Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2013 insignia fiyatları açıklandımı ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 2013 insignia fiyatları açıklandımı ?

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
    Takip ettiğim Alman forumlarına üye fabrika ve bayi çalışanları var, onların yakınları ve arkadaşları var, dolayısı ile bu tip bilgileri edinmek mümkün olabiliyor.
    Tabii bu tarihler yaklaşıktır, her sene takvime ve üretim planlarına göre değişir.

yanlış anlamayın polemik olarak algılamayın şöyle söyleyeyim 10 yıldır otomotiv fab çalışmaktayım son dört yıldır üretim sorumlusu vard amiriyim. şase numarası resmi yasal numaradır başka hiçbir araca verilemez. araç banttan indiğinde speak numarası çıkar iki harf ve beş rakamdan oluşur. örneğin cd58265 bu numarada aracın asıl numarasıdır. değişmez bu namaraya ek olarak c üretim yılı d ürretim ayıdır ve bu hangi fab. olursa olsun opel ford woswagen değişmez yasal zorunluluktur.bu yedi rakamın yanında fabrika kodu olmak arç kodu sedan hacbek veya station wagon gibi arç tipine göre numara vardır. ve fabrika taili demişsiniz fabrikalar verileri değierleri ikiye bölünmez dört çeyrekten oluşmaktadır. ilk üç ay ilk altı ay dokuz ay ve bir yıllık olarak değişir. model yılı olarakta önceki gibi 6.aydan sonra diğer yılı belirtildi şuan bu mevcut değil şuan itibariyle araç 2013 yılında fabrikada üretilirse 2013 model olmaktadır
    2015 leon fr

Yorum

Polemik olacak birşey yok, yanlış bir bilgi varsa düzeltilsin tabii ki.

Burada speak numarasından değil şasi numarasından bahsediyoruz, şasi numarasında da üretim yılı yok, model yılı var.
      Şasi numaralarının formatı konusunda da yasal bir zorunluluk yok, ama kabul edilmiş bazı standartlar var.
      Sektör çalışanı olduğunuza göre eminim biliyorsunuzdur, ama şasi no standartlarına tekrar bir göz atmak isterseniz şu adresi ziyaret etmenizi öneririm.

http://en.wikipedia.org/wiki/VIN

Oradan bir alıntı yapmak ve son cümleye dikkat çekmek isterim :

The 10th to 17th positions are used as the Vehicle Identifier Section or VIS.
      This is used by the manufacturer to identify the individual vehicle in question.
      This may include information on options installed or engine and transmission choices, but often is a simple sequential number.

Model year encoding

One consistent element of the VIS is the 10th digit, which is required worldwide to encode the model year of the vehicle.
      Besides the three letters that are not allowed in the VIN itself (I, O and Q), the letters U and Z and the digit 0 are not used for the model year code.
      Note that the year code is the model year for the vehicle.

Yorum

üretim yılıyla model yılı aynı
        2015 leon fr

Yorum

Türkiye için öyle

EDIT : ve yeni kanuna göre öyle.
          Bu konuda tüm dünyada izlenen yöntemin tamamen aksi yönünde bir kanun çıkartmak da bu iktidara nasip oldu, kendilerini tebrik ediyorum!..

EDIT 2: Sırf bu yüzden, Türkiye'ye 2013 model olarak ithal edilecek araçlar gerçekten 2013 üretimi olmak zorunda.
          Dolayısıyla, örneğin 2013 model bir Opel almanız şu an mümkün değil, fabrikadan 2 Ocak'dan bu yana çıkmakta olan araçların buraya ulaşması Mart ayını bulacak...
          Halbuki Alman halkı Ağustos-Eylül'den beri 2013 modellere biniyor.

