Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk sürüş izlenimlerim ve eski aracımla B7 Passat 1.4 tsi karşılaştırmam

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İlk sürüş izlenimlerim ve eski aracımla B7 Passat 1.4 tsi karşılaştırmam

Arkadaşlar merhabalar, yeni aracımla hafta sonu kısa bir gezi yapma şansım oldu. Bu gezi sırasında da eski aracımla arasındaki farklılıkları değerlendirme imkanım oldu. Belki bu iki araç arasında kalan olur, faydası olur değerlendirmemin. Bir de iş yoğunluğundan vaktim olmuyor bu aralar, ilk fırsatta detaylı araç fotolarımı da sizlerle paylaşacağım.

Güzergahım ; Körfez-Kandıra-Ağva-Şile-Kartal-Körfez / Araçta 4 yetişkin+bebek var.

1- Motor : Sakin kullanımda passat 1.4 tsi 122 bg motoru daha kullanışlı, max torkunu 1500d/d da vermeye başlaması sürüşü gerçekten çok kolaylaştıryor. Ailecek yolculuklarımda 90-100 km/h arası seyehat ederim, kandıra yokuşlarında 6. vites 90 km/h ile rampalarda insigniam vites düşürmemi istedi passat buna gerek duymuyordu.Performanslı kullanımda ise, insignianın motoru herhalde ikiye katlar 122 bg tsi yi ihihi.
    Yakıt tüketimi ise genelde merak edilen konu oluyor. Gezi güzergahımın Körfez-Kandıra-Ağva-Şile-Kartal kısmını 8,1 l/100km ortalamasıyla, Kartal-Körfez arasını otoyoldan cc 90 km/h ile 5,7 l/100km ile tamamladım. İnsigniam yaklaşık 100km de yaklaşık 1-2 lt daha fazla benzin tüketiyor.

Bir kaç tane resim paylaşmak istedim 1.4 tsi 122 bg passattan. 1 depo ile 1315 km yol yamıştım, bir de yakıt tüketim verisi var paylaştığım. Körfez-ankara-körfez git gel yakıt ortalamam 4.8 lt/100km. Tabi bir de max hız

2 - Yol tutuş : İster sakin sürüş olsun, ister performanslı kullanım olsun insignia kesinlikle passattan daha üstün ve daha fazla insana güven veriyor. Belki passat düz otoyol sürüşlerinde daha konforlu olabilir ancak bence tartışmasız insignia. Viraj dönmek bu kadar mı keyifli olur Eskiden virajları kısaltarak dönerdim, şimdi virajların sağ çizgisini takip ediyorum. Arkada oturan eşim ve bebeği unutunca eşim ; "Başım döndü, bu araba nasıl viraj dönüyor" diye isyan etti sonunda

3 - Kalite : Passatın ses yalıtımının daha başarılı olduğunu düşünüyorum. İç mekan kalitelerini aşağı yukarı aynı olarak görüyorum, yanlız passatta çok dikkatimi çekmişti. Kapı içi cepler ve ruhsat cebinin içerisi döşeme kaplıydı. Bu hem bu gözlere koyulabilen cisimlerin ses çıkarmasını engelliyor hem de şık duruyordu.

4 - Fiyat/ Performans : Kesinlikle insignia diyorum Bu fiyata bu donanım muhteşem bence. Özellikle afl farlara bayıldım.

5- Sonuç: Passatın insanı dinginleştiren bir yapısı var, insignianın ise insanı ataşleyen ihihi Bir insan aracından indikten sonra dönüp dönüp tekrardan aracına bakıyorsa olay budur diyorum. Ben passata arkamı dönüp giderdim ama insigniadan aylımak çok zor oluyor
    2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Ynt: İlk sürüş izlenimlerim ve eski aracımla B7 Passat 1.4 tsi karşılaştırmam

İki araç sahibi olarak yaptığınız objektif değerlendirmeler için teşekkürler.
    İnsignia ile ateşli yolculuklara devam )

Yorum

Gayet net bir değerlendirme olmuş. Kazasız keyifli sürüşler...
      34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

Allah kazasız belasız ağız tadıyla sürüşler nasip etsin
        Hayırlı olsun
        [center]
        İnsignia 1.4 Edition Elegance Yeni Stil Paket 2012 OPC Body Kit (Kara Şahin)

BİR ZAMANLAR

Yorum

Güzel izlenim olmuş

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İzlenimleriniz objektif olmuş, teşekkürler
            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Bir çok passat sahibinin kabul etmemek için zorlandığı bir cümle kullanmışsınız "Bir insan aracından indikten sonra dönüp dönüp tekrardan aracına bakıyorsa olay budur diyorum. Ben passata arkamı dönüp giderdim ama insigniadan ayrılmak çok zor oluyor "...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denizucar
                Bir çok passat sahibinin kabul etmemek için zorlandığı bir cümle kullanmışsınız "Bir insan aracından indikten sonra dönüp dönüp tekrardan aracına bakıyorsa olay budur diyorum. Ben passata arkamı dönüp giderdim ama insigniadan ayrılmak çok zor oluyor "...
                +1

Yorum

Teşekkürler değerli yorumlarınız için. Geziden birkaç tane fotoğraf paylaşıyorum. Ağva kilimli fotoğraflardaki yer. Gün batımı saatlerinde çok güzel vakit geçirilebilir.

Temizlenince daha güzel gözükecek inşallah

2010 İnsignia Sports Tourer/ 1.6 Turbo / Siyah / Cosmo / 18" / DVD800 Navi /Panaromik Cam Tavan ----  Honda Accord 2.4 Executive

Yorum

paylaşım için teşekkürler
                    Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                    [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

Yorum

kazasız belasız bınersınız ınsaallah
                        2011 insignia 2,0 CDTI cosmo OPC

Yorum

Resimler de yorumunuz da keyfli biri olduğunuzu gösteriyor.
                          Gönlünüze göre devam etsin.
                          Iyi paylaşımlar .
                          Insignia Editition Elegance - 18" jant Teknik gri

Yorum

İşleniyor...
                          X