Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 Insignia / 0 ---> 15.000 km. Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 Insignia / 0 ---> 15.000 km. Yakıt Tüketimi

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
    Orjinal yazı sahibi: tozse
    bizim araçlarla dur kalk trafikte bu rakamları görmek imkansız istanbul trefiğinde hele dur kalkta 10,5 lt altına kimse düşemez resimlerdeki ortalamaların hepsi düşük devirde sağ şeritte en fazla 110 km hızla cc yakalanmış değerler bende kullanıyorum ve yol boş olunca geçiyorum sağ şeride 7lt bende görüyorum ama aracın hakkını veremiyoruz malesef
    Yanılıyorsunuz 10.5 lu değerler normal kullanım için çok yüksek.Benim değerlerim şehir içi günlük kullanımda elde edilmiştir.
    Öyle sağdan sağdan kullanma tarzım da pek yoktur.
    Konu başına bakarsanız 0'dan 15.000 km'ye olan ortalamamın da 8 lt. olduğunu görürsünüz.
    valla benim ev şişlide işyerim bayrampaşada dur kalk trafikte 10.5 lt altına inmiyor araç anca uzun yola çıkarsam şöyle örnek vereyim hafta sonu esenyurta gidiyorum araçı cc alıyorum hız ortalamam 100-110 7Lt yakıyor trafik boşşa ama trafik varsa bu değerler hayal oluyor aracım şuan 6000 km de
    yinede güzel kullanımız var opel size plaket vermesi lazım
    Yusuf kardeşim plaketlik bir durum yok sanırım sizin aracınız, kullanım tarzınızdan dolayı fazla yakıyor.
    100'le cc'ye alınan aracın 5,5 lt.'nin üzerinde yakması da normal değil.

Yorum

1.6 okdr yakıyor 110 km sabitlerseniz 7 litre filan
      siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
      siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
      uçan teneke fiorino

Yorum

Yeri burası değil ancak konu benzerliği açısından fikir verebilir düşüncesiyle, fluence ile bugün yaptığım bir denemenin sonucunu atmak istedim.

2011 Fluence Dynamique 1.5 dCi 105 BG

Yorum

Hız ortalaması 100 km/hz ise bizim araçlar kokluyo fluence göre beygir ve tonaj olarak
          uçan teneke fiorino

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf
            Hız ortalaması 100 km/hz ise bizim araçlar kokluyo fluence göre beygir ve tonaj olarak
            Yok genellikle şehir içi durk-kalk kullanımı bu sonuçlar.

Yorum

Dizel motor dimi bence güzel ortalama sehir içi ise
              uçan teneke fiorino

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf
                Dizel motor dimi bence güzel ortalama sehir içi ise
                Evet dizel 105'lik versiyon. Bu değerleri elde etmek için bayağı bir kastım yalnız max. 3.000 rpm'de vites değiştirdim, yokuş aşağı yollarda motor freni kullandım, otobanda 120 km/h'i geçmedim falan filan.. Yine bu biraz uzun yol gibi de sayılabilir aslında kısmen de olsa otoban kullandığım için. Mahalle içine sokak sokak turladığım zamanlarda bu kadar kasmadan 50 km mesafede 7.5 lt ortalama görüyorum.

Yorum

Bende bir hafta fluence kullandim gecen hafta 2.7 litre ortalamayi bile
                  Gordum cok dikkatli kullanimda 4un ustune cikarmak imkansiz
                  2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                    Bende bir hafta fluence kullandim gecen hafta 2.7 litre ortalamayi bile
                    Gordum cok dikkatli kullanimda 4un ustune cikarmak imkansiz
                    Sizin kullandığınız 85'lik olsa gerek ki onlar biraz daha az yakıyor. Biz ne kadar çabalasakta hiçbir zaman 5'in altına inemedik.

Yorum

Benimki 2013 yeni kasa 1.5 90 beygir manuel ve en bos donanim bide ben yakit tuketimi konusunda biraz takintiliyim cok sakin kullanirim dibi gorene kadar 5.vites 60-70 arasi
                      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

slm arkadaşlar istanbuldan erzuruma yolculuğa çıktım aracım amasyanın çıkışına kadar yani 780km 6.2 ortalama ile geldim kalan menzil 390km gösteriyordu hızım cc ile 6.viteste 110km idi depoyu fulledim erzuruma kadar 450 km yolu 6.8lt yaktı yakıt sizce nasıl?

Yorum

slm arkadaşlar istanbuldan erzuruma yolculuğa çıktım aracım amasyanın çıkışına kadar yani 780km 6.2 ortalama ile geldim kalan menzil 390km gösteriyordu hızım cc ile 6.viteste 110km idi depoyu fulledim erzuruma kadar 450 km yolu 6.8lt yaktı yakıt sizce nasıl?
                          Amasya'ya kadar olan kısım deniz seviyesine yakın olması ve yolun büyük kısmının otoban olmasından dolayı 6,2 normal (muhtemelen yolcu ve yük de vardır aracınızda),

kalan yolun da 1500-2000 li rakımlarda olması ve yol kalitesinin düşmesi tüketimdeki artışa neden olmuştur, ki o da normal.

Siz asıl dönüş yolunda yapacağınız düşük tüketim rekoruna bakın
                          INSIGNIA 1.364 CC

Yorum

Orjinal yazı sahibi: orhan
                            Amasya'ya kadar olan kısım deniz seviyesine yakın olması ve yolun büyük kısmının otoban olmasından dolayı 6,2 normal (muhtemelen yolcu ve yük de vardır aracınızda),

kalan yolun da 1500-2000 li rakımlarda olması ve yol kalitesinin düşmesi tüketimdeki artışa neden olmuştur, ki o da normal.

Siz asıl dönüş yolunda yapacağınız düşük tüketim rekoruna bakın
                            Valla aynen öyle amasyadan sonra dağ yolu rakım 2000 civarında

Yorum

İşleniyor...
                            X