Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 insignia hava filitresi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 insignia hava filitresi

merhaba arkadaşlar
    siz tecrübeli insignia kullanıcalarından yine görüş isticem
    arabama hava filitresi taktırmayı düşünüyorum . Hava filitresi taktıran varmı? ve memnunlarmı? vede kapalımı açıkmı hava filitrsi kullandınız.
    son olarak kullandığınız marka nedir?
    hepinize şimdiden teşekkür ediyorum!!!!!

Ynt: 1.4 insignia hava filitresi

bu konuyu takipteyim
    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
      bu konuyu takipteyim
      bende merak ediyorum

Yorum

açık hava filtresi tavsiye etmem, performans kaybı yaşarsınız, kapalı kutu içi hava filtresi olur, bende kullanıyorum, markası k & n...

Yorum

1.6 turbolar çuflayıp tıslarken bizim araçlarda tık yok
          açık hava filtresi takıp çuflatabiliriz ama oda sıcak hava çektiğinden performansı düşürüyomuş,kapalı hava filtresininde ses ve performans olarak pek bi katkısı yok galba
          bizim araçlar için filtre kitleri var mı acaba?
          2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

opel odak ta bana bmc marka kapalı hava filitresi önerdiler!! ama bu işlemi yaptırmadan sizlerin yorumları benim için çok önemli

Yorum

Kapalı filtreden bir ses beklemeyin, ne çufflama ne de atmosferik deki gibi bir homurtu vermez.

Açık filtre çok güzel çuff latıyor. Bende şahsen short ram şeklinde bir uygulama var. Çufflama süper ama çuff lamadan önce içeri inanılmaz bir emiş sesi de geliyor. Şehir içinde güzel ama şehirler arası yolda can sıkıcı olabiliyor. Ama uygulattığım yerde bu emiş sesinin nedense GTC lerde bu şekilde çok olduğunu dier araçlarda bu kadar belirgin olmadığını söylediler. Ne kadar doğru bilemem.

Short Ram in sıcak hava çektiği doğru ancak perf düşürecek şekilde değil. Zaten orjinal filtrenin içinde bulunduğu kap plastik bir yapı. Yani ısı yalıtımlı değil, tek avantajı toz koruması olması. Kısaca ısı yönünden normal filtre ile short ram arasında çok büyük bir fark yok. Hatta şöyle söyliim ben aracımı dyno ya çıkardığımda orjinal filtre ile 178 hp ölçtük, short ram le ise 182 hp. Her ikisinde de motor sıcaktı.

Gelelim CAI ye. Diblias ın intake kitleri gerçekte perf a yönelik ama oldukça tuzludur. Bunun yerine kendiniz CAI yapabilirsiniz. Bu sayede açık filtreyi krom borular ile davlunbaza indirip motorun sıcağından koruyabilirsiniz. Ek olarak aparat boruları yalıtım bezi ile sararsanız daha da güzel olur. Bu tür bir uygulama da yaklaşık 300-350TL arası tutar.

Son çözüm ise short ram yaptırıp filtrenin çevresine özel kalıp döktürüp bu kalıbı yinr yalıtımlı malzeme ile kaplamak olur

Yorum

Orjinal yazı sahibi: viperking
                Kapalı filtreden bir ses beklemeyin, ne çufflama ne de atmosferik deki gibi bir homurtu vermez.

Açık filtre çok güzel çuff latıyor. Bende şahsen short ram şeklinde bir uygulama var. Çufflama süper ama çuff lamadan önce içeri inanılmaz bir emiş sesi de geliyor. Şehir içinde güzel ama şehirler arası yolda can sıkıcı olabiliyor. Ama uygulattığım yerde bu emiş sesinin nedense GTC lerde bu şekilde çok olduğunu dier araçlarda bu kadar belirgin olmadığını söylediler. Ne kadar doğru bilemem.

Short Ram in sıcak hava çektiği doğru ancak perf düşürecek şekilde değil. Zaten orjinal filtrenin içinde bulunduğu kap plastik bir yapı. Yani ısı yalıtımlı değil, tek avantajı toz koruması olması. Kısaca ısı yönünden normal filtre ile short ram arasında çok büyük bir fark yok. Hatta şöyle söyliim ben aracımı dyno ya çıkardığımda orjinal filtre ile 178 hp ölçtük, short ram le ise 182 hp. Her ikisinde de motor sıcaktı.

