Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fikir istiyorum. hangisi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• fikir istiyorum. hangisi?

Merhaba arkadaşlar.

bir araç almak istiyoruz ama bi türlü karar veremiyoruz. alacağımız bu araçla çok fazla km yapacağımız söylenemez. en fazla ayda 600-800 km.

fakat nasıl bir araç almalıyız karar veremedik. 40-50 bin tl arası olabilir. mesela dizel yeni titanium fiesta mı? yada yeni makyajlı fluence icon 1.6 benzinli CVT şanzımanlı bir araç mı?

eşim küçük ve ekonomik olsun dediği için fiesta, ben ise biraz genişcene ve konforlu ve otomatik olsun dediğim için fluence yada megane hb. falan düşünüyorum. tabi bide bunları elden çıkarması var. sanırım bu konuda fiesta biraz önde olacaktır. ikinci el ve çok yakan bir araç olmasa kesinlikle 2010-2011 insignia cosmo yada mondeo da düşünürdüm. (çok farklı bir araç oldu ama...) anlayacağınız kafamız epey karışık. siz olsanız napardınız?

Ynt: fikir istiyorum. hangisi?

Araç benzinli olunca ne olursa olsun ikinci elde ağır oluyor.. Bu kuralı da golf ve passat tsi lar bozuyor sadece

F20 116i Sportline Deep Sea Edition

Yorum

2010 180 bg osmo yakıt ortalamam 6,9 lt daha ne yaksın her türlü donanımıda var satmayı düşündüm iyi bir teklif aldım ama kıyamadım eşim oto. mazda 2 kulanıyor 8 lt yakıyor soryuorum insignia çokmu yakıyor almayı düşündüğünüz araçların 100 km deki yakıt oranının üztüne %30 ekleyin alın insignia cosmo olmalı beyaz içi bej buldunuzmu çakın geçin..
      2013 BMW 320İ ED 1,6 170 hp beyaz  modernline+comfort+tekno+sounroof
      2010 COSMO 1,6T beyaz SATILDI..
      2011 MAZDA 2 PLAY 1,5 OTM...
      2008 doblo 1,3 m.jet PREMİO

Yorum

İnsignia çok yakan bir araç değil kesinlikle böyle bir önyargı var sadece. Ben sırf istanbul trafiğinde kullanıyorum 10 lt yakıyorum. bizde golf5 fsi var o da 9,5'in altına düşmüyor zaten. Megane benzinli de 9'un altına düşmeyecektir bu şartlarda. Ayda 1500-2000 km yapmıyorsanız dizel pek mantıklı değil. Hem dizel gürültüsünü çekiyorsunuz hem de bakım fiyatları benzinlilerin 2 katı. Ayrıca sınıf farkları da kalite açısından oldukça önemli. fiestayı, meganeyi ve insigniayı kesinlikle bir değerlendirmemek lazım. Size tavsiyem gidin araçları test edin ona göre karar verin.
        34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

evet araçların üçüde birbirinden farklı sınıflarda araçlar. ama fiyatlara bakarsanız 3ü de yaklaşık neredeyse aynı fiyat. bu ne saçmalık aslında.

yeni fiesta 1.5 tdci titanium x paket ile yaklaşık 45 e falan geliyor. fluence 1.6 icon CVT de 51-52 arası. tabi bunlar sıfır.

2010 bir insignia cosmo 47-48, 2011 ise 51-52 civarında. ama yaklaşık 50-80 bin km arasında. opelde de 2 yıl garanti olması beni düşündürüyor. bu araçların garantisi ya bitmiş yada bitmek üzere. ne biliyim çok kararsız kaldım. ama sırf dizel diye ufacık fiestaya o kadar para da istenmez ki ya. sanırım ben önce şu dizel olayından bi vazgeçmeliyim.