Yorum

bizde türkiye için bahsediyoruz ve bu türkiye için değil avrupa geneli böyle şuan 03.03.2013 tarihinden itibaren yeni model asya avrupa amerika dahil her tarafa üretülen yıl neyse o modeldir. önceki yıllar gibi bizde değişmiyor
            2015 leon fr

Yorum

almanya eylül ekim 2013 model biniyorlar demişsiniz. biz hiç 2012 yılıda 2013 üretmedik ama onu pazartesi soracam, şuan 2013 yetiştiremediğimizden max üretim yapmaktayız.
              2015 leon fr

Yorum

3.3.2013'den sonra tüm dünya bu standarda uyacak diyorsanız o konuda bir bilgim yoktu, öğrenmiş oldum.

Ama Avrupa'da şu an hâla bildiğimiz sistem geçerli.
                Canlı bir örnek vereyim : W0L0SDL68D4****** şasi no'lu 1.2 motorlu 5 kapılı bir Corsa, İspanya'da üretilmiş, Portekiz'de satılmış.
                Banttan indiği tarih 21.08.2012, fakat şasi no'sunda 2013 model yılının kodu olan D var.

(Güvenlik endişesiyle son 6 hanesini yazmadım, gerekirse özelden onu da paylaşırım)

Yorum

tam nnet bilgiyi detayını ürtim satış müd. öğrenir paylaşırım
                  2015 leon fr

Yorum

Bir de Türkiye için üretilmiş bir örnek vereyim :

W0L0SDL68D4******, yine 1.2, 5 kapılı bir Corsa, İspanya üretimi.
                    Banttan indiği tarih 23.08.2012, fakat şasi no'sunda 2013 model yılının kodu olan D var.
                    Bu araç 28.09.2012'de adı bende saklı bir bayiye teslim edilmiş.

Açıkçası bu aracın şu anki durumunu çok merak ettim, ya teslim aldıkları Eylül ayından 1 Ocak'a kadar stoklarında beklettiler,
                    ya da cânım 2013 model aracı 2012 diye sattılar

Yorum

bende aracı yeni aldım 2012 model , bi belge var uygunluk belgesi ona göre araç 5. ayda alınmış uygunluk belgesi , o halde ben buna itiraz edebilirmiyim benim araç 2011 modelmi oluyor çümkü , 6. aydan önce uygunluk belgesi ama ben aracı 2013 de trafiğe çıkardım.
                      2012 İnsignia 1.4 turbo edition elegance+beyaz

Yorum

2013'te trafiğe çıkarmanın önemi yok artık. 2013 yılında fabrikada üretilmiş olmalı 2013 model olması için.
                        (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
                          bizde türkiye için bahsediyoruz ve bu türkiye için değil avrupa geneli böyle şuan 03.03.2013 tarihinden itibaren yeni model asya avrupa amerika dahil her tarafa üretülen yıl neyse o modeldir. önceki yıllar gibi bizde değişmiyor
                          Bu arada gayet güncel bir örnek de Amerika'dan vereyim :

Tanıtımı daha birkaç gün önce Detroit fuarında yapılan ve 2014 model olarak lanse edilen yeni Chevrolet Corvette, 2013'ün üçüncü çeyreğinde, yani en erken Temmuz en geç Eylül 2013'de bayilerde satılmaya başlanmış olacak. Bu araçlar 2013'de üretilecek, ama 2014 model olarak satılacak. Özetle Amerika'da da işler hâlâ olduğu gibi yürümeye devam ediyor, dünyanın tersine kürek çeken biziz.

Yorum

Serdar hocamın bahsetmiş olduğu Opel Ve Türkiye için üretim numaraları hakkında verdiği bilgilerin bu şekilde olduğunu biliyorum ve aydınlattığı için teşekkür ediyorum.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

2013 fiyatlarını açıklamış opel öyle çok buyuk fark yok
                              2012 İnsignia 1.4 turbo edition elegance+beyaz

Yorum

1.500 tl civari zam yapilmis cok sasirtici ama yakinda 1 milyar bahar indirimi,1 milyarda yaza girerken indirim yaparlar yine olu fiyata satilir guzelim arabalar
                                2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

İşleniyor...
                                X