Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kullanma kılavuzunda olup bizde olmayan.....

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kullanma kılavuzunda olup bizde olmayan.....

Bugün kullanma kılavuzunu okurken bizim araçlarda olmadığı halde kılavuzda olan bir takım şeyler gördüm. Şerit değiştirme , trafik tabelası okuma gibi bir kaç tanesinin Türkiye'de sunulmadığını zaten biliyoruz da
    - Renault'lardaki gibi otomatik kilitlenme,
    -Sürücü tarafındaki yan-tavan bölümünde güneş gözlüğü kabı.
    -230V priz
    -lastik basıncı
    -motor soğutma suyu sıcaklığı ( bilgi ekranında)
    -pusula
    -iki tane trip computer (yol bilgisayarı)
    bunlardan herhangi birine orijinal olarak sahip olan var mı? varsa neler.

Birde benim araca stepne olarak orijinal teker koyduklarından bagaj derinliği dolayısıyla hacmi azalmış. Herkesin aynı mı?
    Bana kalsa yedek ince teker olsa daha iyiydi. Bagajım daha kullanışlı olurdu. Şimdi iki valizin üst üste sığmadığı oluyor.
    1,6 Turbo cosmo+nav+ergo deri

Ynt: Kullanma kılavuzunda olup bizde olmayan.....

gözlük kabı, 230v priz zaten olan şeyler, model yılına göre değişiklik gösterdi sadece. kimi arabada olup kiminde olmaması Opel Türkiye'nin suçu, başta getirmedi sonradan getirmeye başladı.
    lastik basıncı opsiyonel miydi, öyle birşey olması lazım ama yine Opel TR ile ilgili olabilir.
    motor soğutma suyu sıcaklığı zaten hararet göstergesiyle bir değil mi? motor ne kadar ısındıysa su da 5 derece ya farkeder ya farketmez
    pusuladan haberim yok, zaten pek gerekte yok, Amerikalılar kullanıyor.
    iki tane trip computer'da olması lazım. yoksa ayıp etmişler, en azından Vectra'da vardı

stepne kısa bir süre tam boy olarak geldi, sonra tekrar ince stepneye döndüler. şans meselesi, forumda sorsanız stepnenin tam boy olmasını isteyenler çıkacaktır
    InsigniaTEAM

Yorum

Evet stepnenin tam boy olmasını isteyen çıkacağına inanıyorum. Motor soğutma suyu sıcaklığı bilgi ekranında görünüyormuş. dur onu yukarıda düzelteyim.
      Benim de sormaktaki amacım buydu. Sadece bende mi yoksa herkeste mi yok diye. Cevapladığın için sağol.

Yorum

Doğru ya iki tane trip computer var bende de:P
        Ama astra'mdaki yol bilgisayarı daha güzeldi. İki trip için de bir sürü veri (alınan mesafe, ortalama hız, ortalama yakıt, tüketilen yakıt) sağlıyordu. Daha kullanışlıydı. Şimdi bunda mesafe için ayrı reset, ort. hız için ayrı reset, ort tüketim için ayrı reset, tüketilen yakıt diye bir seçenek zaten yok.

Foto ekleyecektim ama 128kb sınırı varmış. nasıl aşarım bu sorunu bilemedim

Yorum

www.tinypic.com 'a yükleyin, oradaki IMG ile başlayan linki buraya yapıştırın
          InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tolga (mephisto68)
            - Renault'lardaki gibi otomatik kilitlenme, -Sürücü tarafındaki yan-tavan bölümünde güneş gözlüğü kabı.-230V priz-lastik basıncı
            Gözlük kabı bizim arabada var ve sanıyorum bu özellik 2010 larda sunuldu.
            Priz var.

Lastik basıncı İnfinty Ses Sistemi opsiyoneli ile qeliyor

Stepne bizim ki de ince.. Keşke orijinal ebatta olsaydı ve yeri de daha uyqun olsaydı..

