depoyu taşana kadar fullemek şamandırayı bozarmı ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
depoyu taşana kadar fullemek doğrumu
Collapse
X
-
Ynt: depoyu taşana kadar fullemek doğrumu
Şamandırayı bozacağını düşünmüyorum.
Neden bozsun diye düşününce aklıma şöyle bir soru geldi:
Depoyu fulleyip evin önüne çekseniz ve 1 ay ellemeseniz şamandıra bozulur mu?
Ağzına kadar doldurunca da en fazla 100 km. falan şamandıra sabit durur.
Sonra hareket eder.
Ağzına kadar fullemek benzinli araçlarda sıkışma yapabilir diye duymuştum.
Dizllere göre benzinin uçuculuğu fazla olduğundan gırtlağına kadar doldurmayın derler.
Bilemiyorum tabi. Teknik bir açıklamam yok.Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
Yorum
-
ben de bir makalede depoyu ağzına kadar doldurmanın zararlı olduğunu okumuştum. ama nerede ne zaman okudum hatırlamıyorum.MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.
Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!
Yorum
-
Öyle birşey olsaydı depoyu ağzına kadar dolacak şekilde yapmazdı alaman mühendisler. Bir hava boşluğu bırakırlardı, full dolduramazdık.
Ben sıkı sıkıya dolduruyorum. Şamandıra bozulursa ilk bende bozulur
En son menzil 50km iken 66 lt benzin almıştım. Ki pompa 61 lt civarındayken atmıştı.2012 - 1.4 Turbo Edition Elegance + Yeni Stil Paketi
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: şahinyazın sıcakta ağzına kadar doldur bakalım , ne oluyo2012 - 1.4 Turbo Edition Elegance + Yeni Stil Paketi
Yorum
-
alman onu düşünmüştür bişey olmazzz zaten 100 km gittiğin zaman 10 /15 lt aşaya iniyor ihihiHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: şahindepo çok dipte olursa o zamanda deponun pisliğini çekerInsignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013
Yorum
Yorum