Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ana caddede Insignia kötüleme kampanyası =)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Ana caddede Insignia kötüleme kampanyası =)

Merhaba Arkadaslar, araç sahibini tanıyorum ve aracla ilgili olarak sorunları baştan bu yana takip ediyorum. Aslında araçla ilgili bir sorunu yok ama olay şöyle gelişmiş; Vatandaş dizel insignia almak için Giraya gidiyor ama o anda ellerinde dizel yok, şu anda satılan araç var. Murat Haboğlu diyor ki, hocam ne gerek var 20 000 TL fazladan vermeye sana benzinli araç verelim. Vatandaş çok km yaptığını yakıtın önemli olduğunu söyleyince, hiç sorun değil LPG taktırırız diyor Haboğlu. Arkadaş şaşırıyor bu arabaya LPG olur mu dıyor, Haboğlu, olmazmı bu araçlar LPG uyumlu üretiliyor, hatta Opel kendisi de Lande Renzo (yada böyle bir marka) ile anlaştı kendileri de takıyor ama bu marka sorunlu olduğu için biz takmıyoruz ama biz burada BRC bayii Özençlerle anlaştık hemde hesaplı taktırıyoruz, eger özençlerden taktırırsanız garantinizide bozmayız dıyor ve vatandaş ikna olup aracı satın alıyor.

Sorunlar çıkmaya başlayınca servise gidiyor, diyorlar ki BRC ye gidin, BRC ye gidiyor ordan da diyorlarkı sorun LPG den değil servise gidin, bu şekilde arada kalıyor, en son Ankara'da yolda kalıyor gece orada sabahlıyor ertesi sabah Aku başlığını söküp takın düzelir diyorlar ve bu şekilde Çoruma geliyor. Servise gidiyor arabanın birseyı yok dıyorlar, 2 saat sonra tekrar yolda kalıyor. BRC ye gıdıyor LPG enjektörleri değişiyor bıraz yola gıdıyor yıne yolda kalıyor. BRC Girayın ustasını çağırıyor, dıyorlar ki araba bir yerden hava alıyor Gıray ustası Ertan Bey dıyorkı servıse getırın bır komperor basıncını (yada benzerı bır olcum) olcelım dıyor. Vatandas servıse gıdıyor Murat Bey dıyorkı bu arabaya servıste yapılacakk bırsey yok, vatandas dıyor kı bıraz once senın ustan dedı getırın olcum yapalım dıye, Ertan bey dıyor kı e ne dıyeydım BRC ustasının yanında yuzlerıne karsı sorun sızde dıyemezdım ya.. Eretesı gun BRC ustası servıse gıdıyor, dıyor kı Murat Bey bu aracın subaplarından hava alma ıhtımalı olabılır, motoru sokup degıstırelım subapları ve masrafları BRC garantısınden karsılayalım. Ama Murat haboğlu bunu kabul etmıyor Ankara yada Samsuna götürün dıyor. Vatandas ondan sonra opel merkezı arıyor ve ınsıgnıaların esasen LPG ye uyumlu olmadıgını ögreniyor ve Murat Beye söyledıklerını hatırlatıyor Murat Bey hepsını ınkar edıyor ve servıse kabul etmıyor aracı. Bunun uzerıne Vatandas Murat beye ıtıraz edıyor sorunumu cozun dıye, Murat Beyde git bildigin hukukı yollara başvur dıyor. Vatandaş Murat beye iki çözüm sunuyor; ya aracımı tamır edın masrafını BRC karsılayacak veya aracımı gerı alın ve zararı ortaklasa karsılayalım. Her ıkısını de kabul etmeyınce Opel merkezı ıkı gun boyunca arııyor olumlu bır yanıt alamıyor daha dogrusu cagrı merkezındekı gorevlı dısında muhatap bulamıyor. En sonunda Ihtar cekıyor dıyor kı, sözleşmeyi sızın hılenız nedenıyle feshedıyorum paramı odeyın.. ve bana bır cevap verın.. bu ıhtara ragmende ne gıray dan nede merkezden donen olmayınca boyle bır protestoya başvuruyor.
    Ben arac sahıbını tanıyorum aracla ılgılı bır sorunu yok aracı severek aldı ama arac alınırken verılen sozler tutulmayınca kendını aldatılmıs hıssettı ve bunun onuruna dokunduğunu soyluyor. Yoksa 5-10 bın lıra zararın pesınde oldugunu sanmıyorum. Aynı tavrı BRC ye karsıda gosterebılırdım dıyor ama onlar hatalarını kabul ettıler ve cozum ıcın yanımda oldular bu bana yetr dıyor.

Yorum

Mrb, önce sizi tanıyabilir miyiz,

http://www.insigniateam.com/forum/index.php?board=1.0

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

cemm19 arkadaşımızın anlattığına göre opeldeki satış temsilcisinin yaptığı büyük bir terbiyesizlikten kaynaklanan bir problem var. ama araç sahibinin yaptığı protesto amacının dışında, sadece arabayı kötülüyor. aldığı bayii ve satış temsilcisine karşı bir suç duyurusunda bulunsa daha iyi olur. bu konuda araç sahibine yardım edebilicek biri varsa bence cemm19'un aracılığıyla ulaşırsa iyi olur

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Opelmanisa, araç sahibi ihtar cekerek sözleşmeyi feshetmiş ve odedıgı paranın iadesını istemiş. P.tesı gunude sorun çözülmezse dıyor bir vinç kiralayıp aracı sehir merkezınde başaşagı sallandırarak eylem yapacakmış ve alacak davası açacagını söylüyor.

