Öncelikle herkese hayırlı cumalar.Genelde araç almak için bir bayiye gittiğinizde fiyatları öğrendikten sonra şu muhabbet geçer senelik kaç km yapıyorsunuz?Senelik 15000 km ve üstü yapanlara dizel araç önerilir.Ve şöyle bir hesap yapılır.Örneğin ben golf 7 almayı planlıyorum.Dizeli istediğim opsiyonlarla 75000 tl benzinlisi aynı opsiyonlarla 70000 tl.Dizel golf benzinliden 5000 tl pahalı olduğu için fazladan verilen bu 5000 tl nin dizelin yakıt tasarrufu ile kaç yılda amorti edileceği hesaplanır ve de 15000 km ve üzerinde bu zaman çok uzun değildir ve bu şekilde karar verilir.Ama bana saçma gelen şu.Araçların 2. el değerini hiç düşünmüyorlar.Ben dizel golfe 5000 tl fazla veriyorum ama satarkende benzinliye göre yine daha pahallıya satıyorum.Senelik benzinli aracın dizel araca göre yakıt farkı 760 tl hesapladım.Yani her sene dizel araca göre 760 tl daha fazla yakıt harcıyorum.Ve de aracı 4 sene kullanmayı düşünüyorum.4 sene sonunda yaklaşık 3040 tl gibi bir rakam daha fazla yakıt kullanıyorum ama başta araca 5000 tl daha fazla verecektim o yüzden bayilerin hesabına göre 2000 tl kardayım ve de dizel almamam gerekiyor.Gelelim benim hesaba.Ben dizel golf aldığım zaman istersem senede 5000 km yapayım sonuçta benzinli araca göre hep daha az yakıt harcaması yapıcam bu bir kar.Birde mesela Türkiye de tdi+dsg daha az değer kaybediyor yani 4 yıl sonunda ben aracı 69000 küsüre satsam tabi daha az da olablir benzinliyi de 63000 ya da daha az sonuçta ne oldu?Benzinli araçta yakıttan 3040 tl zarar birde satarken 7000 tl ya da daha fazla zarar toplam 10040 tl zarar.Dizelde beniznliye göre 3040 tl kar birde daha az değer kaybediyor.Yani dizel açık ara farkla avantajlı cepten çıkan para daha az.Sizin de yorumlarıızı bekliyorum.(Değerlendirmede bakım fiyatları aynı kabul edildiği için değerlendirmeye alınmamıştır.)
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dizel-Benzinli araç seçimi.
Collapse
X
Yorum