Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlk bakm ve birkaç küçük sorun.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• İlk bakm ve birkaç küçük sorun.

Merhabalar!
    Peder bey sağ olsun yağ ömrü ile ilgili uyarıyı alınca bana haber vermeden arabayı servise bırakmış mesai bitimine yakın zamanda, hem benim sabah olan işlerimi zora soktu hem de araba ile ilgili eklemek istediklerimi ekleyememiş oldum servise. Servisi de aradım kimseye ulaşamadım ama sabah bir kez daha deneyeceğim.

Sormak istediklerime gelince;
    1- Insignia 1.6T araç hangi yağ ile geliyor? Ucuz yağ seçeneği varsa onu koysunlar istemiyorum. Astra H’ımıza Mobil 1 koyduruyoruz mesela başka markayı tercih etmiyordum. İnsanların anlamsız yağ eksiltir dedikodularına nazaran yağda eksilme ben görmedim. İçindeki yağ ile aynı markada devam etmeyi isterim madem sorunsuz.

2-Geri vitese geçirdiğimde sağ ayna aşağı düşüyor güzelce ama aşağıya düştükten sonra bile motoru çalışmaya devam ediyor ısrarla, sanıyorum ki ısrarla aşağı basıyor aynayı en dip noktaya gelince durmak yerine. Bu ilk aldığımızda yoktu sonradan oldu, bir kere servise gittiğinde ilettik ama bir gelişme olmadı. Arada sırada da aşağıda kalıyor, eski yerine gelmiyor.

3-Araç 2011 model ama 2012 10. ayda satın aldık. Frenler ötüyordu bunu temizlediler bir süre gitti ama yine geldi. Bu serilerde hatalı arka balata yok demiş servis çalışanı peder beye. Bu bilgi doğru mudur?

4-Aynı şekilde 2011’lerde 120-140km/h arası titreşim yaratan burç başları sıkıntılı mıdır?

5-Cam açık ve çok düşük hızdayken araçtan fren ötmesine benzer ama daha çok bilyelerde bir sıkıntı varmış gibi iyk iyk ötme sesini duyabiliyorum. Dikkat ettim direksiyonu sağa doğru kıvırdığım anda yapıyor sadece. Sola ya da düz gideyim ses yok ama sağa hamle yaptığım anda iyk iyk ötüyor hafifçe. Tahminimce de sol ön taraftan gelmekte ses. Bir diğer ihtimal de disk - balata sürtmesi olabilir.

Bu sorunlar sizde de oldu mu? Eğer tecrübeniz ya da fikriniz varsa, paylaşırsanız sevinirim.

Son olarak eklemek isterim ki, şimdiye kadar hiçbiriniz ile tanışmak kısmet olmadı, hayatımdaki büyük değişikliklerden ötürü çok zamansızlık yaşadım son 6 ayda ve sizlerle tanışamadım. Geçenlerde bir rakip aracın forumunda sizlerin buluşma fotoğraflarınızı ekleyip nasıl organize buluştuğunuza imrendiklerini görünce gurur duydum.
    Bir aksilik olmazsa, hayırlısıyla 1-2 ay içinde ülkeden ayrılacağım, umarım gitmeden en azından bir kısmınız ile tanışabilirim bir kahvaltıda ya da normal bir Anadolu Yakası akşam buluşmanızda.

Saygılar, sevgiler.
    Onur.

Ynt: İlk bakm ve birkaç küçük sorun.

4 ü ben yüksek hızlarda frene basınca hissediyordum götürdüm herhangi bir sorun çıkarmadılar değiştirmişler açıklama olarak burçlarda boşluk oluşmuş falan dediler.

5 trafikte kalıp freni sık kullandığımda oluyor cıyk cıyk diyor onun içinde tekrar bir ziyaret yapma niyetindeyim , araba kirlensin diye bekliyorum zira ücretsiz iç dış yıkama var her servise girildiğinde sonaxa 20 lira vermenin anlamı yok

Yorum

İşleniyor...
    X