Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GÖRÜNMEZ KAZA

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: GÖRÜNMEZ KAZA

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
    Allah'a emanet olun kardeşlerim.
    Efendimiz (s.a.s.) bir mecliste otururlarken bir adam içeri girer. Ona sorar: deveni ne yaptın? Adam cevap verir: dışarıya bırakıp tevekkül ettim. Efendimiz adamın yaptığına itiraz ederek --- deveni önce bağla sonra tevekkül et, buyurur.
    Ne yazıkki ne kurallara uyuyoruz ne kural biliyoruz başımıza kaza gelmez zannediyoruz , ondan sonrada Allah'a emanet diyoruz. Elbette takdir Allah'ın ama bize düşende imtihan sırrına uygun olarak tedbir almak.
    Kardeşlerimizin " bana birşey olmaz mantığından ve ders alınacak ibretlik olayları kendisinden uzak görme düşüncesinden" vaz geçmeleri gerek.

Yani ben kısaca "görünmez kaza" deyimine kısmen katılsamda, hala trafik muayenelerinden kurtulmak için kırk takla atan toplumumuzda görünmez kazaların aslında görünür olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum. Rabbim beterinden saklasın.
    Benim kastettiğim aynen budur, lafı tersinden anlayan arkadaşlar adına teşekkür ederim hocam

Yorum

Her türlü yanlışı yapıp Allah korusun demek bize has bir durum

Yorum

Çok sağolun Fatih Bey ve Kadir Bey.
        Naci Bey durumu çok güzel bir kıssa ile özetlemiş. Takdir Tedbire engel değildir. Herkes kendi canını düşünmüyorsa bile başka bir insanın canına hakkına kastedecek olaylara sebebiyet vermemesi için önlemini almak zorunda. Kadere ve herşeyin Allahtan geldiğine inanmıyor gibi söylemlerde bulunuyorsak tehlikeli sulardayız demektir. Diyarbakırlı arkadaşımızı bu yüzden uyarmak istedi sanırım Arkadaşlar.
        Kazasız belasız sürüşler dilerim.
        Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

Ben de seyir halindeyken önümdeki kamyonetten bir plaka sunta fırladı sağ sol yaptım ama tam kenarı opel combo aracımın sağ farına ve kaportaya zarar verdi o şokla komyonun ne plakasını alabildim nede peşinden gidebildiim böyle cahil insanlar olduğu sürece hayatımız malesef pamuk ipliğine bağlı!!!!

Yorum

Tedbirini al, takdir Allahın dır... !!
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
            [center]

Yorum

Allah korusun hepimizin başına gelebilir böyle şeyler
              Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
              [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

İşleniyor...
              X