Ynt: 1.4 Insignia / 0 ---> 15.000 km. Yakıt Tüketimi
Orjinal yazı sahibi: ibra
Merhaba arkadaşlar, benim araç 21.000 km de. 19000 km de iken ortalaması 7.4 idi (%70 şehirdışı kullanıyorum) ve ben yanlışlıkla o toplam km sayacını sıfırladım.
Onu geri getirmenin bir yolu var mı acaba
Yok maalesef
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
ben aldığım yakıtı lt ve Tl olarak sürekli kaydediyorum ve bitmeye yakın depoyu fulleyerek alıyorum her seferinde, sırf kendim de hesaplayayım diye. Hata payı herzaman çıkıyor,
Elektronik cihazların kontrolü sonucunda çıkan değerler bence %99 doğrudur bu tür hesapları yapa ECU bu konuda defalarca test edildikten sonra araçlarımızda hizmet veriyor sizlerin yapmış olduğunuz tek kontrol benzin deposuna aldığınız benzin miktarına göredir buda tartışılır bir konudur bu yüzden göstergelerde yanılma payı yok denecek kadar azdır %99 doğrudur.
Orjinal yazı sahibi: yusuf
süper rakamlar benim için her ne kadar hayal olsada
şimdiki gerçekler,bir zamanlar hayaldi
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Orjinal yazı sahibi: FacomX
Elektronik cihazların kontrolü sonucunda çıkan değerler bence %99 doğrudur bu tür hesapları yapa ECU bu konuda defalarca test edildikten sonra araçlarımızda hizmet veriyor sizlerin yapmış olduğunuz tek kontrol benzin deposuna aldığınız benzin miktarına göredir buda tartışılır bir konudur bu yüzden göstergelerde yanılma payı yok denecek kadar azdır %99 doğrudur.
ben 5 ay gibi bir süre Türkiyenin tek akaryakıt pompa üreticisi olan firmada çalıştım. (mak. müh. olarak)
Bu pompaların içindeki en önemli parça "metre"dir (sayaç kısmı). Bu metrelerin hata payı +- %0,4 kadardır. Kalibrasyonlar benzine en yakın özellikte olan gazyağı ile yapılır. Pompacının oynama yapamaması için elektronik düzenek şifreli ve mühürlüdür.
İşin özü pompalarda hata payı tabiki olabilir ancak çok küçük ihtimaldir, piyasadaki pompalarda düzenli aralıklarla kalibrasyon testine tabi tutulur. Benzin pompaları çok eski olan yerlerde belki sıkıntı olabilir bu hususta.
İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.
2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz
Orjinal yazı sahibi: tozse
2600 km. şehir içi ortalamam MaşaAllah fabrika verisinin %2.75 altında
ancak ortalama hızınız 41.2 km/h , şehirlerarası yolda kullanır gibisiniz bu hız ortalaması ile istanbulda mı bu hız ortalaması ile seyir halindesiniz ??
Orjinal yazı sahibi: ortodoxian
2600 km. şehir içi ortalamam MaşaAllah fabrika verisinin %2.75 altında
ancak ortalama hızınız 41.2 km/h , şehirlerarası yolda kullanır gibisiniz bu hız ortalaması ile istanbulda mı bu hız ortalaması ile seyir halindesiniz ??
2 defa İstanbul-İzmit arası yaptım burada çok yüksek hız olması ve bu km dahilinde 3-4 team buluşması olması
yakıt ortalamamı ve hız ortalamamı birazcık artırmış, 35 km/h olmalıydı.
bizim araçlarla dur kalk trafikte bu rakamları görmek imkansız istanbul trefiğinde hele dur kalkta 10,5 lt altına kimse düşemez resimlerdeki ortalamaların hepsi düşük devirde sağ şeritte en fazla 110 km hızla cc yakalanmış değerler bende kullanıyorum ve yol boş olunca geçiyorum sağ şeride 7lt bende görüyorum ama aracın hakkını veremiyoruz malesef
Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
bizim araçlarla dur kalk trafikte bu rakamları görmek imkansız istanbul trefiğinde hele dur kalkta 10,5 lt altına kimse düşemez resimlerdeki ortalamaların hepsi düşük devirde sağ şeritte en fazla 110 km hızla cc yakalanmış değerler bende kullanıyorum ve yol boş olunca geçiyorum sağ şeride 7lt bende görüyorum ama aracın hakkını veremiyoruz malesef
Yanılıyorsunuz 10.5 lu değerler normal kullanım için çok yüksek.Benim değerlerim şehir içi günlük kullanımda elde edilmiştir.
Öyle sağdan sağdan kullanma tarzım da pek yoktur.
Konu başına bakarsanız 0'dan 15.000 km'ye olan ortalamamın da 8 lt. olduğunu görürsünüz.
Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
Yanılıyorsunuz 10.5 lu değerler normal kullanım için çok yüksek.Benim değerlerim şehir içi günlük kullanımda elde edilmiştir.
Öyle sağdan sağdan kullanma tarzım da pek yoktur.
Konu başına bakarsanız 0'dan 15.000 km'ye olan ortalamamın da 8 lt. olduğunu görürsünüz.
valla benim ev şişlide işyerim bayrampaşada dur kalk trafikte 10.5 lt altına inmiyor araç anca uzun yola çıkarsam şöyle örnek vereyim hafta sonu esenyurta gidiyorum araçı cc alıyorum hız ortalamam 100-110 7Lt yakıyor trafik boşşa ama trafik varsa bu değerler hayal oluyor aracım şuan 6000 km de
yinede güzel kullanımız var opel size plaket vermesi lazım
Yorum