırsınız
Eksozdan çıkan dumanda gaz kokusu oluyor. Gaz hava karışımı yakıt ne kadar yansada eksozdan mutlaka çıkan gazın kokusu, benzinli araç gibi değil ki. Trafikte bekerken ben çoğu zaman camımı kapatmak gereği duyuyorum
Benim araç da 46.000 Km'dir lpg ile çalışıyor ve dediğiniz koku nedir bilmiyorum ben. O dediğiniz arkadaşın dediği gibi şahinlerde filan oluyor ya da eski araçlarda ya da lpg montajı iyi yapılmamış araçlarda... Lpg kokutan yeni nesil araç olmaz pek şimdiki lpg sistemleri ile.
2009 1.6 T 180 hp Edition Elegance,Sprintbooster,BMC kutuiçi spor filtre,KitMTM Keihin Enjektör,1.8 MB Genius Max regülatör...
Orjinal yazı sahibi: Alp
Eksozdan çıkan dumanda gaz kokusu oluyor. Gaz hava karışımı yakıt ne kadar yansada eksozdan mutlaka çıkan gazın kokusu, benzinli araç gibi değil ki. Trafikte bekerken ben çoğu zaman camımı kapatmak gereği duyuyorum
Bildiğiniz gibi LPG denilen yakıt Bütan,Propan gazlarının karışımıdır ve yanma sonucunda egzosdan sadece su buharı ve karbondioksit çıkar..Egzost çıkışından gaz kokusu duymamanız gerekir..
Yorum