Yorum

aylık 800 km için dizel araç alınmaz.mantıklı değil.alın bir benzinli araç keyfinize bakın.vereceğiniz fiyat farkına değmez.
            ama yok bizim dizel araca ayıracak bütçemiz var diyorsanız sonuç itibari ile benzinliye göre yinede ekonomik olacaktır.kendini amorti etmez o ayrı mesele.
            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Fiesta tavsiye etmem opel corsa 1.3 dizel fiestadan her konuda (özellikle konfor) daha avantajlı.

İkisinide kullandım fiesta kardeşimde bende corsa vardı. Kardeşim benim arabaya binince kendi söylüyordu opelin daha iyi olduğunu.

Benim tavsiyem fiesta almayında ne alırsanız alın.

1.4T INSIGNIA

Yorum

peki o zaman sorumu şöyle düzelteyim; 2013 fluence icon full CVT otomatik mi? yoksa mesela aşağıdaki linki olan 2011 cosmo mu? (sadece örnek olması için)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...1183440/detay/

Yorum

Orjinal yazı sahibi: metal
                  peki o zaman sorumu şöyle düzelteyim; 2013 fluence icon full CVT otomatik mi? yoksa mesela aşağıdaki linki olan 2011 cosmo mu? (sadece örnek olması için)

cevap belli
                  2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                  2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: metal

Yakın zamanda oyak kampanyası(asker indirimi) vardı renaultta. çok uygun fiyata geldiği için yararlandık bir akraba vasıtasıyla. megane hb 1.5 dci touch model sipariş ettik. iconla arasında 5.000 tl olması sebebiyle böyle bir tercih yaptım açıkçası. aradaki farkla günümüz şartlarında yaklaşık olarak 16-20 bin km arası fazla yol yapabiliyorum. fluence ve insignia nın kıyaslanacak pek benzer yanları yok. tek ortak noktaları ikisininde d segmenti olması. her arabanın kendine göre avantaj ve dezavantajları var. 2. el insignia alırsanız ileride pek canınız yanmaz değiştirirken.
                    Renault!!!

Yorum

fluence c sınıfı değil mi? latitude sanırım d sınıfı renaultta
                      (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Fiesta yı kesinlikle önermem. Dış ve iç tasarım bir albeni oluşturuyor ama maalesef kalitesiz bir araç.

Reno ya gelince, fiesta daki durumun benzeri fluence için de var. Bir önceki fluence ı birkaç kez kullanmış biri olarak kesinlikle o paraların verileceği bir araç değil.

Lattitude daha oturaklı ve kaliteli olarak tercih edilebilir.

Gelelim Insignia ya. evet sürekli sıkıştırarak kullanırsanız sarfiyatı fazla. Ama normal kullanımda çok yakan bir araç değil. Örneği lattitude 8-9lt yakacaksa Insignia da 10-11 lt yakacaktır. Aradaki 2lt fark size kalite konfor ve perf olarak geri dönecektir.

Araçların 0km olması önemli değilse, 2. el Insignia 1.6T, Mondeo 2.0TDCI, Saab 1.9JTD bence daha mantıklı seçenekler olacaktır

Yorum

Fieasta b sinifi,fluence c sinifi,insignia d sinifi eger benzinli dusunuyorsaniz zaten cevap belli 50-52 milyar para verip hem benzinli hem reno hemde sirket arabasi kilikli bi araba almak benim yapcagim en son is olur tabi herkesr saygi duymak lazim

bence almandan sasmayin derim benzinli alcaksaniz zaten insignia alinda eger illede sifir ve dizel istiyosaniz o paralara bos paket astra yada focus olabilir ikisininde bence fluencele kiyaslancak bi tarafi yok bi 6-7 milyar daha ekleyip sifir insignia 1.4de alinabilir.
                          2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

aslında ben alacağım araç çok fazla değer kaybetmesin de istiyorum. sanırım sıfır benzinli bir araç alırsam her halükarda epey bir değer kaybına uğrayacaktır.

bu yüzden 2. el bir benzinli yada sıfır bir dizel. bu mantık hatalı mı sizce?

Yorum

Degil bence mantikli bi mantik)
                              2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

İşleniyor...
                              X