Sadece müslümanlar cennete gidiyorsa islamiyetten önceki insanlar nereye gidiyordu acaba?
Sayın Forumdaşım ; İslamiyet ile diğer dinler arasında önemli farklar vardır. Bunlardan bir tanesi de İslamdan önceki dinlerin belirli kavimlere İslamiyetin ise tüm kainata ve insanlara gönderilmiş olmasıdır. Bu nedenle daha önce Nebiler ve Resuller başka kavimlere gönderilmiştir. İslam alimleri bunların sayısının 124 bin olduğunu ifade ederler. Bu peygamberlerin getirdiği dinde aslında islamdır bunlara inananlarda Mü'mindir. Bu nedenle Efendimiz (s.a.s) den önce olsada bu peygamberlere uyanlar ehli cennettir. Bunlara en güzel örnek Antakya'da bulunan Habibi Neccar Hazretleridir ki zaten türbesi bir caminin içindedir.
Bunların yanında bir peygamber ile o kavme gelen başka bir peygamber veya Hz. Muhammed (s.a.s)ara
Sında kalanlar vardır bu arada kalan zamana fetret asrı halkada fetret ehli denir. Bunlar ise Allah'ı bilmek ahirete inanmak ve zalim olmamak gibi koşullarda ehli cennet olurlar.
Ve tabi ki bu sayılanlar dışında kalıp Allah'ın varlığını ve ahireti inkar edenler ve zalim olanların ehli cennet olması beklenmez.
Aslında şöyle bir kıssa biliyorum; İmam-ı Azama sormuşlar: ey imam bir adam hiç başka insan olmayan her yeri kapalı bir vadide yaşasa iman durumu ne olur ? İmam sormuş: bu adam gökyüzünü görüyor mu? Evet demişler. O zaman bu düzeni yaratan birisi vardır demeli, demiş.
Amma son peygamber geldikten, son kitap indikten sonra insanların hiçbir mazereti kalmamıştır. Çünkü eski kitap,suhuf ve emirlere muhalif olarak Kur'an-ı Mucizil beyan indiği andaki gibi korunmuş ve Efendimiz aleyhisselâm bu kitabın bütün ayrıntılarını ve emirlerini en ince ayrıntısına kadar açıklayarak yaşamıştır.
Yani sadece müslüman olanlar gitmiyormuş öyleyse.
Ne yapanın gideceği ne yapanın gitmeyeceği haddime değil,çokta araştırmadım.Soruyu da bilmediğimden sordum.İnsanları cennetlik-iyi-kötü sınıflandırması din,mezhep,ırk değildir.
Ayrıca geçmiş olsun,sallanan radyatörle markete ekmek almaya gidilmez,umarım tatile çıkmamışsınızdır.
Ellere yar oldu
2.0 CDTI
Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri
Yorum