Renault larda olan otomatik kilitlemeyi anlamadım yalnız... huh

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Infinity ile lastik basıncının alakası nedir, bu opel tam garip yav.
              Bende normal stepne olması taraftarıyım geçen hafta lastik yanaktan yarıldı ve stepneyle 120 kmyi 80 ile gitme zorunda kaldım.
              http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
              2.0 CDTI
              Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efemuratt

Renault larda olan otomatik kilitlemeyi anlamadım yalnız... huh

Araca binip hareket ettikten sonra kapıların otomatik kilitlenmesi. Kapkaçcılara karşı bir önlem.
                İstemediğin kişilerin kapını aniden açmasını da engeller

Yorum

O özellik bizim araçalrdada var sanırım.. Geçen qün menüyü qezerken qörmüştüm sanki.. Kapıların otomatik kilitlenmenin önlenmesi qibi bişey yazıyodu ve bizim arabada bu seçenek açık konumdaydı. Dolayısıyla otomatik kilitlenmiyor bizde.. Ama sanırım denerseniz eğer, kapalı konuma qetirirseniz belki bu özellik aktif olmuş olur

Hem o kadar da aman aman bi özellik değil bu..
                  Neden derseniz, zaten araçta ekranın hemen altında dörtlüleri yakan düğmenin yanında kapıları kilitleme tuşu var..
                  Kendiniz de kapıları araca bindikten sonra ihtiyaç duyduğunuzda kilitleyebilirsiniz

Yorum

Bu arada, bişeyi çok merak ediyorum.
                    Benim bilqim yok bu konuda, bişeyde duymadım, ama bu Türkiye de sunulmayan kamera özellikleri (şerit takip asistanı-değiştirme uyarısı ve tabela okuma özelliği) sizce ilerleyen senelerde sunulmaya başlar mı bizim araçlarda da??

Yeni çıkacak modellerde değilde hani, bizim araçlarda, şuan olmayan bu özelliği, eğer sistemi oturturlarsa, qüncelleme filan yapıp çalıştırabilecekler mi?

Yorum

Stepneleri değişebiliriz , 2010 temmuz çıkışlı bendeki cosmo ve stepne incecik bisiklet tekeri gibi bi şey..
                      Yahu dilgilden 245 lik patlak lastiği sök sonrada gel bisiklet tekeri gibi bi şeyi güvenipte aynı dingile tak..
                      Hele birde araba yüklü ve 4 kişiyse arkaya güvenipte takmam ben o zımbırtıyı.

Bende Vectra spor vardı. Ondaki yol bilgisayarı aynı anda kapsama alanı ve anlık tüketimi aynı ekranda gösteriyordu, şimdi ise sürekli git gel yapıyorum 2 menu arasında.

Yorum

-Otomatik kapı kilitleme var, araç ayarları menüsünden ayarlayabilirsiniz

-Gözlük kabı var, model yılına göre farklılık gösterebilir

-230V sanıyorum sadece Nav paketinde var

-Lastik basınç sistemi TR'de hiç yok diye biliyorum, emin değilim

-Ekranda motor sıcaklığı bilgisi 2011 modelde yok(diğerlerini bilmiyorum), ancak bir de bilgi ekranında yağ sıcaklığı, basıncı, turbo basıncı vs bilgiler görmüş olabilirsiniz kitapçıkta, bunlar sadece OPC modelinde olan bilgiler(keşke bizim araçlarda da açmanın bir yolu olsa)

-Pusula yine GPS'li araçlarda vardır, büyük ekranda, normalde yoktur herhalde(o olay bi Volvo'da kaldı)

-İki trip computer değil de, iki trip var; sadece iki ayrı km sayacı
                        '11 Insignia 1.6 Turbo Cosmo RoadRover Nav
                        '15 BMW 118i LCI

Yorum

İşleniyor...
                        X