Gelelim CAI ye. Diblias ın intake kitleri gerçekte perf a yönelik ama oldukça tuzludur. Bunun yerine kendiniz CAI yapabilirsiniz. Bu sayede açık filtreyi krom borular ile davlunbaza indirip motorun sıcağından koruyabilirsiniz. Ek olarak aparat boruları yalıtım bezi ile sararsanız daha da güzel olur. Bu tür bir uygulama da yaklaşık 300-350TL arası tutar.

Son çözüm ise short ram yaptırıp filtrenin çevresine özel kalıp döktürüp bu kalıbı yinr yalıtımlı malzeme ile kaplamak olur
                gayet güzel bir açıklama saol
                peki istanbulda bu işlemleri nerde yaptırabilirim odak garaj yapıyormu yukarda yazanları!

Yorum

ben eskı aracımda sımota acık ava fıltresı kullandım. Bariz bır performans dususu yasadım.Hava fıltresı yerıne egzoz taktırmak daha mantıklı sonucta amaç ses
                  TYakıtıda olumsuz etkılıyor acık fıltrelı.
                  Fıltre gaza bastıkca ses verıyor ee ses duycan dıyede basıyosun

aracın mevcut fıltresını cıkarıp aldıgın uygun captakı fıltreyı kendın monte edebılırsın
                  ya da kapalı da alırsan dırek kapagı cıkarıp ıcındekı degıstrıp tekrar kapattın mı tamamdır

Yorum

dbilası inceledim gerçekten çok güzel bi kite benziyo hava aldığı yer falan çok iyi fiyat 219 euro artı shipping diyo yani toplam 700-800 arası bi maliyeti olur ama çok hoşuma gitti kit hem güzel performans verir hemde güzel çuflar bu
                    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                      dbilası inceledim gerçekten çok güzel bi kite benziyo hava aldığı yer falan çok iyi fiyat 219 euro artı shipping diyo yani toplam 700-800 arası bi maliyeti olur ama çok hoşuma gitti kit hem güzel performans verir hemde güzel çuflar bu
                      ya da dedıgın gıbı komple kıt alırsan performans alırsın henmde ses dedıgın gıbı ama kıtlerde o fıyatlarda

tek kafa alınmaz

Yorum

peki bu filtreyi söküp takması zor mu 50tlye sanayiden bi tane mantar filtre alıp arada takar çuflatır çıkarıtırım
                        2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

50 TL lik filtre de alma derim. Replica olmayan HKS bulabilrsen kesin al. Bulamazsan Simota veya AEM in dry flow tarzı filtreleri var,100-150TL civarında onları al derim. Ben de şu an simota dry flow var.

Kendin uygulayabilirsin çok basit. Orjinal filtreyi ve gerekirse filtre kutusunu söküyorsun. Yerine aldıın filtreyi takıyorsun. Filtreyi daha stabil yapmak için plastik bir ağız ve çelik bilezik gerekiyor ki bunları zaten filtreyi aldığın yerden temin edebilirsin. O plastik yuvayı filtre ile orjinal boru arasına takıp bağlantı yerini bahsettiğim bilezikle sabitliyorsun. Bunları yaparken Maf sensörünü tırnaklarından ittirip çıkar, sonra tekrar yerine takarsın. Orjinal boru kullanmanın avantajı bu. Döküm yaptırınca o sensörü döküm boruya naklettrimen gerekir ki zahmetli iş.

Filtre açık olduğu sürece de istediğin çuff sesini alırsın

Yorum

Kısa surelı pek zararı olmaz fakat uzun vadede kullanmayı dusunuyosanız komple kıt tavsıye ederım

Yorum

eğer kutu içi düşünürsen pipercross tavsiye ederim ki ömür boyu garanti veriyorlar + orijinal filitreden %30 daha geçirgen ben sipariş verdim bir iki güne takacağım.
                              insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

İşleniyor...
                              X