Yorum

Bu arada arabadakı yazılar ıkı gundur sökülmüş arkadaşlar ama araç hala olduğu yerde duruyor kir toz içinde

Yorum

sonunda muhatap bulabildik

hoşgeldiniz, ben olayı ilk Giray'dan öğrendim, onlara göre araç sahibi suçluydu, yavaş yavaş bilgiler geldikçe gerçek ortaya çıktı.

anlatım sıranıza göre birşeyler yazıyım,
              Opel'in LandiRenzo anlaşması var ancak Corsa, Astra, Astra Sedan için, Insignia'yı kapsamıyor.
              Landirenzo sorunlu demişler ama aksine BRC sorunlu, Özençlerle anlaşması olduğu için öyle demiş olabilir

"eger özençlerden taktırırsanız garantinizide bozmayız dıyor ve vatandaş ikna olup aracı satın alıyor."
              bu standart uygulanan sistem, Opel Insignia'ya lpg garantisi vermediği için servisler araçlara anlaşmalı olduğu yerden lpg taktırıyor, resmiyette garanti bozuluyor ama servis kendisi garanti veriyor. birşey olursa servisle lpg bayisi arasında halletmek zorunda.

"Murat Bey bu aracın subaplarından hava alma ıhtımalı olabılır, motoru sokup degıstırelım subapları ve masrafları BRC garantısınden karsılayalım. Ama Murat haboğlu bunu kabul etmıyor Ankara yada Samsuna götürün dıyor."
              neden böyle dediğini anlamadım gerçekten...

ınsıgnıaların esasen LPG ye uyumlu olmadıgını ögreniyor
              Opel Türkiye bu konuda haklı, kendileri garanti vermiyor, servis garanti vermiş.

Ben arac sahıbını tanıyorum aracla ılgılı bır sorunu yok aracı severek aldı ama arac alınırken verılen sozler tutulmayınca kendını aldatılmıs hıssettı ve bunun onuruna dokunduğunu soyluyor. Yoksa 5-10 bın lıra zararın pesınde oldugunu sanmıyorum. Aynı tavrı BRC ye karsıda gosterebılırdım dıyor ama onlar hatalarını kabul ettıler ve cozum ıcın yanımda oldular bu bana yetr dıyor.

ben bu konuda kendisini bir nebze haksız buluyorum. yaptığı protesto nedeniyle araba büyük prestij kaybetti.
              araba sahipleriyle dalga geçenler bile oluyor.
              camlara "2 ayda 8 kere servise gitti hala çalışmıyor" yazmak yerine servisin yaptıklarını anlatan yazı yazması daha doğruydu.
              arabayı değil servisi kötülemesi lazımdı. olay ulusal medyaya da yansıdı, olayın aslını bilmeyenler bundan sonra Insignia'yı sorunlu araba olarak bilecek.

araç sahibiyle yakınlığınız nedir? müsait bir zamanda görüşebiliriz. aslında olayın ilk gününden beri kendisini arıyorum desem doğrudur
              InsigniaTEAM

Yorum

çağrıya protesto konusunda kesinlikle katılıyorum arabayı kötülemek yerine servisle ilgili dertlerini belirtseydi çok daha iyi olurdu bence vede servis prestij kaybına uğramamak için belki geri adım atardı.

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

GirayIn neden servıse kabul etmedığını bılmıyorum aama araç sahıbı bu duruma Özençler LPG nınde sasırdıgını söyluyor. Aklıma gelen ıkı sey var; ya giray servısı yeterlı degıl bu işlemler için, kı bu durum çorumda sureklı elestırılıyor, veya garanti sözu verdıgı ıcın araç satılırken, bunu nasıl duzene koyacağını bılemedı giray.

Yorum

Elbettekı gırayın protesto edılmesı bencede daah dogru olurdu. Ama bırde su açıdan bakın 60 000 tl nın uzerınde para oduyorsunuz ve bır anda arkanızda kımse durmuyor. Ne bayıı ne de merkez. Bence haklı bır panık durumu (sonucu ıtıbarıyle agır tabıkıı)

Yorum

birde sizi tanıyabilirmiyiz:
                      InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

dediğim gibi garanti olayı resmi birşey değil, garanti sadece servisin verdiği söz, bir nevi yetkili servisin bildiği lpg bayisinde takıldığı için "ben bu arabaya kefilim, birşey olursa ben ödeyeceğim" diyor,
                      bunu demese Insignia'ya lpg uymuyor diye birsürü müşteri kaybedecek, satış stratejisi yani.
                      ama bilinçli servis verdiği sözü tutar aracı onarırdı, ister kendi servisinde ister lpg bayisinde.

