Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 Insignia / 0 ---> 15.000 km. Yakıt Tüketimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4 Insignia / 0 ---> 15.000 km. Yakıt Tüketimi

Orjinal yazı sahibi: ibra
    Merhaba arkadaşlar, benim araç 21.000 km de. 19000 km de iken ortalaması 7.4 idi (%70 şehirdışı kullanıyorum) ve ben yanlışlıkla o toplam km sayacını sıfırladım.
    Onu geri getirmenin bir yolu var mı acaba
    Yok maalesef

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Yol bilgisayarındaki veriler ile gerçek tüketim verileri arasında sapma payı var mıdır varsa ne kadardır?
      İnsignia CDTİ 160ps COSMO Siyah Flexiride+Sunroof

Yorum

ben aldığım yakıtı lt ve Tl olarak sürekli kaydediyorum ve bitmeye yakın depoyu fulleyerek alıyorum her seferinde, sırf kendim de hesaplayayım diye. Hata payı herzaman çıkıyor,

mesela karma kullanımda 7.3 gösteriyorsa göstergede 7.5 harcamış oluyor gerçekte. (0,2 sapma)
        uzun yoldada 6.6 gösteriyorsa gösterge, 6.7 harcamış oluyor gerçekte. (0,1 sapma)

Bu durumda kafamı kurcalıyor, bu kadar sapması normal mi? 0.3 saptığı da oldu bazen.

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

Elektronik cihazların kontrolü sonucunda çıkan değerler bence %99 doğrudur bu tür hesapları yapa ECU bu konuda defalarca test edildikten sonra araçlarımızda hizmet veriyor sizlerin yapmış olduğunuz tek kontrol benzin deposuna aldığınız benzin miktarına göredir buda tartışılır bir konudur bu yüzden göstergelerde yanılma payı yok denecek kadar azdır %99 doğrudur.

Tartışma konuları
          1-Popmanın kalibrasyonu sağlıklımı
          2-Pompacının depoyu doldurma tecrübesi
          3-ortam sıcaklığı
          4-Yakıt kalitesi
          5-Vs...

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İstasyonlarda benzin pompasının hortum uzunluğu bile fark ettirir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
              Aslında farkın %98 sebebi sürüş sitili ve gidilen güzergahtır sizin araçta bence bir sorun yok gayet normal anlattıklarınıza göre.
              +1, 90 ı gecmeyenle, 170 lerde gezen birinin ortalaması aynı olabilir mi zaten... araclarda bir sorun olduğunu sanmıyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf
                süper rakamlar benim için her ne kadar hayal olsada

şimdiki gerçekler,bir zamanlar hayaldi
                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

dün muğla- alanya yaptım. yaklaışk 730 km bagaj dolu 2 kişiydik full kilma ort. tüketim 6.6 LT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                    Elektronik cihazların kontrolü sonucunda çıkan değerler bence %99 doğrudur bu tür hesapları yapa ECU bu konuda defalarca test edildikten sonra araçlarımızda hizmet veriyor sizlerin yapmış olduğunuz tek kontrol benzin deposuna aldığınız benzin miktarına göredir buda tartışılır bir konudur bu yüzden göstergelerde yanılma payı yok denecek kadar azdır %99 doğrudur.

Tartışma konuları
                    1-Popmanın kalibrasyonu sağlıklımı
                    2-Pompacının depoyu doldurma tecrübesi
                    3-ortam sıcaklığı
                    4-Yakıt kalitesi
                    5-Vs...
                    ben 5 ay gibi bir süre Türkiyenin tek akaryakıt pompa üreticisi olan firmada çalıştım. (mak. müh. olarak)
                    Bu pompaların içindeki en önemli parça "metre"dir (sayaç kısmı). Bu metrelerin hata payı +- %0,4 kadardır. Kalibrasyonlar benzine en yakın özellikte olan gazyağı ile yapılır. Pompacının oynama yapamaması için elektronik düzenek şifreli ve mühürlüdür.

İşin özü pompalarda hata payı tabiki olabilir ancak çok küçük ihtimaldir, piyasadaki pompalarda düzenli aralıklarla kalibrasyon testine tabi tutulur. Benzin pompaları çok eski olan yerlerde belki sıkıntı olabilir bu hususta.

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

2600 km. şehir içi ortalamam MaşaAllah fabrika verisinin %2.75 altında

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
                        ancak ortalama hızınız 41.2 km/h , şehirlerarası yolda kullanır gibisiniz bu hız ortalaması ile istanbulda mı bu hız ortalaması ile seyir halindesiniz ??

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ortodoxian
                          ancak ortalama hızınız 41.2 km/h , şehirlerarası yolda kullanır gibisiniz bu hız ortalaması ile istanbulda mı bu hız ortalaması ile seyir halindesiniz ??
                          2 defa İstanbul-İzmit arası yaptım burada çok yüksek hız olması ve bu km dahilinde 3-4 team buluşması olması
                          yakıt ortalamamı ve hız ortalamamı birazcık artırmış, 35 km/h olmalıydı.

Yorum

bizim araçlarla dur kalk trafikte bu rakamları görmek imkansız istanbul trefiğinde hele dur kalkta 10,5 lt altına kimse düşemez resimlerdeki ortalamaların hepsi düşük devirde sağ şeritte en fazla 110 km hızla cc yakalanmış değerler bende kullanıyorum ve yol boş olunca geçiyorum sağ şeride 7lt bende görüyorum ama aracın hakkını veremiyoruz malesef

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                              bizim araçlarla dur kalk trafikte bu rakamları görmek imkansız istanbul trefiğinde hele dur kalkta 10,5 lt altına kimse düşemez resimlerdeki ortalamaların hepsi düşük devirde sağ şeritte en fazla 110 km hızla cc yakalanmış değerler bende kullanıyorum ve yol boş olunca geçiyorum sağ şeride 7lt bende görüyorum ama aracın hakkını veremiyoruz malesef
                              Yanılıyorsunuz 10.5 lu değerler normal kullanım için çok yüksek.Benim değerlerim şehir içi günlük kullanımda elde edilmiştir.
                              Öyle sağdan sağdan kullanma tarzım da pek yoktur.
                              Konu başına bakarsanız 0'dan 15.000 km'ye olan ortalamamın da 8 lt. olduğunu görürsünüz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yusuf_25
                                Yanılıyorsunuz 10.5 lu değerler normal kullanım için çok yüksek.Benim değerlerim şehir içi günlük kullanımda elde edilmiştir.
                                Öyle sağdan sağdan kullanma tarzım da pek yoktur.
                                Konu başına bakarsanız 0'dan 15.000 km'ye olan ortalamamın da 8 lt. olduğunu görürsünüz.
                                valla benim ev şişlide işyerim bayrampaşada dur kalk trafikte 10.5 lt altına inmiyor araç anca uzun yola çıkarsam şöyle örnek vereyim hafta sonu esenyurta gidiyorum araçı cc alıyorum hız ortalamam 100-110 7Lt yakıyor trafik boşşa ama trafik varsa bu değerler hayal oluyor aracım şuan 6000 km de
                                yinede güzel kullanımız var opel size plaket vermesi lazım

Yorum

İşleniyor...
                                X