merkezin yapacağı birşey yok. Opel'in Insignia'da lpg'ye garanti verdiğini kanıtlayamazsınız çünkü
                      bayinin eksik bilgilendirmesi. garantiyi kendilerinin verdiklerini belirtmesi lazımdı.
                      bu bilgiyi internet ortamını, bu forumları takip edenler biliyor
                      InsigniaTEAM

Yorum

bayii size aracın nitelikleriyle ilgili yanlış bilgi verirse (örn 110 beygır ıcın bu araç 150 beygır dıye satarsa) bu duumdan ılk once bayıı sorumludur ama bayıı de nıhayetınde Opel Turkıyenın temsılcısı degıl mı ? Markettekı satıs gorevlısının sızı aldatmasından dolayı market sahıbı sorumlu olmayacak mı?

Yorum

garantiden öte sırf elındekı aracı satabılmek ıcın bayıının aracın LPG uyumlu oldugunu soylemesı asl sorun gıbı gelıyor bana.

Yorum

aslına bakarsanız forumda çok sayıda lpg'li Insignia var, Çorum'da da birsürü lpg'li Insignia var, ama ilk defa lpg'li Insignia'da sorun görüyorum ihihi

şimdi 110 yerine 150 demek ayrı şey, lpg uyumlu olduğunu belirtmek ayrı şey.
                            araç 110'sa bunu değiştiremezsiniz ama servis araç lpg uyumsuz dese bile isteyen takabilir, kesinlikle takılmaz diye birşey yok.
                            Opel Türkiye bunu nasıl engelleyebilir? adamlar Corsa, Astra, Astra Sedan'da lpg'ye izin vermiş, şu şu modellere izin vermiyoruz demezki. Insignia'ya garanti vermiyoruz, ama takarsa da birşey diyemeyiz der, garanti şartlarında bu bilgiler var zaten.
                            aracın yetkili servis dışında müdahale edilen bölgeleri garanti dışı kalır. bu araca lpg takıldı, motor sistemi garanti dışı.
                            ses sistemi takılsaydı sadece ses sistemi garantiden çıkacaktı mesela.

burada araç sahibinin muhatabı Giray olacak, Giray'ı Opel Türkiye'ye şikayet ederek denetleme vs. yapılmasını isteyebilirsiniz.
                            diğer olaylar için dava açılması gerek gibi gözüküyor.
                            InsigniaTEAM

Yorum

Bu arkadaş ne kadar haklı bilemem..sonuçta çıkacak..ama Saldırı yaptığı marka değeri olan Opel.. dolayısı ile insignia denilen ticari meta.. Her ikisinede hatta dolaylı olarak şurada yazan insignia sahibi kişilere bile araçlarının değerini düşürerek zarar vermiştir. Opel den kaynaklanan hiç bir kusur yoktur..Hatta komik bir şekilde olayla uzak yakın alakası yoktur..olsa Toyota gibi Honda gibi vs vs binlerce aracını geri çağırırdı zaten..Şimdi Opel firması milyarlarca $ reklam yaparak bu tüpgaz cı arkadaşın verdiği zararı telafi etmeye çalışacaktır.. insignia sahipleri de artık opelin avukatlarına vekaletname verir yada herkes ikinci el araçları bu arkadaşa satar! Yani kısaca en büyük yarayı Opel ve Insignia sahipleri görmüştür bana göre..hatta lpg takılı arkadaşlar.. kaş yapayım derken göz çıkardı sanki!

Yorum

Çok geçmiş olsun demek istiyorum.
                                Eminim ki sitede ve insignia sahiplerinden lpg kullanan hiç bir arkadaş sizin durmunuza düşmez. insan o kadar para verdikten sonra bu duruma düşünce kendini çok kötü hisseder. haklarını araması açısından şöyle bir yol izleyebilir;
                                Çorumda tüketici mahkemesi olduğunu sanmıyorum. o yüzden asliye hukuk mahkemesine lpg bayii ve opel bayisine karşılık olarak alacak davası açacak. ihtarnameyle kimse para ödemez. belki bayi ile anlaşırsa arabanın değişimini sağlayabilir.
                                dava açması halinde yargılama yaklaşık 1- 1,5 sene kadar sürecektir. bilirkişi incelemesi, lpg bayisinin ve opel bayisi ile yapılan sözleşme şartları incelenecektir. eğer ki haklı görülürseniz dava lehinize sonuçlanacaktır. önemli olan lpg takılıken opel bayisi ile aranızda yaptığınız sözleşme. eğer ki sözleşmeniz sözlü ise malesef davayı % 99 kaybedersiniz. yani bayi gözetiminde ve garantiyi bozmayacak şekilde yapıldıysa haklı çıkarsınız ve arabınızın bedelini ya da yenisini alabilirsiniz.
                                Lpg taktırmayla ilgili olarak pek yorum yapmak istemiyorum. bu konu daha önce çok tartışıldı. herkes fikrini söyledi. bu bir tercihtir ama bu tip sonuçlara da katlanmak zorunda kalıyor insan malesef.
                                Tekrar çok geçmiş olsun.
                                Renault!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X